ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 03:56

ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Συμφωνία Δημοτικής Αρχής, ΠΟΕ - ΟΤΑ και εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας

0 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 17:28

Κοινά σημεία επαφής φαίνεται πως βρέθηκαν ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή Αλίμου, την ΠΟΕ - ΟΤΑ και το Σύλλογο Εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.  

Κατά τη συνάντηση που έγινε σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 αποφασίστηκαν και δημοσιοποιούνται με κοινό δελτίο τύπου τα ακόλουθα:

- Η αναβολή λήψης απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου της 5/2/2018 σχετικά με το 18ο θέμα του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, το οποίο αφορά στη σύναψη σύμβασης του Δήμου με ιδιώτη για την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας στο Δήμο. 

- Η αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

- Η πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη την Παρασκευή 9.2.2018 στο Υπουργείο Εσωτερικών για τα θέματα πρόσληψης προσωπικού.

- Η ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου.

- Η δέσμευση των εργαζομένων για ορθή αξιοποίηση του εξοπλισμού και η ενίσχυση της προσπάθειάς τους για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες.

Το ιστορικό 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε πως η σημερινή ήταν η τρίτη κατά σειρά πρόσκληση προς την ΠΟΕ - ΟΤΑ εκ μέρους του Δήμου, αφού στις δύο προηγούμενες το συνδικαλιστικό όργανο δεν προσήλθε. 

Να θυμίσουμε επίσης πως οι αντιδράσεις που υπήρξαν εκ μέρους των εργαζομένων αφορούσαν στην πρόθεση του Δήμου να συνάψει σύμβαση με ιδιώτη ο οποίος θα υποβοηθούσε την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. 

Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης φώναξε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και ότι κανείς εργαζόμενος δεν επρόκειτο να χάσει τη δουλειά του, αυτό δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει την ένταση και τους λεκτικούς διαπληκτισμούς.  

Θέλοντας να δείξει καλή θέληση από την πλευρά της η δημοτική αρχή δέχθηκε την αναβολή του θέματος προκειμένου όλα τα μέρη από κοινού να βρουν λύση που θα καθησύχαζε αφ' ενός τους εργαζόμενους και δεν θα υποβάθμιζε την καθαριότητα του Δήμου. 

Μετά τη σημερινή εξέλιξη και την επίσκεψη στον υπουργό Εσωτερικών τις επόμενες μέρες, αναμένεται να βρεθεί μία οριστική λύση στην επάνδρωση της υπηρεσίας Καθαριότητας του Αλίμου. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.