ΓΔ: 882,74 0,54% EUR/USD: 1,1889

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πτυχιούχοι κολλεγίων όμηροι του ΣΑΕΠ - Πάνω από 3.000 οι αιτήσεις αναγνώρισης σε τραγική καθυστέρηση

*Άρθρο του Φώτη Αλεξόπουλου 68 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, 09:12

Διαβάζαμε πριν ένα χρόνο στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης ότι από 19-07-17 το ΣΑΕΠ θα επιταχύνει την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και τίτλων σπουδών με νομοθετική πρωτοβουλία.

Σήμερα ένα χρόνο μετά, πάνω από 3000 αιτήσεις περιμένουν να συγκροτηθεί το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) ώστε με νομοθετική πρωτοβουλία το ΥΠΠΕΘ να επιταχύνει και να απλοποιεί το έργο του ΣΑΕΠ.

Τι είναι όμως το ΣΑΕΠ;  Το ΣΑΕΠ συστάθηκε με το ΠΔ 38/2010 (ΦΕΚ 78 Α’) και λειτουργεί με όλες τις προβλέψεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (άρθρα περί συλλογικών οργάνων).

Εξετάζει αιτήσεις αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας και αιτήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, ενδικοφανείς προσφυγές κατά αποφάσεών του από αιτούντες των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς και υποθέσεις εξ αναβολής από προηγούμενη συνεδρίαση.

Τέλος, το ΣΑΕΠ εξετάζει αιτήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων μετά την ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης, σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του ίδιου του Συμβουλίου.

Η τροποποίηση του π.δ. 38/2010 (Α΄ 78) θα έδινε την δυνατότητα της «απλοποιημένης διαδικασίας αναγνώρισης» από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκειμένου να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η πολυετής αναμονή των αιτούντων, κάτι τέτοιο όμως σήμερα δεν κατέστη δυνατό, ώστε να επιτυγχάνεται η απαραίτητη ασφάλεια δικαίου για τον πολίτη και αφετέρου η εξοικονόμηση χρόνου και ανθρώπινων πόρων για τη διοικητική υπηρεσία.

Η ομηρεία των χιλιάδων οικογενειών που, από το 2015 περιμένουν το «εισιτήριο» για την αγορά εργασίας συνεχίζεται.

Τι μπορεί όμως να κάνει ο Πολίτης μέχρι να αναγνωριστούν οι τυπικοί ισοδύναμοι τίτλοι σπουδών; 

Α) Ο Ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να επισκεφτεί το Υπουργείο Παιδείας (Οδός Ανδρέα Παπανδρέου) στο Μαρούσι όπου στο ισόγειο του Υπουργείου και συγκεκριμένα στο Γραφείο 103 , μπορεί να καταθέσει δυο αιτήσεις στο πρωτόκολλο:

Η Πρώτη Αίτηση απευθύνεται προς το Τμήμα Κολλεγίων και αιτείται ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να ενημερωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα εάν το Κολλέγιο που φοίτησε είναι αναγνωρισμένο από την Ελληνική Δημοκρατία και κατά επέκταση από το Υπουργείο Παιδείας και στην δεύτερη Αίτηση του προς τον ΣΑΕΠ αιτείται να ενημερωθεί εάν τα έγγραφα που κατέθεσε στην αίτηση αναγνώρισης προς έγκριση είναι πλήρης.

Β) Μετά την κατάθεση των Αιτήσεων καλό θα είναι ο Ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί στο κολλέγιο που αποφοίτησε και να ζητήσει βεβαίωση χρόνου φοίτησης.

Τα παραπάνω στοιχεία θα τον βοηθήσουν κατά την διαδικασία αναζήτησης εργασίας αφού εφόσον του ζητηθούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τις σπουδές του μπορεί να τα προσκομίσει στην νέα εργοδοτική διοίκηση ώστε να αποδείξει ότι έχει καταθέσει κάθε νόμιμο έγγραφο για την διαδικασία αναγνώρισης των Πτυχίων του και να αποδείξει την εκκρεμότητα που ισχύει .

