ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό: To ΣτΕ απέρριψε προσφυγή κατοίκων για τη διατήρηση κτιρίων ως νεώτερα μνημεία

0 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 10:25

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή δέκα κατοίκων για τον χαρακτηρισμό ως νεώτερων διατηρητέων μνημείων, κτιρίων που βρίσκονται στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού. 

Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον πάρεδρο Χρήστο Παπανικολάου, είπε πως το αρχικό κτίριο του Δυτικού αεροσταθμού (αίθουσα αφίξεων – αναχωρήσεων), ο παλιός πύργος ελέγχου και το συγκρότημα των πέντε κτιρίων του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών (ΥΠΑ), δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως διατηρητέα "μνημεία".

Στην απόφαση αναφέρεται πως το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων προέβη σε εξαντλητική εξέταση και των τριών κτιρίων με βάση τα κριτήρια της νομοθεσίας και συγκεκριμένα, την αρχιτεκτονική, πολεοδομική, καλλιτεχνική, κοινωνική, τεχνική και εν γένει ιστορική σημασία τους, συνεπώς «για κανένα από αυτά δεν συντρέχει στον βαθμό που απαιτεί η νομοθεσία για τον χαρακτηρισμό των κτηρίων ως μνημείων». 

Ανάμεσα στους δέκα κατοίκους που είχαν κάνει την προσφυγή ήταν η ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ Ελένη Πορτάλιου και η πρώην βουλευτής β' Αθηνών και αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Νάντια Βαλαβάνη. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.