ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 04:31

ΑΛΙΜΟΣ

Το "έβαλαν στα πόδια" δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον Άλιμο

9 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 00:07

Μπροστά σε μια εξέλιξη που μάλλον δεν την περίμεναν βρέθηκαν απόψε οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον Άλιμο.  Εκεί που, όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης,  περίμεναν ότι θα γινόταν πάλι φασαρία με τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο δημοτικό συμβούλιο, βρέθηκαν με...  τα χέρια στην κυριολεξία άδεια. 

Και βρέθηκαν στην κυριολεξία με τα χέρια άδεια, γιατί η συμφωνία της δημοτικής αρχής, με την ΠΟΕ - ΟΤΑ και τους εργαζόμενους του Δήμου  την ίδια μέρα, ήταν κάτι που προφανώς δεν είχαν υπολογίσει.

Η κοινή ανακοίνωση που κυκλοφόρησε το απόγευμα, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν άφηνε περιθώρια, αφού εξηγούσε πως κατά τη σύσκεψη Δημοτικής Αρχής, ΠΟΕ-ΟΤΑ και εργαζομένων βρέθηκε κοινός τόπος συνεννόησης και αποφασίστηκε: 

- H αναβολή λήψης απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου της 5ης/2/2018 σχετικά με το 18ο θέμα της ατζέντας του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο αφορούσε στη σύναψη σύμβασης του Δήμου με ιδιώτη για την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας στο Δήμο. 

- Η αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

- Η πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη την Παρασκευή 9.2.2018 στο Υπουργείο Εσωτερικών για τα θέματα πρόσληψης προσωπικού.

- Η ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου.

- Η δέσμευση των εργαζομένων για ορθή αξιοποίηση του εξοπλισμού και η ενίσχυση της προσπάθειάς τους για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες.

Μπροστά σ' αυτή την εξέλιξη και στο αίτημα του Δημάρχου να συζητηθεί το θέμα, χωρίς να λάβουν καμία απόφαση, απλά για να υπάρξει ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για τις εξελίξεις και να τοποθετηθούν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι προτάσεις που έπεσαν  αφορούσαν μόνο στην απόσυρση για μία ακόμα φορά του θέματος. 

Ο πρώην δήμαρχος Θ. Ορφανός ζήτησε να αποσυρθεί και να έλθει ξανά σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο με άλλη διατύπωση, ο Ν. Τσαμπαρλής ζητούσε να αποσυρθεί γενικώς, η Ε. Μπελιά ζητούσε να μην υπάρξει συζήτηση εν όψει της συνάντησης της δημοτικής αρχής με τον υπουργό, η δε Κ. Καμαρινού διατυπώνοντας την πάγια θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ζήτησε να αποσυρθεί δια παντός. 

Μπροστά στην επιμονή όμως του Δημάρχου να γίνει η συζήτηση, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση, η αντιπολίτευση χωρίς να έχει άλλα επιχειρήματα, επέλεξε να... το βάλει στα πόδια. 

Την αρχή έκανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δ. Γιαννακόπουλος για να ακολουθήσει ο Θ. Ορφανός με τους δημοτικούς του Συμβούλους και κατόπιν η Ελένη Μπελιά. Ο Νίκος Τσαμπαρλής παρέμεινε για να τοποθετηθεί μετά την ενημέρωση του δημάρχου και να καταγγείλει την αρχική μελέτη της δημοτικής αρχής. Χωρίς να διατυπώσει κι αυτός κάποια πρόταση, αποχώρησε αμέσως μετά. Στη θέση του παρέμεινε ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής Χάρης Μέξας ο οποίος είχε και φραστικό επεισόδιο με τον Νίκο Τσαμπαρλή κατηγορώντας την αντιπολίτευση για υποκρισία. 


Οι... "ορφανές" καρέκλες της αντιπολίτευσης 

Καταγγέλοντας και χαρακτηρίζοντας ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ως κατάντια τη στάση της αντιπολίτευσης, είπε πως σκοπός τους ήταν και πάλι να δυναμιτίσουν τη συνεδρίαση προκειμένου να υπάρξει εκ νέου αναβολή και να κωλυσιεργήσουν σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά στην καθαριότητα του Δήμου.  

Γιατί κατηγορούν το Δήμαρχο 

Μπλεγμένος σε ένα γραφειοκρατικό κυκεώνα βρέθηκε ο Δήμος Αλίμου από το περασμένο καλοκαίρι όσον αφορά σε κάποιες εγκρίσεις και στο αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός των πινάκων του υπουργείου. 

Αυτή τη στιγμή ο Δήμος δουλεύει με τους λεγόμενους "παρατασιούχους" τους οποίους θα χάσει τον ερχόμενο Απρίλιο. Μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπος με την αδυναμία καθαρισμού της πόλης, λόγω έλλειψης προσωπικού, θέλησε προληπτικά να συνάψει σύμβαση με ιδιώτη ο οποίος θα επικουρεί την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος κατηγορήθηκε γι' αυτό από την αντιπολίτευση αλλά και από τους υπαλλήλους πως θέλει να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας. Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο παρενέβησαν  υπάλληλοι και εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ, διέκοψαν τη συνεδρίαση και εμπόδισαν τη λήψη απόφασης, παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου ότι δεν πρόκειται να θιγεί κανενός υπαλλήλου το εργασιακό δικαίωμα και πως επρόκειτο για προληπτική κίνηση για να μη βρεθεί ξεκρέμαστος ο δήμος και πνιγμένη η πόλη στο σκουπίδι την άνοιξη. 

Σήμερα, η δημοτική αρχή κατηγόρησε συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους πως σπεκουλάρισαν άγρια πάνω στο θέμα αυτό, διασπείροντας συκοφαντίες και ασύστολα ψεύδη στην κοινωνία του Αλίμου. 

Πάντως η σημερινή εξέλιξη, της συμφωνίας ανάμεσα στο Δήμο και στους υπαλλήλους, κρίνεται ως θετική και με την παρέμβαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ άνοιξε και η... πόρτα του υπουργείου του Πάνου Σκουρλέτη που όπως σημείωσε ο δήμαρχος μέχρι τότε παρέμενε κλειστή.   

Σχόλια Αναγνωστών

9 Προσθήκη σχολίου
Καρ. Αριστείδης 08.02.18
ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΜΑΛΙ ΚΑΙ ΦΥΓΑΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ
Απάντηση
Παλιός Καλαμακιωτης 07.02.18
Να δειτε πως θα το βάλουν στα πόδια το βράδυ των εκλογών
Απάντηση
Νίκος Στεφανόπουλος 06.02.18
Εδώ ο κόσμος τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα κι αυτοί πολιτεύονται με πρακτικές του αραμπά
Απάντηση
αλιμιώτισσα 06.02.18
Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν ότι αν και ο δήμαρχος ήταν διαθέσιμος να συζητήσει οτιδήποτε, αυτοί σηκώθηκαν κι έφυγαν. Εγώ κατάλαβα ότι το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να κάνουν αντιπολίτευση και τίποτα άλλο. Κρίμα
Απάντηση
Ε.ζ. 06.02.18
Ακόμα τρέχουν.......
Απάντηση
Γινανε λαγοί 06.02.18
και ρεζιλευτηκαν
Απάντηση
Μάριος Σιγ. 06.02.18
Ο Θάνος έγινε Λούης
Απάντηση
Μαρ. Νερ. 06.02.18
Όπου φύγει-φύγει
Απάντηση
Αυτόπτης μάρτυρας 06.02.18
Ήρθαν για να διαλύσουν το δημοτικό συμβούλιο, αλλά έφυγαν τρέχοντας!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.