*Ο Φώτης Αλεξόπουλος είναι Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς 

Σχόλια Αναγνωστών

68 Προσθήκη σχολίου
Σάκης 26.06.19
Πήρα την αναγνώριση πριν 5 μήνες. Από τότε είδα ότι όποια δημόσια υπηρεσία θέλει την δέχεται και όποια θέλει δεν τη δέχεται. Υπάρχει μια αρνητική προδιάθεση προς το ΣΑΕΠ και όλοι λένε γιατί δεν έχεις του δοαταπ. Πρέπει να διευκρινηστεί από το κράτος και απο τη νέα κυβέρνηση, ότι όταν έχεις ένα έγγραφο με στρογγυλή σφραγίδα πρέπει να το δέχονται ΟΛΟΙ και όχι όποιος γουστάρει αλλιώς να παραπέμπεται άμεσα πειθαρχικά.
Απάντηση
Πέτρος 19.04.19
Παιδιά προσοχή, καταργείται το ΣΑΕΠ, και το νέο που θα δημιουργηθεί ΔΕΝ θα κάνει ισοτιμία δικαιωμάτων αλλά μόνο προσόντων. Ταφόπλακα δηλαδή στις σπουδές μας, αφού για να πάρει κάποιος προσόντα πρέπει να τα κάνει μεταφορά από άλλη χώρα της ΕΕ! Ο κύριος Γαβρόγλου μας εκτέλεσε.... Μόνο ντροπή και θλίψη για αυτό το κράτος παρωδία.
Απάντηση
Σάκης 19.03.19
Έτσι είναι όπως τα λέει ο φίλος. Μίλησα και εγώ και η ευγενική υπάλληλος είπε ότι ενώ αυτοί (οι ελάχιστοι υπάλληλοι) έχουν προχωρήσει τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό, ακόμα εκκρεμούν οι αναγνωρίσεις του έτους 2016 γιατί δεν πατάνε τα μέλη της επιτροπής στα συμβούλια και ακυρώνονται και δεν προχωράει το τελευταίο και τυπικό μέρος για την αναγνώριση (μετά ακολουθεί απλά η καθαρογραφή, υπογραφή από τον πρόεδρο και αποστολή τίποτα δηλαδή). Για αυτό το λόγο κύριοι και κυρίες θα περιμένετε ακόμα χρόνια ή θα φύγετε στο εξωτερικό, γιατί κάποιοι ενώ έχουν οριστεί από τον Υπουργό με ΦΕΚ δεν πάνε για 1-2 ώρες το μήνα σε μια επιτροπή!
Απάντηση
Πέτρος 15.03.19
Παιδιά καλημέρα, μίλησα με ΣΑΕΠ και είπαν ότι ΔΕΝ έχουν τελειώσει το 2016 ακόμα, ΓΙΑΤΙ δεν έχει συνεδριάσει η επιτροπή από τον Ιανουάριο του 2019 και δεν ξέρουν πότε και αν θα συνεδριάσει. Πρότειναν να καλέσω πάλι τέλος Μαρτίου να δω αν έχει γίνει κάτι! Δηλαδή κρατούν ομήρους πάνω απο ΤΡΙΑ χρόνια χιλιάδες πτυχιούχους γιατί δεν συνεδριάζει απλά μια επιτροπή. Ο κύριος Γαβρόγλου έχει σοβαρές ευθύνες για αυτή τη διάλυση του Υπουργείου και δεν είναι η λύση να φύγουν γρήγορα για το λόγο ότι καταστρέφουν ζωές εν τω μεταξύ. Χιλιάδες ζωές! Δεν απαντάει ούτε σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου για το θέμα και η ΕΕ θα επιβάλει πρόστιμο στην Ελλάδα για μη για τη μη απάντηση στη πρόσφατη ερώτηση της σχετικά με τη μη συμμόρφωση με τη Κοινοτική νομοθεσία. Ζητάμε βοήθεια απο το VIMAONLINE.
Απάντηση
EU 05.03.19
Βρε παιδιά, σχετικά με το European University έχει κανείς τίποτα υπόψη του? Μπορεί δλδ να καταθέσει αίτηση στον ΣΑΕΠ για αυτή τη σχολή? https://www.euruni.edu/Δεν είναι πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο απο Ελβετία αλλά έχει accreditation από The Accreditation Council for Business Schools and Programs (ACBSP), The International Assembly for Collegiate Business Education (IACBE), Council for Higher Education Accreditation (CHEA).Κάποια πληροφόρηση? Σας ευχαριστώ
Απάντηση
Πέτρος 06.03.19
Είναι ιδιαίτερη περίπτωση, εγώ θα έκανα εγγράφως ερώτημα για να έχω και εγγράφως απάντηση.
Απάντηση
Σάκης 04.03.19
Η κοροϊδία του κ.Γαβρόγλου με το ΣΑΕΠ συνεχίζεται και το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ακόμα 'εξετάζουν' τις αιτήσεις του 2016, που σημαίνει ότι κάποιος που αποφοίτησε το 2016 έχει ήδη τελειώσει το Μάστερ ή έχει αρχίσει το Διδακτορικό του ή δουλεύει ήδη 3+ χρόνια και ο κ.Υπουργός δεν έχει δει (μέσω του ανύπαρκτου ΣΑΕΠ) ακόμα την αίτηση του Μπάτσελορ. Με τηλέφωνο που έκανα μου είπαν ότι και όλα καλά να πάνε, και να περάσει από έγκριση η περίπτωση σου, απαιτεί πάνω από ένα (1) μήνα απλά για να σου ταχυδρομήσουν την αναγνώριση !!!!!VIMAONLINE βοηθήστε μας δημοσιοποιώντας το θέμα του ΣΑΕΠ.
Απάντηση
Τάσος 13.12.18
Καλημέρα & καλές εορτές σε όλους. Είμαι απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου - Deree Colege στα χρηματοοικονομικά (1995) με μεταπτυχιακά στο ίδιο αντικείμενο από παν/μιο της Αγλίας (1996, όχι εξ' αποστάσεως). Εργάζομαι στο αντικείμενο άνω των 15 ετών και δεν έχω επαγγελματικά δικαιώματα. Έχω εποπτεύσει διευθύνσεις σε ιδιιωτικές επιχειρήσεις και δεν έχω δικαίωμα υπογραφής, το οποίο έχουν άνθρωποι που κάποτε απέκτησαν τίτλο τεχνικής σχολής - επαγελματικού λυκείου. Σήμερα, και μετά από "συνεργασία" του κολλεγίου με το Open University της Αγγλίας, και με δια της πλαγίας αλλά νόμιμης οδού, οι πτυχιούχοι του Deree μπορούν να αιτηθούν επαγγελματικής αναγνώρισης μέσω ΣΑΕΠ, αλλά μόνο όσοι είναι πτυχιούχοι από το 2012 και μετά, οπότε και ξεκίνησε η συνεργασία με το Open