ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Αργυρούπολη: Γιορτή δημοκρατίας το 3ο Συνέδριο της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ"

ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 0 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, 23:03

Με διαδικασίες ασυνήθιστες για το επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η παράταξη ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ της διοίκησης του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, διεξήγαγε σήμερα το 3ο της Προγραμματικό Συνέδριο, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" στην Αργυρούπολη. 

Με ομόφωνη απόφαση τα μέλη του συνεδρίου εξέλεξαν την Κεντρική Επιτροπή που θα οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές του 2019 και εξέλεξε εκ νέου τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο ως επικεφαλής και υποψήφιο για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Η ενότητα ήταν η λέξη που ακούστηκε πάρα πολλές φορές από τα χείλη όλων όσων μίλησαν θέλοντας να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενότητα σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία για την κοινωνία και την πατρίδα. Άλλωστε και η παράταξη ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ γεννήθηκε από την ένωση τριών άλλων παρατάξεων που κατάλαβαν πως μόνο με την ενότητα θα μπορούσαν να αντιπαλέψουν τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τη μιζέρια της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου. 

Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη νίκη από την πρώτη Κυριακή 

Ως καταλυτικής σημασίας πρωτοβουλία χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος την πρωτοβουλία του σημερινού προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και πριν από τις τελευταίες εκλογές επικεφαλή της παράταξης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" Γιάννη Τσαρπαλή να ενωθούν οι τρεις παρατάξεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη διοίκηση Κορτζίδη που οδηγούσε την πόλη σε πρωτοφανή μαρασμό και απαξίωση. 

"Μιλήσαμε έντιμα" είπε. "Σ' αυτό το διάλογο είμασταν και οι τρεις συνεπείς και τίμιοι. Η πλειοψηφία των στελεχών μας μας ακολούθησε σ' αυτή μας την κίνηση. Υπήρξαν και κάποιοι βέβαια που δεν ακολούθησαν και προσπάθησαν να υπονομεύσουν αυτή την ενότητα, να αλλιώσουν αυτή την ενέργεια. Δημιούργησαν παράταξη υπό τον κ. Βαζαίο με απώτερο σκοπό να κρατήσουν τον κ. Κορτζίδη στη διοίκηση του Δήμου, διακινδυνεύοντας την τύχη του Δήμου. Δεν τους ενδιέφερε. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να μην είναι ο Κωνσταντάτος Δήμαρχος γιατί κάποιοι έχουν προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μας. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της πόλης" τόνισε, καλώντας τους συμπολίτες του να απομονώσουν τέτοιες κινήσεις που είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν και πάλι.  

"Θα εμφανιστούν και πάλι κάποιοι που θα προσπαθήσουν να διαβάλουν την παράταξή μας. Δεν τους φοβόμαστε γιατί εμείς απαντάμε με έργα. Όμως να μην τους δώσουμε καμία ευκαιρία. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη νίκη από την πρώτη Κυριακή". Αν δεν είχαμε ανταποκριθεί... 

"Αν δεν είχαμε ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία του Γιάννη Τσαρπαλή για ενότητα, σήμερα πολύ πιθανόν να υπήρχε διοίκηση Κορτζίδη στο Δήμο" τόνισε. "Και σ' αυτήν την περίπτωση  δεν θα υπήρχε ούτε Δημοτική Συγκοινωνία, που εξυπηρετεί 12-15.000 πολίτες το μήνα, δεν θα είχαμε 28 πιστοποιημένες παιδικές χαρές, στο βουνό μας δεν θα υπήρχαν όλα αυτά που φτιάξαμε και για τα οποία βραβευθήκαμε πρόσφατα, 38 σχολεία δεν θα είχαν ανακαινιστεί, οι αθλητικοί χώροι θα ήταν σε άθλια κατάσταση, το δημαρχείο μας θα κατέρεε κ. ά. πολλά ακόμα δεν θα υπήρχαν και ξέρετε γιατί; Γιατί η διοίκηση Κορτζίδη προτιμούσε να κάνει επαναστατική γυμναστική λέγοντας πως δεν έχει χρήματα γιατί φταίνε τα μνημόνια και η Μέρκελ. 

