ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Τι είπε ο Διον. Χατζηδάκης για την κάθοδό του στην πολιτική σκηνή στην πίτα της "ΑΘΗΝΑΣ"

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 1 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 13:36

Απάντηση για τις προθέσεις του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, αν θα ασχοληθεί με την  κεντρική πολιτική σκηνή, έδωσε ο ίδιος το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της οδού Σολωμού, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γυναικείου Εξωραιστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου "ΑΘΗΝΑ". 

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ανακοίνωσε πως, δεν προτίθεται να ασχοληθεί και θα παραμείνει στην αυτοδιοίκηση, στο Δήμο του, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του.  


Η πρόεδρος της "ΑΘΗΝΑΣ" και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. 

Λίγο νωρίτερα η πρόεδρος του Συλλόγου "ΑΘΗΝΑ" Μαρία Καφούρου, έχοντας δίπλα της τις κυρίες που συνθέτουν το Διοικητικό Συμβούλιο, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο, τις φίλες και τους φίλους τους, οι οποίοι τους στηρίζουν αποτελεσματικά όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να φέρουν με επιτυχία σε πέρας, το πολυσχιδές ανθρωπιστικό τους έργο. 

Ευχήθηκαν τα καλύτερα για το 2018, ενώ στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας, το πρώτο κομμάτι της οποίας έκοψε ο πατέρας Ιωσήφ και ακολούθησε κλήρωση με πολλά δώρα. 

Ο Δήμαρχος κ. Χατζηδάκης, έχοντας στο πλάι του τον τέως Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, ευχήθηκε μία καλή χρονιά, με υγεία πρωτίστως και κουράγιο. 

Πέραν, όμως, αυτού, φανέρωσε, ανοιχτά πια, και το τι πρόκειται να κάνει στο μέλλον, μια και ακούγονται ή, γράφονται, τόσα πολλά σ' ότι αφορά στα επόμενα πολιτικά του βήματα. 

Ευχαριστώ τον Γιάννη Σγουρό 

Με τις ευχαριστίες στο πρόσωπο του Γιάννη Σγουρού, ξεκίνησε το χαιρετισμό του λέγοντας: "Με την ευκαιρία της αποψινής εκδήλωσης, θέλω να πω στον κ. Σγουρό ένα μεγάλο "ευχαριστώ", διότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενέκρινε πέντε έργα στο Παλαιό Φάληρο. 

Την αποχέτευση των ομβρίων στην Αμφιθέα, το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, τα 22 στρέμματα, το Πάρκο του Φλοίσβου που στρώθηκε με ψυχρό υλικό σε όλους τους δρόμους, καθώς και το Δημοτικό Κολυμβητήριο, του οποίου αναδομήσαμε όλο το κτιριακό και τα αποδυτήρια. Για όλα αυτά ο κ. Σγουρός μας διέθεσε προϋπολογιστικά 20 εκατ. ευρώ και μεις ως Δήμος, ολοκληρώσαμε όλα τα έργα και του επιστρέψαμε 10 εκατ."

"Και τώρα θα σας πω, τι πρόκειται να κάνω στο μέλλον", είπε. "Δεν προτίθεμαι να κατέβω στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και αυτό γιατί, έχω να ολοκληρώσω άλλα δύο μεγάλα έργα που έχω δρομολογήσει. Το ένα είναι η Πεζογέφυρα και το άλλο αυτό που αφορά την κατασκευή του μεγάλου κτιρίου, στο οποίο θα στεγάζονται τα απορριμματοφόρα του Δήμου και των εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι που εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας, γιατί με ενδιαφέρει να λειτουργούν μέσα σ' ένα σύγχρονο και ανθρώπινο περιβάλλον. 

Κι επειδή δεν είμαι άνθρωπος που μασάω τα λόγια μου, θέλω να σας πω απόψε, παρουσία και του κυρίου Σγουρού, τον οποίο σέβομαι βαθύτατα, εκτιμώ και υπολείπτομαι ότι, στην όλη αυτή προσπάθειά μας, και η σημερινή Περιφερειάρχης, η Ρένα Δούρου, μας έδωσε απλόχερα ότι κι αν της ζήτησα, ως δήμαρχος, για την πόλη μας. Κι αυτό γιατί έχει καταλάβει πως, ότι κάνουμε το κάνουμε για το καλό του Φαλήρου και όχι για κομματικούς λόγους. Την ευχαριστώ λοιπόν, που μας συμπαρίσταται σ' αυτά που έχουμε να κάνουμε.  