University. Έχω βιώσει το ελληνικό παράλογο στο πετσί μου 20 έτω τώρα, και ήλπιζα ότι ίσως υπάρχει ελπίδα. Δυστυχώς όμως. Με ποιά λογική εμείς οι προ 2012 πτυχιούχοι δεν έχουμε δικαίωμα αναγνώρισης; Έστω ότι κάτι άλλαξε στο πρόγραμμα σπουδών από το 2012 και δήθεν έγιναν προσαρμογές. Είμαι πρόθυμος να εξεταστώ. Είμαι πρόθυμος να συγκριθώ και να αξιολογηθώ. Παρακαλώ, αν κάποιος έχει το ίδιο πρόβλημα και έχει κάποια ιδέα ας σχολιάσει. Σήμερα είμαι και κάτοχος μεταπτυχιακού στην ψυχολογία και συνεχίζω για το διδακτορικό μου. Σωστά όπως αντιλμβάνεστε, ούτε τότε θα έχω επαγγελματικά δικαιώματα, αντίθετα με κάποιον που έχει τελειώσει μια σχολή 4ετούς φοίτησης στην Ελλάδα. Σήμερα είμαι 47 ετών και δεν σκοπέυω να μεταναστεύσω. Θα αγωνιστώ ώστε να σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η λογική του παραλόγου σε αυτή τη χώρα.Σας χαιρετώ,Με εκτίμηση.
Απάντηση
Αλεξ 29.05.20
Καλησπερα.Το ιδιο προβλημα εχω κι εγω. Αποφοιτησα απο το Deree το 2002 και μπορω να δουλεψω μονο σε φροντιστηριο ξενων γλωσσων. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι σπουδες μας (4 χρονων)ειναι κατωτερες των δημοσιων πανεπιστημιων. Δεν εχω δικαιωμα να δουλεψω σε σχολεια (ουτε ιδιωτικα)σα δασκαλα Αγγλικων γιατι η εκπαιδευση των παιδιων πρεπει να ειναι ιδιου επιπεδου σε περιπτωση μετεγγραφης σε δημοσιο σχολειο. Βεβαια να σημειωσω εδω πως στα ιδιωτικα σχολεια δε χρησιμοποιουν τα βιβλια του σχολειου. Το καθε ιδιωτικο χρησιμοποιει αλλη σειρα, διαφορετικων εκδοτικων οικων. Παραλογο μου φαινεται.Ειμαι καταδικασμενη σε απογευματινο ωραριο μονο(δυσκολο με δυο παιδια)και μαλιστα μας χαρακτηρισαν προσφατα εποχικους υπαλληλους. Αυτα τα ολιγα. Απογοητευση.
Απάντηση
Σάκης 04.03.19
Παιδιά, μην το αφήνετε έτσι, συμβουλευτείτε Δικηγόρο και τρέξτε το, έχετε μεγάλες πιθανότητες να το αναγνωρίσετε ως ισότιμο (πάντα επαγγελματικά) με Ελληνικό ΑΕΙ.
Απάντηση
Ιάσων 14.01.19
Είμαι 48 ετών καί έχω το ίδιο πρόβλημα με σένα. έχω αποφοιτήσει το 2000. Κάποιος μου συνέστησε να καταφύγω δικαστικώς. Εσύ το έκανες? Μήπως γνωρίζεις αν κάποιος έχει δικαιωθεί δικαστικώς?
Απάντηση
Constantinos 13.01.19
Αδελφέ είμαι δίπλα σου βιώνω το ίδιο πρόβλημα
Απάντηση
Ασημινα Λαμπαδα 08.02.19
Παιδια δεν το ηξερα....δε δεχονται παλιοτερα διπλωματα; Αυτο το ξερουν στη ΕΕ; ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ; ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ;
Πετρος 28.11.18
Ηρθε η προειδοποιητικη επιστολη της ΕΕ σχετικα με το ΣΑΕΠ στο Υπουργειο και ο κ.Γαβρογλου κανει κινησεις παλι αποπροσανατολισμου με επιτροπες και σχεδια για αλλη μια φορα για εξπρες αναγνωρισεις ενω εχει αφησει στο ελεος του θεου την υπηρεσια με αναμονη 6000 αιτησεων, δυο τρεις υπαλληλους και ενα συμβουλιο που οποιος θελει παει και οποιος θελει οχι.. Συνεχιστε τις πιεσεις για το δικιο μας. Ουτε ρουσφετια ζηταμε, ουτε παρανομα πραγματα. Τις σπουδες μας να αναγνωρισει νομιμα ωστε να εργαστουμε στη χωρα μας. Μην του επιτρεψουμε να διωξει και αλλους νεους απο την Ελλαδα.
Απάντηση
χριστινα 23.11.18
πρεπει να κανουμε κατι μαζικο γιατι περα απο την καθυστερηση αναγνωρισης πρεπει να συμπεριλαβουν τον σαεπ και στις προκυρηξεις οσων αφορα αυτους που εχουν τελειωσει μεταπτυχιακα και θελουν να μπουν στους πινακες αναπληρωτων.
Απάντηση
Βαγγέλης...ΣΑΕΠ ομάδα αναμονής 15.11.18
SOS...Παιδιά όσοι έχετε προβλήματα καθυστερήσεων με το ΣΑΕΠ ή πρόκειται να καταθέσετε έγγραφα για αναγνώριση στο ΣΑΕΠ, ελάτε στην ομάδα μας στο Facebook: "ΣΑΕΠ ομάδα αναμονής" . Διεξάγουμε οργανωμένες συλλογικές κινήσεις με το Υπουργείο ώστε να αλλάξουν πράγματα.. Μην παλεύετε μόνοι σας...Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας....Μην αδιαφορείτε....Διεύθυνση "ΣΑΕΠ ομάδα αναγνώρισης" στο fb: https://www.facebook.com/groups/289854881738454/
Απάντηση
Ολια 09.11.18
Παιδιά καλησπέρα, ελάτε στο fb :ΣΑΕΠ Ομάδα αναμονης. Κάνουμε οργανωμένες κινήσεις με το υπουργείο
Απάντηση
Βασιλική 07.11.18
Παιδια μαζευουμε ψηφους για να πιεσουμε τα πραγματα. Στο Υπουργειο μας ειπαν να μαζεψουμε πανω απο 2000...οποτε ψηφιστε και κοινοποιηστε για να κανουμε κατι ολοι μαζι! https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgo_Paideias_K_Gavrogloy_Geniko_Grammatea_Neas_Genias_P_Papageorgioy_SAEPMEGALES_KAThYSTERISEIS_3/?fbclid=IwAR14Fk9PeOQVh9CrBzduHywfnEiMQVv7lP9GCCBpLayCU-FudvH3EyMIMTQ
Απάντηση
Βασιλης 26.10.18
Πήρα τηλέφωνο στο ΣΑΕΠ και μου είπαν πως εξετάζουν το Φεβρουάριο του 16...
Απάντηση
Προς κύριο Φωτη Αλεξοπουλο 17.10.18
