ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ανοιχτή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων με το δήμαρχο Σαρωνικού για το συλλαλητήριο

0 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 16:16

Περίσσεψαν οι "ταμπέλες" που με μοναδική ευκολία τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και οι προσκείμενοι σ' αυτόν δεν διστάζουν να κολλήσουν σ' όποιον δηλώνει ότι θα πάει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα. 

"Εθνικιστής", "ακροδεξιός", "φασίστας" όποιος δεν συντάσσεται με την κυβερνητική πολιτική, όποιος δηλώνει ότι δεν θέλει να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας, η ιστορία και ο πολιτισμός χιλιάδων χρόνων στο κράτος των Σκοπίων.

Όποιος δεν καταλαβαίνει κατά την άποψη των κυβερνώντων την "καταλληλότητα" της στιγμής, που δεν καταλαβαίνει πόσο "συμφέρει" την Ελλάδα να συμβιβαστεί με τη θέληση των "πατρόνων" του γειτονικού κρατιδίου, τώρα, που δεν καταλαβαίνει το διακαή πόθο αυτής της κυβέρνησης να λύσει, απ' ότι φαίνεται με κάθε τρόπο, ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και 25 χρόνια.

Στο ίδιο μήκος κύμματος φαίνεται ότι βρίσκεται και η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων η οποία άνοιξε κόντρα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σοφρώνη, όταν αυτός δήλωσε ότι θα ναυλώσει πούλμαν για τη μετάβαση όσων θέλουν να βρεθούν στο συλλαλητήριο.   
 
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων - Σαρωνικού καταγγέλλει το δήμαρχο ότι εξυπηρετεί προσωπικές απόψεις και φιλοδοξίες και κάνει λόγο για «εθνικιστικό συλλαλητήριο» που εξυπηρετεί ακροδεξιούς κύκλους. 

Κατηγορίες που δεν άφησε αναπάντητες ο δήμαρχος λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων είναι αποκομμένος από τη σημερινή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα και αγκυστρωμένος στις ιδεοληψίες του αρνείται να δει τις πραγματικές επιθυμίες του ελληνικού λαού.   

«Αρνούμαι να κάνω διάλογο με όποιους αποκαλούν εθνικιστές όσους συμμετέχουν σε συλλαλητήρια για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων» τονίζει ο κ. Σοφρώνης σε ανακοίνωσή του και δηλώνει πως καλύπτει προσωπικά τις δαπάνες των λεωφορείων.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων – Σαρωνικού 

ΣΥΡΙΖΑ
Ο. Μ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Σαρωνικού Γ. Σοφρώνη για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφασή του να δρομολογήσει λεωφορεία για τη μεταφορά δημοτών στο εθνικιστικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιεί τον Δήμο για προώθηση ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ.

Η μισαλλοδοξία μέσα και έξω από την Ελλάδα εξυπηρετεί μόνο τις επιδιώξεις των ακροδεξιών κύκλων και όχι τα συμφέροντα της χώρας.

Καλούμε τον Δήμαρχο να ανακαλέσει την απόφασή του και να μην εμπλέκει τον Δήμο σε εθνικιστικά παιχνίδια που μόνο ζημιά κάνουν.

27/1/2018
Το Συντονιστικό

Η απάντηση του Δημάρχου Σαρωνικού:

«Την επόμενη ανακοίνωση του για το συλλαλητήριο του Συντάγματος στις 4 Φεβρουαρίου, το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων να την εκδώσει από τα Σκόπια

Το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων, αποκομμένο από τη σημερινή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα κι αρνούμενο, λόγω μικροκομματικών αγκυλώσεων και ιδεοληψιών, να αντιληφθεί τις πραγματικές επιθυμίες του ελληνικού λαού, με εγκαλεί γιατί αποφάσισα να ενώσω τις δυνάμεις μου με τα εκατομμύρια των Ελλήνων και Ελληνίδων, που αρνούνται να ξεπουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας.

Τους αγνοώ, όχι γιατί δεν σέβομαι την αντίθετη άποψη, αλλά γιατί αρνούμαι να κάνω διάλογο με όποιους αποκαλούν εθνικιστές όσους συμμετέχουν σε συλλαλητήρια για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Ακόμη και ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ , σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων, αναγνώρισε το δικαίωμα συμμετοχής των πολιτών σε αυτά, γιατί αντιλαμβάνεται το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι η μαζική συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, αλλά και όσων θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, δεν μπορεί να είναι εθνικιστική σύναξη.

Ως Δήμαρχος λαμβάνω καθημερινά το μήνυμα της βούλησης και της αποφασιστικότητας της τοπικής μας κοινωνίας να συμμετάσχει ενεργά στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, την άλλη Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, στις 2 το μεσημέρι.

Οι συμπολίτες μας θέλουν να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση για να υπερασπιστούν όχι απλά την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλά και τις ίδιες τις αξίες του Ελληνισμού, για τις οποίες θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας.

Σε πλήρη ταύτιση με τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας, θα διευκολύνουμε τη μετάβαση των συμπολιτών μας στο Σύνταγμα.

Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση που αποδεικνύει ότι ταυτιζόμαστε ως Δημοτική Αρχή με την κοινωνία. Στέλνουμε μήνυμα στους υποκριτές του ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων, που μέχρι πριν τρία χρόνια έσκιζαν τα μνημόνια και σήμερα υπογράφουν το ένα μετά το άλλο, ότι ούτε η κρίση, ούτε η λιτότητα, ούτε οι οικονομικές δυσκολίες δεν μπορούν να λυγίσουν το φρόνημα και την υπερηφάνεια των Ελλήνων.

Η ελληνική κοινωνία μπορεί να ανεχθεί ίσως την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τη μείωση των συντάξεων, τη μετατροπή της γενιάς των 750 ευρώ σε γενιά των 360, το ξεπούλημα των αεροδρομίων και των λιμανιών μας.

Δεν πρόκειται όμως να ανεχθεί να ξεπουληθούν οι αξίες και η Ιστορία μας.

Ως Δημοτική Αρχή ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους πολίτες και δημιουργούμε ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης απέναντι σε όσους επιχειρήσουν να προωθήσουν έναν ανέντιμο συμβιβασμό, που δεν θα λαμβάνει υπόψη τα εθνικά μας συμφέροντα.

Όσον αφορά την επόμενη ανακοίνωση για το συλλαλητήριο του Συντάγματος στις 4 Φεβρουαρίου, το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων καλό θα ήταν να την εκδώσει από τα Σκόπια.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Β. Σωφρόνης 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.