ΑΛΙΜΟΣ

Ανδρέας Κονδύλης: Ευτυχώς που σας διώξαμε κύριε Δήμου!

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 3 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, 14:01

Τα θέλει και τα παθαίνει θα μπορούσε να πει κάποιος για τον αποπεμφθέντα από την παράταξη της πλειοψηφίας, δημοτικό σύμβουλο Αλίμου Σάκη Δήμου, ο οποίος αφού πρώτα διεγράφη, με επίσημη ανακοίνωση του δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη, αργότερα δήλωσε... "ανεξάρτητος"!

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα με τη σειρά που συνέβησαν στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να γίνει απόλυτα κατανοητό ποιοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Δήμαρχο να χαρακτηρίσει δημοσίως τον προαναφερθέντα δημοτικό σύμβουλο "άσχετο και ανενημέρωτο" γύρω από θέματα μείζονος σημασίας για την πόλη και καταλήγοντας να του πει ότι, για όλα αυτά, "ευτυχώς που σας διώξαμε από την παράταξή μας κύριε Δήμου!". 

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Δήμου, ρώτησε προ ημερήσιας διάταξης του χθεσινού συμβουλίου, αν ο δήμος έχει κανονισμό για τα περίπτερα και αν έχει ως ΟΤΑ χρέη προς την ΕΥΔΑΠ, ζητήματα που έπρεπε να γνωρίζει, μιας και υπήρξε μέλος της διοίκησης, όπως άλλωστε ανέφερε και ο Δήμαρχος, ο οποίος του απάντησε ως εξής: 

"Είναι γεγονός πως μερίδα συναδέλφων δ.σ. από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να βρουν κάτι κακό να πουν για τη Διοίκησή μας, έρχονται εδώ και λένε τα πιο απίθανα πράγματα, τα οποία τους εκθέτουν δημοσίως και ανεπανόρθωτα.  

Όπως έχω πει και άλλη φορά στον κ. Δήμου, πριν να παίρνει το λόγο, να είναι πολύ προσεκτικός και σωστά ενημερωμένος για αυτά που πρόκειται να πει, διότι κάθε φορά που μιλάει εκτίθεται. 

Με ρωτάει λοιπόν,  για την ύπαρξη ή όχι κανονισμού περιπτέρου, ενώ θα έπρεπε να το ξέρει πως δεν υπάρχει. Τι θέλει να δείξει. Ότι ανακάλυψε απόψε, ξαφνικά την Αμερική; 

Ρωτάει, επίσης, αν ο δήμος μας χρωστά στην ΕΥΔΑΠ 63.000 ευρώ. Σπουδαία ερώτηση! Σπουδαία ανακάλυψη! Όμως με τέτοιες ερωτήσεις, μου δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσω στους συνδημότες μας το έργο που έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε. 

Απαντώ λοιπόν. Βεβαίως κύριε Δήμου ο δήμος μας έχει χρέος στην ΕΥΔΑΠ. Είναι το χρέος που μας άφησε η προηγούμενη διοίκηση. Δεν το δημιουργήσαμε εμείς, εμείς το βρήκαμε και ήταν πάνω από 1.000.000 ευρώ. Με σωστή διαχείριση το κατεβάσαμε στις 60.000 - 70.000 ευρώ. Σχεδόν το εξοφλήσαμε. Και δεν έχουμε ξεχρεώσει μόνο αυτό, αλλά και τόσα άλλα χρέη που βρήκαμε μπροστά μας από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση. 

Το χρέος στην ΕΥΔΑΠ το βρήκαμε από τη διοίκηση του κ. Ορφανού. Δεν το δημιουργήσαμε εμείς κύριε Δήμου. Και όσο για το αν υπήρξαμε κάποιοι από μας, τότε, στη σύνθεση εκείνης της διοίκησης, για κάτι τέτοια διαφωνήσαμε με τον κ. Ορφανό και αποχωρήσαμε από την παράταξή του.  Για όλα αυτά που κάναμε και υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε κύριε Δήμου, μας ακολουθήσατε εξάλλου κι εσείς και ζητήσατε να μπείτε στο ψηφοδέλτιό μας. 

Με σκληρή δουλειά καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος του 1 εκ. ευρώ στις 60.000. Ένα χρέος που δημιούργησαν οι άνθρωποι που διοίκησαν πριν από μας το Δήμο, και με τους οποίους εσείς σήμερα συναγελάζεστε κι έρχεστε και μας ρωτάτε κάθε τόσο. Ναι, κύριε Δήμου, υπάρχει χρέος. Υπάρχουν κι άλλα. Όλα τα τακτοποιούμε βάζοντάς τα σε μία σειρά και πάντα με νοικοκυρεμένη διαχείριση. Αυτό όμως που έχει αξία και στο οποίο θα έπρεπε να δίνατε την πρέπουσα σημασία, είναι ποιοί δημιούργησαν αυτά τα χρέη και ποιοι τα ξοφλάνε σήμερα". 

Κλείνοντας την απάντησή του στον κ. Δήμου ο Δήμαρχος είπε: "Μ' αυτά που λέτε και ρωτάτε είναι για να γελάει μαζί σας ο κόσμος που τ' ακούει, γιατί αποδεικνύεται πόσο άσχετος και ανενημέρωτος είστε στα θέματα του δήμου μας και πως, δικαιολογημένα σας αποπέμψαμε από τον συνδυασμό μας. Είστε άσχετος κύριε Δήμου. Ευτυχώς που σας διώξαμε".  

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Παλιος καλαμακιωτης 10.03.18
Δεν καταλαβαινει ότι τον χρησιμοποιουν και τον εκθέτουν,
Απάντηση
Λορέντζο 07.03.18
Αυτός ο Δήμου είναι αυτός που είναι αυτοκολλητάκι του Μήτσου; Καλά κρασά...
Απάντηση
Παρατηρητής 07.03.18
Αυτός ο Δήμου, δεν έχει βαρεθεί να γίνεται ρεζίλι; Τί θέλει και μιλάει;
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.