Μίλησα με το ΣΑΕΠ και εμαθα οτι τρεις μονο ανθρωποι δουλευουν για σχεδον 5000 αιτησεις. Μιλαμε ειναι ενα τεραστιο σκανδαλο που δεν ασχολειται κανεις εκτος απο αξιολογους ανθρωπους σαν και εσας. Παρακαλω δωστε δημοσιοτητα στο θεμα γιατι αλλιως δεν θα γινει τιποτα.
Απάντηση
Έλενα 09.10.18
Το θέμα με το ΣΑΕΠ έχει παραγίνει, στείλτε όλοι οι εδιαφερόμενοι μειλ στην ΕΕ για το θέμα, γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν αυτοί οι άθλιοι, με πρόστιμα, κατά της πατρίδας τους, επειδή δεν κάνουν την δουλειά τους και μια υπόθεση άντε το πολύ τριών μηνών την κάνουν 3 χρόνια και βάλε!
Απάντηση
ιωαννα 04.10.18
Υπαρχει σελιδα στο facebook : ουρα αναμονης αναγνωρισης ΣΑΕΠ
Απάντηση
Προς Θωμά 16.09.18
Φίλε Θωμά, έγραψες ένα κατεβατό για να αποδείξεις ότι είναι υποχρέωση του Δημοσίου να ... απαντάει στα αιτήματα των πολιτών και βέβαια έχεις όλο το δίκιο του κόσμου μαζί σου. Ως ενδιαφερόμενος που περιμένει τρια χρόνια το ΣΑΕΠ, μπορώ να σου προτείνω να κάνεις μια έγγραφη αναφορά στην υπηρεσία (Υπουργείο Παιδείας) και στην επιθεώρηση δημόσιας διοίκησης για την καθυστέρηση και αφού πάρεις απάντηση να μας ενημερώσεις και εμάς.
Απάντηση
ΘΩΜΑΣ 12.09.18
Καλημέρα,έκανα την εκατομμυριοστή απόπειρα επικοινωνίας με το ΣΑΕΠ, μου ανέφεραν ότι εξετάζουν ακόμα τις αιτήσεις του Ιανουαρίου 2016. Παρακαλώ όλους να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210 3442794 - 210 3443763 - 210 3442819 με στόχο να πιέσουμε όσο μπορούμε την κατάσταση. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω το εξής που μου γνωστοποιηθήκε από Δημόσια υπηρεσία σχετικά με αιτήματα πολιτών προς Δημόσιους φορείς: Το έγγραφο αίτημα πολίτη στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία, απαιτείται να είναι επώνυμο,ενυπόγραφο και να έχει πρωτοκολληθεί στο πρωτόκολλο της δημόσιας υπηρεσίας. Αν η αίτηση υποβληθεί σε αναρμόδια δημόσια υπηρεσία, η υπηρεσία αυτή οφείλει εντός 3 ημερών, να την διαβιβάσει στην αρμόδια και να το γνωστοποιήσει στον ενδιαφερόμενο. Στην περίπτωση αυτή, η προθεσμία αρχίζει από τότε που περιήλθε η αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία. Τα ανώνυμα, ανυπόγραφα και προφορικά αιτήματα δεν δημιουργούν υποχρέωση στην διοίκηση να ενεργήσει. Όταν όμως πρόκειται για σοβαρή καταγγελία, η διοίκηση οφείλει να ερευνήσει τα καταγγελόμενα ή να διαβιβάσει την καταγγελία στον αρμόδιο φορέα. Η δημόσια υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει εγγράφως στον πολίτη, αλλιώς ο υπάλληλος που έχει χρεωθεί την υπόθεση, ευθύνεται για παράβαση καθήκοντος. Το άρθρο 10 παρ 3 του Συντάγματος αναφέρει ότι η αρμόδια υπηρεσία υποχρεούται να απαντά στααιτήματα μέσα σε ορισμένη προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης,καταβάλλεται ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα, κατόπιν αναφοράς στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και δύναται ναπροσφύγει κατά του υπαλλήλου και του διευθυντή για παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν2690/ 1999 ΚΔΔ οι δημόσιεςυπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ οφείλουν να απαντούν εντός 50 ημερών. Για τις υποθέσεις αρμοδιότητας περισσοτέρων υπηρεσιών, η προθεσμία των 50ημερών παρατείνεται κατά 10 ακόμα ημέρες. Εάν κάποια υπόθεση δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί λόγω αντικειμενικής αδυναμίας αιτιολογημένης, η αρμόδια υπηρεσία οφείλει εντός 5 ημερών πριν την εκπνοή τους, να γνωστοποιήσει εγγράφως στον αιτούντα τους λόγους καθυστέρησης, τον υπάλληλο που έχει αναλάβει την υπόθεση και τα στοιχεία επικοινωνίας του και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία. Η προθεσμία των 50 ημερών είναι ημερολογιακή, άρχεται από την ημερομηνία εισόδου της αίτησης στην υπηρεσία και πρωτοκολλησής της, εφόσον έχουν συνυποβληθεί τα τυχόν απαραίτητα δικαιολογητικά. Εάν περάσει άπρακτη η προθεσμία,δίχως έγγραφη απάντηση της διοίκησης, ο πολίτης μπορεί να καταθέσει αναφορά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης,στον Συνήγορο του Πολίτη, στον Γενικό Επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και μηνυτήρια αναφορά κατά του υπαλλήλου. Ο Συνήγορος του πολίτη διαμεσολαβεί εφόσον παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των 50 ημερών (για παράνομη δράση και κακοδιοίκηση). Η κοινοποίηση δεν συνιστά υποχρέωση της διοίκησης να απαντήσει. Η δημόσια υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να παραλάβει οποιοδήποτε έγγραφο απευθύνεται σ’αυτή. Το έγγραφο αυτό λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου.Με λίγα λόγια το ανώτερω χρονικό διάστημα είναι 60 ημέρες.
Απάντηση
Πέτρος 11.09.18
