ΑΛΙΜΟΣ

Η δημοκρατία του τσαμπουκά

Νικόλας Κονταρίνης 0 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 18:16

Αντικειμενικά και ψύχραιμα, τα όσα παρακολουθήσαμε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, στις 17/1 και 5/2, μπορούν να χαρακτηριστούν, λίαν επιεικώς, πως δεν τιμούν τον θεσμό της Δημοκρατίας.

Την πρώτη φορά, στις 17/1, συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του δήμου, έχοντας την πλήρη στήριξη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ (Ορφανός), Ν.Δ.(Τσαμπαρλής), ΣΥΡΙΖΑ (Μπελιά), δεν άφηναν τον Δήμαρχο, Ανδρέα Κονδύλη, με το "έτσι θέλουμε", να μιλήσει ώστε να ενημερώσει τους πολίτες για τις θέσεις της Διοίκησης σχετικά με την εκτέλεση δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσίας, για την "Υγιεινή και Ασφάλεια Δημοτικών Χώρων".

Οι φωνές αλλά και οι αντιδημοκρατικές "απαιτήσεις" τους ήταν τόσο έντονες, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έως και άκρως προκλητικές, αδιαφορώντας  για τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν και για τους θεςμούς γενικότερα.

Και βέβαια, υπήρξαν Δημοτικοί Σύμβουλοι από τις παρατάξεις που προαναφέραμε, οι οποίοι αντέδρασαν λόγω της παρουσίας ανδρών της Αστυνομίας, επειδή, όπως φώναζαν, δεν μπορεί να συνεδριάζει ένα εκλεγμένο δημοκρατικά όργανο, όπως άλλωστε είναι και το Δημοτικό Συμβούλιο, με αυτούς μέσα, χαρακτηρίζοντας την ημέρα αυτή, ως "μαύρη μέρα" για την Δημοκρατία και τις Αρχές της, τις οποίες,όλοι μαζί οι φωνασκούντες,  πρώτοι αυτοί κατήργησαν με την οχλαγωγία, τις "απαιτήσεις" τους (τσαμπουκαλίστικες ως ένα σημείο) και την ένταση που είχαν δημιουργήσει με την όλη στάση και συμπεριφορά τους.
  
Μπροστά σε αυτήν την πολύ άσχημη κατάσταση και για να μην οξυνθούν περισσότερο τα πνεύματα, ο Δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, ορθά πράττων, απέσυρε το θέμα, προτείνοντας στους εργζόμενους συνδικαλιστές να συναντηθούν, προκειμένου να βρουν κοινό πεδίο συμφωνίας, κάτι που έγινε.
.
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε τα όσα είπε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Νίκος Αλεξόπουλος, έγκριτος νομικός Αθηνών, που ανήκει στην παράταξη του κου Τσαμπαρλή (Ν.Δ.), διαφοροποιούμενος πλήρως με τις"απαιτήσεις" των διαμαρτυρομένων συνδικαλιστών και πολύ περισσότερο με τον τρόπο και το ύφος που χρησιμοποίησαν.

Είπε λοιπόν: "όχι στην ετσιθελική διακοπή του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Η παρουσία της αστυνομίας στην αίθουσα, δεν είναι η αιτία του κακού μόνο..Τρομοκράτηση μπορεί να προκαλέσουν και κάποιοι άλλοι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να έρχεται ο καθένας εδώ μέσα και να μας λέει κάθε φορά τι να ψηφίζουμε και τι όχι".

Αυτά καταγράψαμε, μεταξύ και άλλων ασφαλώς, παρακολουθώντας την συνεδρίαση αυτή, στην οποία,για μία φορά ακόμη, είδαμε την "ανίερη" συμμαχία των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης εναντίον της Διοίκησης,για ένα θέμα στο οποίο έπρεπε να την στηρίζουν, μια και αφορά την καθαριότητα της πόλης.Και,δυστυχώς, πέραν αυτού, ξεχείλισαν από μεγαλοστομίες και λαϊκίστικες κορώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, όταν τα κόμματα που τους στηρίζουν στις δημοτικές εκλογές, έχουν σακατέψει μισθούς,συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα, έχοντας κουρελιάσει το Σύνταγμα, μεταμορφώνοντάς το,σε ένα "Παρασύνταγμα"με τα μνημόνια που υπογράφουν συνεχώς.
Κατα τα λοιπά, λόγια, λόγια, λόγια..., διανθισμένα, ενίοτε, και με κάποιες δόσεις ομαδικής και ανέξοδης, μαγκιάς.Δήθεν...
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.