Εμείς πέρα από αυτή τη λογική σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε φέρνοντας χρήματα στο Δήμο όχι από την Κυβέρνηση, ούτε από την Περιφέρεια αλλά από τον ιδιωτικό τομέα. Και με ορθή διαχείριση στα οικονομικά μας κατορθώσαμε να γυρίσουμε το Δήμο από ελλειμματικό σε πλεονασματικό". 

Αναγγέλοντας μία σειρά νέων έργων που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα δεν παρέλειψε ο Γιάννης Κωνσταντάτος να αναφερθεί στο μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού και τα οφέλη που θα φέρει όχι μόνο στο Δήμο αλλά στη χώρα ολόκληρη. 

Θύμισε πως η προηγούμενη διοίκηση ήταν απέναντι στην υλοποίησή του και πως θέλησαν να κάνουν το Ελληνικό ένα απέραντο hot spot που θα φιλοξενούσε 10 - 15.000 μετανάστες. 

"Το αποτρέψαμε" είπε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, "γιατί το μέλλον της πόλης μας δεν ήταν να γίνει hot spot.  

Στο 3ο συνέδριο της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ χαιρέτισαν ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. 

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Φίλε Γιάννη το... τερματίσατε!

Αναφερόμενος στη διαδικασία του συνεδρίου ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης τη χαρακτήρισε για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολύ καινοτόμα διαδικασία λέγοντας χαρακτηριστικά "φίλε Γιάννη το... τερματίσατε και σας συγχαίρω". 


Γιάνης Κωνσταντάτος, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Γιάννης Τσαρπαλής. Στην πίσω σειρά, Χάρης Πασβαντίδης, Γιώργος Πετράς. 

Χαρακτήρισε το Γιάννη Κωνσταντάτο άκρως επιτυχημένο δήμαρχο και πηγή έμπνευσης για τα αυτοδιοικητικά. 

Απευθυνόμενος δε προσωπικά στον ίδιο είπε κάτι που είπε ο Γκάντι για τους ανθρώπους που προσπαθούν να συγκροτήσουν μία ομάδα:

"Στην αρχή θα μας παρατηρούν, μετά θα μας κοροϊδεύουν, θα μας χλευάζουν. Στη συνέχεια θα εναντιωθούν και θα μας κατηγορήσουν και στο τέλος θα τους νικήσουμε".

"΄Ετσι κι εσείς" είπε, "στο τέλος νικήσατε". 

Μαγική λέξη η "ενότητα"

Αναφορά στις διαδικασίες του συνεδρίου έκανε και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, λέγοντας πως αν και ο ίδιος λειτούργησε και λειτουργεί περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, είπε πως δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι αυτές οι διαδικασίες είναι κάτι πάρα πολύ καλό. Χαρακτήρισε τη λέξη ενότητα "μαγική" λέξη που αν και είναι τόσο αναγκαία, απουσιάζει αυτή τη στιγμή από τη χώρα. 


Γιάννης Κωνσταντάτος, Διονύσης Χατζηδάκης. 

Αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας λέγοντας πως κατά την άποψή του σχεδιάζεται η νέα Γιάλτα και πως θα πρέπει να φροντίσουν αυτοί που μας κυβερνούν να είμαστε από την πλευρά των νικητών. 

Χαρακτήρισε το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης πολύ τυχερό που έχει για δήμαρχο έναν πανάξιο νέο άνθρωπο, με όραμα για την πόλη του και αναφέρθηκε στην επένδυση του Ελληνικού λέγοντας: "πρέπει να αξιοποιήσετε αυτό που θα γίνει στην πόλη σας και χρειάζεται να αντιληφθείτε ότι η επένδυση αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία". 

"Πιστεύω", τόνισε, "ότι η Δημοτική σας αρχή θα πάρει τα αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει. Αν και η πόλη μου θα δεχθεί   επιβάρυνση από την αυξημένη κίνηση που θα δημιουργηθεί, λέω πως δεν πειράζει, αρκεί να ανοίξουν νέες δουλειές, να πάει η χώρα μας μπροστά". 