Σε επικοινωνία με το ΣΑΕΠ μου είπαν πως ξεκινούν τώρα τον Ιανουάριο του 2016. Οπότε πάμε για τρία χρόνια αναμονής, το λιγότερο, για εξέταση της αίτησης από αυτόν τον οργανισμό φάντασμα.
Απάντηση
Πέτρος 30.07.18
Υπέβαλε και ο βουλευτής κ. Νικολοπουλος ερώτηση στον υπουργό παιδείας για το θέμα του ΣΑΕΠ αρχές Ιουλίου. Δείτε την στο vouliwatch.
Απάντηση
ταλαίπωρος 19.07.18
Τι να μας κάνει το facebook ρε παιδιά, εδώ βλέπετε ότι δυστυχως ο Υπουργος εχει γραμμενους κανονικα και βουλευτες και ευρωβουλευτες και ΕΕ και επιθεωρητη δημοσιας διοικησης και τον Τυπο και φυσικα τους χιλιαδες πτυχιούχους ομηρους του ΣΑΕΠ και τις οικογενειες τους. Η βουλευτής της ΝΔ κ.Κεραμέως απάντησε στο vouliwatch ότι παρά τις ερωτήσεις Βουλή ο υπουργός δεν μπαίνει στον κόπο ούτε καν να απατνήσει.Δεν τον νοιαζει και γιαυτο εχει αφησει το ΣΑΕΠ να κανει μονιμες διακοπες.
Απάντηση
Βασίλης 14.07.18
Να φτιάξουμε μια σελιδα στο fb να συντονιστούμε για αρχή; Γιατί τα συζητάμε ολα αυτά εδώ;
Απάντηση
Πέτρος 12.07.18
Όλο εξαγγελίες και υποσχέσεις, ο Υπουργός είχει υποσχεθεί εξπρές διαδικασίες και 40 ημέρες για εξέταση φακέλων, δηλαδή όπως σε όλη την 'κανονική' Ευρώπη. 40 ημέρες και διαδικασίες 'εξπρές' και εγώ περιμένω 2.5 χρόνια για να εξεταστεί από το περιβόητο ΣΑΕΠ ο φάκελος μου!!! και έχω ακόμα δρόμο μια που αυτήν την εβδομάδα κλείνει για διακοπές, μπανάκια και χαρά και από Σεπτέμβριο του 2018 θα συνεχίσουν τον .... Δεκέμβριο του 2015. Όποιος μπορεί να φύγει να γλυτώσει από εδώ. Αγανάκτησα !!!
Απάντηση
Πέτρος 20.06.18
Καλησπέρα ο ευρωβουλευτής κ. Μαριάς ζήτησε την παρέμβαση της ΕΕ για το θέμα του ΣΑΕΠ, δείτε το στο youtube στο λινκ https://youtu.be/gdpdMWwsfGU?t=48
Απάντηση
Προς Σάββα 13.06.18
Σάββα καλημέρα, γιατί γράφεις σε δεύτερο πληθυντικό, αφού φαίνεται ότι σε ενδιαφέρει και εσένα, γνωρίζεις την τεχνολογία και έχεις σκεφτεί και τον τρόπο να μαζευτούμε ξεκίνα το και πες μας που να έρθουμε και οι υπόλοιποι. Συγκεκριμένα αυτά που γράφεις εσύ για άλλον γιατί δεν τα κάνεις εσύ να τελειώνουμε και χάνουμε χρόνο Προς Πετρο 13.06.18Ενημερωσε με τροπο τους υπολοιπους απο την αλλη πλατφορμα φτιαξε ενα λογαριασμο μειλ γι αυτο το θεμα και να ενημερωθουν να στελνουν τα στοιχεια επικοινωνιας τους εκει ολοι ετσι ωστε να οργανωθουμε...πρεπει να φυγουν απο εκει για να ερθουμε σε επαφη και να υπαρχει ενα μειλ αναφορας!!!
Απάντηση
Σαββας 13.06.18
Αγαπητε Πετρο εγω εχω κανει παρα πολλα που ουτε μπορεις να φανταστεις εχω ηδη στοχοποιηθει σα μοναδα!! Ολοι οι υπολοιποι που απλα σχολιαζετε και σας καιει γιατι δεν κινειστε σου ειπα ενα τροπο αν χρειαστει θα σας βοηθησω αλλα δεν θα μπω παλι μπροστα εγω γιατι ειστε μεγαλοι ανθρωποι και πρεπει να συντονιστειτε να κανετε κατι δομημενο πραγματικα και εγω μαζι σας...δεν ειναι δυσκολο να φτιαξεις ενα μειλ και να το επικοινωνησεις στους υπολοιπους ενδιαφερομενους αν θελετε να γινετε μαζα και οχι ατομα μεμονωμενα...γιατι δικαιως φοβαστε τη στοχοποιηση ομως πρεπει να οργανωθειτε!! Εγω εχω κανει τα δεοντα και με το παραπανω ακομα και για ολους εσας....πρεπει ομως να φανειτε αριθμητικα!! Τελος μη ξεχνας οτι τα σχολια λογοκρινονται στην αλλη πλατφορμα και ετσι θελει τροπο για να μαζευτουν αλλου και να επικοινωνησετε!!! Αν ολα αυτα δε σε καλυπτουν τοτε συνεχιστε ετσι....σποραδικα και διαμαρτυρομενοι απλα με μηνυματα......τελος να σου πω οτι καταλαβαινω την ευλογη απορια σου και οταν ερθει η στιγμη θα κατανοησεις αυτα που αναφερονται!
Απάντηση
Πέτρος 18.06.18
Σάββα μήπως να ξεκινήσουμε με ένα γκρουπ στο fb;
Πέτρος 11.06.18
Μίλησε κανείς με το ΣΑΕΠ, έχουμε κάποιο νεώτερο; Τον Ιούλιο, Αύγουστο γενικά σταματούσε για καλοκαιρινές διακοπές τα προηγούμενα χρόνια, φέτος άραγε τι θα γίνει;
Απάντηση
Σαββας 12.06.18
Πετρο καλημερα το Σαεπ εχει σταματησει και παλι...παλι αλλαξανε την επιτροπη λενε περιμενουν και αλλο ΦΕΚ. Αν δεν μαζευτουμε καποια ατομα να παμε να ζητησουμε εξηγησεις ή να το επικοινωνησουμε στον ΤΥΠΟ. Δεν καταλαβαινω τι κανετε ολοι τοσο καιρο και δεν κινειστε σαν ομαδα εκει το χανουμε...ειναι αδιανοητο σε τι κατασταση εχουν φερει τοσους νεους επιστημονες και οχι μονο. Παρακαλω πολυ ξυπνηστε και κινηθειτε σαν ΟΜΑΔΑ
Απάντηση
Προς Πετρο 13.06.18
Ενημερωσε με τροπο τους υπολοιπους απο την αλλη πλατφορμα φτιαξε ενα λογαριασμο μειλ γι αυτο το θεμα και να ενημερωθουν να στελνουν τα στοιχεια επικοινωνιας τους εκει ολοι ετσι ωστε να οργανωθουμε...πρεπει να φυγουν απο εκει για να ερθουμε σε επαφη και να υπαρχει ενα μειλ αναφορας!!!
Πέτρος 13.06.18
Σάββα καλησπέρα, συμφωνώ απόλυτα, το μόνο που λείπει (και το πιο δύσκολο) είναι να οργανωθούμε, ας φτιάξουμε μια ομάδα κάπως να ξεκινήσουμε.