 Αλληλεγγύη με σεβασμό στους συνανθρώπους μας

Στη συνέχεια του χαιρετισμού του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ευχαρίστησε την Πρόεδρο Μαρία Καφούρου και όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου "ΑΘΗΝΑ", αλλά και όλο τον κόσμο που βοηθάει στο κοινωνικό - φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν, κάνοντας πράξη την έννοια της αλληλεγγύης, χωρίς φανφαρονισμούς και διάφορα τέτοια, τα οποία όπως είπε, προσωπικά απεχθάνεται. 

Ήταν ιδιαίτερα σαφής όταν είπε ότι, "όταν θέλεις να προσφέρεις και να συμπαρασταθείς στον συνάνθρωπό σου, αυτό πρέπει να το κάνεις με την πρέπουσα λεπτότητα και προσοχή. Ας έχουμε όλοι κατά νου πως κανένας δεν γνωρίζει σε ποια δύσκλολη θέση μπορεί να βρεθεί αύριο, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει αυτά τα χρόνια που άνθρωποι νοικοκύρηδες έχουν περιέλθει σε οικονομικό - και όχι μόνο - αδιέξοδο. 

Άνθρωποι που είχαν ξεκινήσει τη ζωή τους με όνειρα, με κάποιο εισόδημα που είχαν, βρέθηκαν ξαφνικά να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν, άθελά τους, τις όποιες υποχρεώσεις τους. Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας. Τους σεβόμαστε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσουμε, χωρίς τυμπανοκρουσίες, γιατί αυτού του είδους η προβολή δεν συνάδει γενικότερα με τον χαρακτήρα μου. 

Είμαι ένας απλός άνθρωπος ο οποίος συμπάσχει στα προβλήματα των συνανθρώπων του. Αυτό κάνω, στον όποιο βαθμό μπορώ, βέβαια. 

Τελειώνοντας, θέλω να πιστεύετε πως, πρέπει να κρατάμε τις οικογένειές μας συμπαγείς και αγαπημένες. Αν διατηρήσουμε τις βασικές αυτές αρχές, να είστε σίγουροι ότι θα 'ρθει η στιγμή που θα σταθεί και πάλι όρθια η χώρα μας. Κι αυτό θα είναι καλό και για μας και για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας. 

Γιάννης Σγουρός:  Ο Δήμαρχός σας είναι ειλικρινής και έντιμος 

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο τ. Περιφερειάρχης Αττικής - και εκ νέου υποψήφιος - Γιάννης Σγουρός, στον δικό του ευχετήριο χαιρετισμό. 

"Συμφωνώ με τον κ. Χατζηδάκη, Πρέπει να βοηθήσουμε όλες και όλοι να σταθούμε ως χώρα στα πόδια μας. Κι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα, όσες δυσκολίες και αν έχουμε σήμερα. Αρκεί να έχουμε αλληλεγγύη και κατανόηση. 

Σε ότι ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης για μένα, οφείλω να δηλώσω δημόσια πως, έχεται στο Παλαιό Φάληρο ένα Δήμαρχο ειλικρινή, έντιμο και πάνω απ' όλα αποτελεσματικό. Για όλα αυτά τον επιστεύθηκα σε ότι κι αν μου ζήτησε. Τα υπόλοιπα λόγια θεωρώ ότι περισσεύουν". 

Το κομμάτι του το αφιέρωσε στην πρόεδρο του Συλλόγου ΑΘΗΝΑ, Μαρία Καφούρου και στις συνεργάτιδές της, που ενεργούν στοχεύοντας στην ανακούφιση των απόρων συμπολιτών τους,όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 
Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΣΤΕΛΙΟΣ Γ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ 22.01.18
ΜΕΓΑΛΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΩς ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΩΝ σταθμευαν σ ενα αυλειον χωρον μισθωμενο εις Αμφιθεα,, Πληθος παραπονων απο γειτονους ομορους Εδωσα μιαν προσωρινη -αυθαιρετον λυσιν σε χωρο προορισμενου δια νεκροταφειον Αν θυμαμαι καλα η προσωρινοτης ? απο το 1971?> και συνεχιζεται ,,,,,,αν γινει? ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ προκαταβολικα
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.