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του είπε πως ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης ως πιλότος απογείωσε το δήμο του και ο Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα λειτουργεί με τέτοια κριτήρια και δεν είναι "χαρτογιακάς", φέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα για το δήμο του.  

Γιώργος Πετράς: Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ έχει ηγέτη 

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πολιτικός Γραμματέας της παράταξης Γιώργος Πετράς λέγοντας πως η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ έχει ηγέτη και πως όλοι όσοι συμμετέχουν σήμερα στην παράταξη, κατέθεσαν την κομματική τους ταυτότητα και στρατεύτηκαν πίσω από τον χαρισματικό Γιάννη Κωνσταντάτο για να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα. 

"Αυτό κάναμε πριν τέσσερα χρόνια, αυτό θα κάνουμε και τώρα, ενάντια σε κάθε παλαιοκομματικής κοπής σειρήνες και όψιμους σωτήρες που σκεφτόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον έχουν μείνει στην εποχή ότι οι άνθρωποι του 2018 στις τοπικής κοινωνίες για να αποφασίσουν για τη δική τους τύχη και την τύχη των παιδιών τους πρέπει να ακούσουν τι θα υποδείξει το κόμμα το οποίο στηρίζουν στις βουλευτικές εκλογές". 

Γιάννης Τσαρπαλής: Πήρα άριστα στην αυτοδιοικητική μου πορεία γιατί έκανα ένα βήμα πίσω

Συγκινητικός ήταν ο σημερινός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην δήμαρχος Γιάννης Τσαρπαλής, στην τοποθέτησή του, καθώς αναφέρθηκε στο γεγονός της πρωτοβουλίας για σύμπραξη και ενότητα που γέννησε την ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ. 


Γιάννης Τσαρπαλής. 

"Πιστεύω" είπε, "πως στην αυτοδιοικητική μου πορεία πήρα "άριστα" και μάλιστα με τόνο, όχι γιατί ως δήμαρχος έκανα έργο, ούτε γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας μου δεν ακούστηκε τίποτα για διαφθορά και σπατάλη. Το πήρα το "άριστα" για μια ενέργεια που έκανα και για την οποία με βοήθησαν και στελέχη της παράταξής μου, που σήμερα βρίσκονται σ' αυτή την αίθουσα, πλην ενός. Του Γιώργου Κοσικίδη". 

"Η ενέργεια αυτή ήταν η απόφασή μου να κάνω ένα βήμα πίσω. Και μ' αυτή την απόφαση, μ' αυτό το "ένα βήμα πίσω", κάναμε ένα τεράστιο άλμα μπροστά με την ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ".

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Δημ. Παπαγεωργίου ο οποίος είπε πως μπορεί στο παρελθόν να υπήρξαν πράγματα που τους χώριζαν, όμως σήμερα είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν. 

Η διαδρομή της παράταξης και η εξέλιξη της πόλης σε ένα video

H διαδρομή της παράταξη από τη σύστασή της έως τη νίκη στις εκλογές του 2014 αλλά και η διαδρομή της πόλης από τον μαρασμό, στην άνθιση, καταγράφηκαν και προβλήθηκαν σε ένα video και πραγματικά συγκίνησε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις σ' αυτή την πόλη εδώ και χρόνια. Προ πάντων όμως, έδωσε χειροπιαστά την εικόνα του πως ήταν η πόλη πριν και πως εξελίσσεται καθημερινά. Παρόντες στο 3ο συνέδριο της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ήταν κυρίως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκης όπως ο αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιώργος Ασημακόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού Νάκης Εφραιμίδης, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Χάρης Πασβαντίδης, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αργυρούπολης Μιχάλης Κωστάκης, κ. ά. 

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και οι εργασίες έληξαν γύρω στις 3 το μεσημέρι. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το προεδρείο αποτελούσαν οι Στάθης Παντελόπουλος, (αθόρυβο συνεργάτη στον οποίο οφείλει πολλά η παράταξη όπως είπε ο Γ. Κωνσταντάτος, Ελένη Κορίλη, Βάσω Σητρά, Κ. Τζεμελίκος, Μαρία Κάτρη και Γιώργος Τζωρτζίνης. 


Ο αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιώργος Ασημακόπουλος (δεξιά). 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.