Προς Βήμα ONLINE 08.06.18
Παραθέτω παρακάτω και εγώ με τη σειρά μου παράκληση στον κ. Φώτη Αλεξόπουλο τον αρθρογράφο να διερευνήσει με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα το θέμα καθώς έχουν συμβεί πολλά παρασκηνιακά και υπάρχουν άνθρωποι νέοι επιστήμονες που ταλαιπωρούνται απο το 2014 με τεράστια κόστη ψυχικά επαγγελματικά και ηθικά!!!!!! Δηλώνω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση σχετικά με πράγματα, γεγονότα και πρόσωπα που είναι σκανδαλώδη και πρέπει να δημοσιοποιηθούν και να διερευνηθούν γιατί δεν φοβούνται ουτε τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ούτε το Συνήγορο του Πολίτη ούτε δικηγόρους ΤΙΠΟΤΑ........!!!!!!!! Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.Κάνουμε έκκληση!!!
Απάντηση
Φωτης Αλεξοπουλος 24.06.18
Δεν ειμαι δημοσιογραφος αλλα μελος του Εθνικού συμβουλίου Καταναλωτη & Αγορας και μελος του ΙΝΚΑ . Η Διευρευνυση της υπόθεσης ξεκινησε απο κατταγγελιες συμπολιτων μας στο γραφειο μου και ετσι ειδα απο πρωτο χερι την ταλαιπωρία των συμπολιτών μου .
Απάντηση
Προς vimaonline 07.06.18
Θα ήθελα παρακαλώ να ερευνήσετε το θέμα της καθυστέρησης της αναγνώρισης των πτυχίων και μεταπτυχιακών πανεπιστημίων της ΕΕ, από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ). Η διαδικασία εξέτασης των φακέλων έχει κολλήσει στο 2015, και ήδη υπάρχουν τουλάχιστον 5000 αιτήσεις που υφίστανται αυτή τη τρομερή καθυστέρηση. Παρά τα πορίσματα του Γενικού Επιθεωρητή ΔΔ, του Συνηγόρου του Πολίτη αλλά και πολλές ερωτήσεις βουλευτών η ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για επίλυση του θέματος της αναγνώρισης πτυχίων που σε άλλες χώρες της ΕΕ λύνεται σε τρεις με έξι μήνες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση
Πέτρος 06.06.18
Αν έχετε υπόψη κάποιον Δικηγόρο που να έχει εμπειρία σε αυτό το θέμα καλό είναι να το μάθουμε ώστε να κινηθούμε μαζικά και όχι ένας ένας, αφού εδώ έχουμε κατάφωρη παράβαση της νομοθεσίας.
Απάντηση
Σαββας 07.06.18
Καλησπέρα Πέτρο, προταση μου φτιαξτε ενα μειλ λογαριασμο εννοω,μονο γι αυτο το θεμα για να επικοινωνειτε ουσιαστικα οσοι ενδιαφερεστε να κανετε καποια κινηση γιατι στην αλλη πλατφορμα τα πραγματα ειναι υποκινουμενα και κοβουν πολλα σχολια που ονομαζουν πραγματα και καταστασεις. Μαζευτειτε λοιπον διαδικτυακα επικοινωνηστε μεταξυ σας στειλτε μειλ στον επιθεωρητη δημοσιας διοικησης, στον επιτροπο της ΕΕ και κινηθειτε νομικα ή οτι σας προτεινει ο δικηγορος. Υπαρχουν καποιοι που θα μπορουσαν να ασχοληθουν με το θεμα αλλα πρωτα να συγκεντρωθειτε καποια ατομα.Με τροπο επικοινωνησε το και στον αλλο ιστοτοπο. Υπαρχουν πραγματα που γινονται στο παρασκηνιο αλλα συντομα θα γινουν γνωστα..εγω το εχω τρεξει οσο δεν παει....πολλες ενεργειες αλλα χρειαζεται να παρει αριθμητικη εκταση για να υπαρξει καποια πιθανοτητα ευαισθητοποιησης!!!!!!!
Απάντηση
Σαββας 05.06.18
Παρακαλώ αρχιστε να επικοινωνειτε οσοι ενδιαφερεστε απο αλλες πλατφορμες και οχι το αλλο γνωστο σαιτ γιατι υπαρχει μεγαλη λογοκρισια πολυ περιεργη. Φτιαξτε καποιο μειλ για να επικοινωνειτε για το θεμα το συγκεκριμενο και οχι σχολια σε εκεινο τον ιστοτοπο γιατι απλα παρακολουθουν ολες τις κινησεις....ειναι σημαντικο να το καταλαβουμε και να κινηθουμε με καταγγελιες στο ΓΕΔΔ και Ευρωπαιο Επιτροπο καθως και για οποιες περαιτερω ενεργειες...αν γινει κατι οργανωμενο διαμαρτυρια και οχι μεμονωμενα τοτε ισως καποιος ευαισθητοποιηθει!!! Δεν αφορα αυτο τον ιστοτοπο αλλα εναν αλλο που ολοι οσοι ενδιαφερομαστε γνωριζουμε....
Απάντηση
Νίκος 03.06.18
Και αφου πάρεις την πολυπόθητη αναγνώριση ........ απλά είσαι εκτός ΑΣΕΠ ( λόγω κοματικής αρτηριοσκλήρωσης δεν έχει λυθεί το θέμα της βαθμολογικής αντιστοιχίας άρα ο βαθμός πτυχίου σου είναι 5 ) και εκτός αγοράς εργασίας ( λόγω συνδικαλιστικής αρτηριοσκλήρωσης οι επαγγελματικοί σύλογοι και τα επιμελητήρια σου αρνούνται την εγγραφή και συνεπώς την άδεια άσκησης επαγγέλματος )
Απάντηση
Πέτρος 01.06.18
Είδα στο vouliwatch ότι ο Βουλευτής κ. Χατζηδάκης της ΝΔ διάβασε τα σχετικά με το ΣΑΕΠ και θα κάνει άμεσα ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας, σχετικά με τις καθυστερήσεις αναγνώρισης πτυχίων πανεπιστημίων της ΕΕ αλλά και αναγνωρισμένων κολεγίων.Ο αριθμός των αιτήσεων πλέον έχει φτάσει τους 5.000 μετά από επικοινωνία με το ΣΑΕΠ οπότε μόνο με κινητοποίηση μπορεί να γίνει κάτι.
Απάντηση
ταλαίπωρος 16.05.18
Το παρακάτω είναι απόσπασμα από τη σελίδα της ΕΕ στο πεδίο Συχνές ερωτήσεις - Αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, και απαντάει στο αν είναι φυσιολογικό να μην έχει απαντήσει η αντίστοιχη αρχή σε αίτημα πολίτη μετά από περίοδο τριών μηνών!!!ΕρώτησηΈχουν περάσει τρεις μήνες αφότου υπέβαλα αίτηση αναγνώρισης των προσόντων μου στην Ισπανία και δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Είναι φυσιολογικό αυτό;ΑπάντησηΟΧΙ — Η αρμόδια ισπανική αρχή έπρεπε να έχει επιβεβαιώσει την παραλαβή της αίτησής σας εντός ενός μηνός και να σας έχει ενημερώσει ταυτόχρονα αν λείπουν κάποια δικαιολογητικά. Στη συνέχεια, έπρεπε να λάβει αιτιολογημένη απόφαση σχετικά με την αίτησή σας μέσα σε 4 μήνες το πολύ. Αν δεν τηρηθεί αυτή η προθεσμία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Υπηρεσίες παροχής βοήθειας της ΕΕ.
Απάντηση
Πετρος 10.05.18
Τώρα μόλις έμαθα ότι δεν ισχύει αυτό με την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου που έγραψε η Μαριάννα. Φίλος έγραψε ότι σύμφωνα με την ΑΔΑ ΒΛΛΤΧ-ΤΝΩ ειμαστε καλυμμένοι με την ημερομηνία του πτυχίου και όχι της αναγνώρισης. Ο βαθμός από την άλλη όντως είναι ίσος με το πέντε.
Απάντηση
Μαριαννα 10.05.18
Καλησπέρα έχω μια τεράστια απογοήτευση ως πτυχιούχος αμερικάνικου πτυχίου, το οποίο αναγνωρίζεται σχεδόν παντού στην Ευρώπη εκτός από την Ελλάδα (έχω την αλληλογραφία με τα γραφία NARIC 7 χωρών) στην οποία εφευρέθηκε και το κόλπο της επαγγελματικής και της ακαδημαικής αναγνώρισης.Ένας δηλαδή πτυχιούχος του ΤΕΙ Κοζάνης (τυχαίο παράδειγμα) έχει περισσότερα επαγγελματικά (και ακαδημαικά) δικαιώματα από ένα πτυχιούχο ΗΠΑ ή ΕΕ, και άμεσα. Εγώ περιμένω περίπου 4 (τέσσερα) χρόνια για την αναγνώριση του ΣΑΕΠ. Στην Γαλλία αυτό χρειάστηκε 3 μήνες. Από ότι διαβάζω δεν θέλουν καθόλου τους πτυχιούχους εξωτερικού (οι του κολλεγίου είναι φαντάζομαι σε ακόμα χειρότερη θέση) και κάνουν ότι μπορούν να καθυστερούν με διάφορα προσχήματα την αναγνώριση. Βγήκε και ένα ΦΕΚ που λέει ότι ημερομηνία κτήσης πτυχίου είναι η ημερομηνία αναγνωρισης του ΣΑΕΠ! Δηλαδή τελειώνεις τις σπουδές σου το 2015 και έχει ημερομηνία κτήσης το 2019!!!! Και με βαθμό πτυχίου το 5 (πέντε)!!!!!
Απάντηση
anna 11.10.18
Γεια σου Μαριαννα και εγώ εχω προβλημα απο πτυχιο απο Αμερική. Επικοινωνησε αν θες στο mail μοθ.
Απάντηση
Πετρος 07.05.18
Καλημέρα, Αναστασία ευχαριστούμε για το ποστ, μήπως είπαν ποια περίοδο εξετάζουν, εμένα μου είπαν γενικά φθινόπωρο του 2015.
Απάντηση
Αναστασία Νικολάους 07.05.18
Σημερινή απάντηση ΣΑΕΠ σε email μου: "Oι συνεδριάσεις ξεκίνησαν σήμερα και θα συνεχιστούν με ρυθμό μιας συνεδρίασης την εβδομάδα (το πιθανότερο)."
Απάντηση
Πέτρος 05.05.18
Καλησπέρα, πήρα σήμερα τηλέφωνο ΣΑΕΠ και είπαν ότι εντός των ημερών θα εξετάσουν φακέλους του φθινοπώρου του 2015. Το κακό είναι ότι σχεδόν τον μισό Ιούλιο και όλο τον Αύγουστο δεν θα συνεδριάσει το συμβούλιο οπότε ότι γίνει μέχρι τέλος Ιουνίου, μετά από Σεπτέμβριο.
Απάντηση
Αναστασία 03.05.18
Υπάρχει κινητικότητα... http://www.larissanet.gr/2018/05/02/kellas-se-omiria-oi-apofoitoi-xenon-panepistimion/
Απάντηση
Ευτυχία 02.05.18
Το ότι το ΣΑΕΠ έχει παραβεί για χιλιάδες ανθρώπους την Ελληνική Νομοθεσία ΠΔ38/2010 και κατ΄επέκταση την σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία όσον αφορά στο χρόνο εξέτασης της αίτησης των επαγγελματικών προσόντων (3-6 μήνες) ενοχλεί την Ελληνική Δικαιοσύνη? Ενοχλεί το ότι αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του εξωτερικού αναγκάζονται εξαιτίας αυτής της κατάστασης να εργάζονται με την ιδιότητα τους σε ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ και να πληρώνονται σαν απόφοιτοι Λυκείου! Μήπως παραβιάζονται και τα δικαιώματα της ίσης εργασίας? Ακούει κανείς?
Απάντηση
Πετρος 30.04.18
Καλημέρα δειτε και το σημερινο αρθρο στο λινκ, κατι αρχιζει να γινεται με τη δημοσιοποιηση του θεματος μας. Μέχρι και ο Επιθεωρητης δημοσιας διοικησης εχει ασχοληθει με το ΣΑΕΠ! https://www.liberal.gr/arthro/201322/apopsi/arthra/ptuchiouchoi-omiroi-tis-kratikis-oligorias.html
Απάντηση
Αναστασία Νικολάους 27.04.18
Μέχρι και πριν μια ώρα που πήρα τηλέφωνο, το ΣΑΕΠ δεν είχε κάνει καμία συνεδρίαση ούτε αυτό το μήνα, ούτε τους προηγούμενους....
Απάντηση
Πετρος 23.04.18
Καλησπέρα, λοιπόν τοποθετήθηκε το νέο ΔΣ του ΣΑΕΠ την Παρασκευή 20/4 και από Δευτέρα ξεκινούν και πάλι. Οπότε υπομονή σε όλους.
Απάντηση
Πετρος 14.04.18
Βαγγέλη, δεν κατάλαβα δηλαδή έκαναν 4 χρόνια να απαντήσουν την αίτηση σου και στην απέρριψαν; Το πτυχίο σου είναι από κολλέγιο ή από απευθείας πανεπιστήμιο του εξωτερικού;Πάντως η ένσταση θα κάνει πάλι τόσο χρόνο όσο κάνει να εξεταστεί μια αίτηση για να έχεις μια βάση του χρόνου.
Απάντηση
βαγγελης 12.04.18
Παιδία εγώ είμαι από το 2013 και περιμένω να δω φως στο τούνελ!! Μου έστειλαν απόρριψη πριν τα Χριστούγεννα του 2017 έκανα προσφυγή φυσικά πλήρωσα παλι!!!!50 ευρώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα ακόμα περιμένω!! Ντροπή τους πραγματικά !! αα και φυσικα να εχεις τον καθε ενα στο υπουργειο παιδειας να σου λεει κιολας "μα καλα τι τα θελατε τα πτυχια του εξωτερικου αν, δεν ξερατε;" .
Απάντηση
Ελενη Δημακη 06.04.18
ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΣΑΕΠ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ.
Απάντηση
Kostas 04.04.18
Χαίρομαι που επιτέλους αρχίζουμε να αντιδρούμε σε αυτή την αδικία και τον παραλογισμό. Το ΣΑΕΠ αποτελεί μια ντροπή για μια σύγχρονη χώρα. Κρατάει ομήρους χιλιάδες νέους που το μόνο που θέλουν είναι να εργαστούν τίμια.
Απάντηση
Πέτρος 03.04.18
Λοιπόν μόνη λύση η καταγγελία στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στείλτε ΟΛΟΙ online (και ανώνυμα) καταγγελία. Ούτε κάτι ψέματα λέμε ούτε ανυπόστατες κατηγορίες εξαπολύουμε. Την αλήθεια λέμε και ζητάμε το δίκιο μας. Θα είναι η δεύτερη φορά που θα ασχοληθεί ο ΓΕΔΔ με αυτό το παραμάγαζο.
Απάντηση
Ηλίας 30.03.18
Παρόλο το χάλι του ΣΑΕΠ, μέχρι και τα ΜΜΕ βαρέθηκαν να γράφουν για αυτό... Είναι το μοναδικό άρθρο για το χάλι του Υπουργείου. Τα υπόλοιπα site στη μούγκα... Αυτά βλέπει και ο προϊστάμενος του τμήματος και κάνει διακοπές του Πάσχα ένα μήνα τώρα.... Δήθεν θα άλλαζε το ΣΑΕΠ.... Το μαύρο του το χάλι...
Απάντηση
petros 29.03.18
Αυτό το χάλι με το ΣΑΕΠ απορώ πως δεν αναδεικνύει κανένα ΜΜΕ, χιλιάδες νέοι είναι εγκλωβισμένοι λόγω ενός !!!!! τμηματάρχη που δεν τρέχει το τμήμα του και έχει εξουσία μεγαλύτερη από Υπουργό. Είναι ο ιδιος δε εδώ και πολύ καιρό και παρόλες τις αλλαγές που σημαίνει ότι έχει πολιτική υποστήριξη και ανοχή για αυτό το χάλι με αναμονές 3 και 4 ετών..
Απάντηση
kostas 29.03.18
Χριστινα, κοιτα ο χρονος αναμονης ειναι στα δυο χρονια, εξεταζουν φθινοπωρο του 2015 τωρα, εν τω μεταξυ εχουν παγωσει ολα τουλαχιστον μεχρι μεσα Απριλιου λογω αλλαγης τμηματαρχων, οποτε καλεσε απο 15/4 και μετα, τηλεφωνα ΣΑΕΠ 2103442766 και 2103442824.
Απάντηση
Χριστινα 27.03.18
Έχω κάνει την αίτηση τον περασμένο Μαιο, Να μην κάνω καν τον κόπο να περάσω να ρωτήσω για την εξέλιξη έτσι; Περνάνε τόσες προκυρηξεις ΑΣΕΠ και δεν μπορώ να δηλώσω το μεταπτυχιακό μου και να πάρω τα επιπλέον μόρια. Αν είναι δυνατόν!
Απάντηση
Αναστασία Νικολάους 21.03.18
Επιτέλους αρχίζει και ξανά-επαναφέρετε το χάλι του ΣΑΕΠ στο ιντερνετ! Περιμένουμε την αναγνώριση που δικαιούμαστε και μαθαίνω πως πάλι ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ το ΣΑΕΠ δεν δουλεύει λόγω εσωτερικών μεταθέσεων στο Υπουργείο Παιδείας. Επίσης ΑΥΤΕΣ τις μέρες (μέχρι που σταμάτησαν την εργασία τους....) βλέπανε αιτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015!!! Εντάξει έλεος, βγαίνει Υπουργός το καλοκαίρι του 2017, λέει πως θα γίνει πιο απλή και τάχιστη η διαδικασία αν υπάρχει προηγούμενος φάκελος παρόμοιας υπόθεσης και ΔΕΝ ψηφίζεται ο νόμος; ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!!!
Απάντηση
γιωργος 10.03.18
Οι ευθύνες του ΣΑΕΠ είναι βαρύτατες. Βέβαια αποτελούν προέκταση των πολιτικών ευθυνών των Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου. Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας αναφορικά με την ισοδυναμία τουλάχιστον τίτλων σπουδών της αλλοδαπής (απευθείας από Πανεπιστήμια αλλά και Πανεπιστημιακοί τίτλοι που χορηγούνται μετά από φοίτηση σε Κολέγια). Οι αγκυλώσεις, οι εμμονές σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη των πολιτΙκά προϊσταμένων επιβαρύνουν άδικα και τη θέση των διοικητικών στελεχών του ΣΑΕΠ . Όλοι οι τίτλοι σπουδών (Bachelor, Master) που χορηγήθηκαν από ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ (κρατική αναγνώριση) στη χώρα τους Πανεπιστήμια (τουλάχιστον για χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ) ΠΡΕΠΕΙ να αναγνωρίζονται ως ισοδύναμα από το ΣΑΕΠ. Ο απαιτούμενος χρόνος δεν μπορεί να περνά τις πέντε μέρες αφού το μόνο που απαιτείται είναι διοικητικές εργασίες ρουτίνας. (πιστοποίηση γνησιότητας τίτλων, πιστοποίηση σχετική με την αναγνώριση του Πανεπιστημίου στη χώρα του, ταχύτατες , απλές διαδικασίες αφού αυτές οι πληροφορίες είναι πληροφορίες καταλόγων...) . Η καθυστέρηση για δύο τουλάχιστον χρόνια είναι μια πράξη επαχθής, παράνομη και βαθιά αντικοινωνική. Οι υπεύθυνοι που εμπαίζουν χιλιάδες νέους ανθρώπους πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά. Για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ...είναι απλά θλιβερή και παντελώς ΑΣΧΕΤΗ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.