ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Αλλάζει το τοπίο στο Μεγάλο Καβούρι με τις νέες καντίνες - Δείτε το "πριν" και το "μετά"

0 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 12:35

Αλλάζει το τοπίο στο Μεγάλο Καβούρι μετά την κατεδάφιση των παλιών καντινών που από τις επεκτάσεις θύμιζαν Ελλάδα άλλων εποχών, και αποκτά δύο κανούργια κτίσματα τα οποία βρίσκονται αρκετά πιο πίσω από την ακτογραμμή και πληρούν τους όρους της λειτουργικότητας και της αισθητικής εναρμόνισης με το φυσικό περιβάλλον. 

Τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν κατά καιρούς και τις τσιμεντένιες βάσεις πάνω στις οποίες θα είναι εγκατεστημένες οι νέες καντίνες, ανέλαβε να άρει ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Ιανουαρίου παρουσιάζοντας το "πριν" και το "μετά" των εγκαταστάσεων.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος με τη βοήθεια παρουσίασης με δορυφορικές εικόνες, τους τελευταίους δύο μήνες είναι σε εξέλιξη ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει πριν από περίπου οχτώ μήνες. Η καθυστέρηση οφείλετε στο γεγονός ότι οι υπό ανέγερση εγκαταστάσεις είναι το μόνο έργο στην Ελλάδα που υλοποιείται σε παραλιακή ζώνη από φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει πάρει έγκριση από τους ακόλουθους φορείς:

Περιφερειακό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, τη διεύθυνση ρυθμιστικού σχεδίου του Οργανισμού της Αθήνας, την Αποκεντρωμένη διοίκηση, την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου της Περιφέρειας, την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου και είναι συμβατό με τα ισχύοντα διατάγματα για τις χρήσεις και τις επιτρεπόμενες κατασκευές για την περιοχή του Μεγάλου Καβουριού που βρίσκεται εκτός σχεδίου.

Σε ότι αφορά το παρελθόν της περιοχής, ο Δήμαρχος παρουσίασε αεροφωτογραφίες τις παραλίας ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2008, οι οποίες έδειχναν τον όγκο των κατασκευών, της πλακόστρωσης και των στεγάστρων που υπήρχαν. Οι φωτογραφίες και οι μετρήσεις ανέδειξαν ότι στην παραλία είχαν γίνει τα ακόλουθα:

Υπήρχαν τρεις καντίνες οι οποίες πλέον έχουν κατεδαφιστεί, αφήνοντας στη θέση τους καθαρή, ελεύθερη παραλία. Αυτές έχουν αντικατασταθεί με δύο, υπό ανέγερση, λυόμενες κατασκευές, (ενώ η αρχική μελέτη προέβλεπε τρεις).

Η συνολική δόμηση στην παραλία είναι μειωμένη κατά 575 τ.μ. (από 821 τ.μ. σήμερα είναι 246 τ.μ.). Το εμβαδό των στεγάστρων είναι μειωμένο κατά 210 τ.μ. (από 400 τ.μ. σε 210 τ.μ.), η πλακόστρωση μειώνεται κατά 20 τ.μ. (από 505 τ.μ. σε 485 τ.μ.) και οι ομπρέλες που υπάρχουν σήμερα στην παραλία είναι περίπου 70 ενώ στο παρελθόν (2011) είχαν φτάσει τον αριθμό των 140.

Επίσης, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι αναβαθμίζεται η σύνδεση των εγκαταστάσεων με το δίκτυο ακαθάρτων της περιοχής ώστε τα W.C., τα W.C. των ΑμεΑ και τα αποδυτήρια που θα βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων και θα είναι ελεύθερα για το κοινό να εξυπηρετούνται πλήρως.

Η ανέγερση των καντινών, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του αρχαίου δρόμου και τη νέα παιδική χαρά που θα παραδοθεί σύντομα θα ολοκληρώσει οριστικά το θέμα των δημοτικών εγκαταστάσεων στο Μεγάλο Καβούρι. Μαζί με την αντικατάσταση του φωτισμού και την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στον πεζόδρομο, η περιοχή θα αποτελέσει μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και παραλιακό προορισμό.

Δείτε εδώ τις καντίνες "πριν" και "μετά". Από το 2008 και πως θα είναι σε λίγο καιρό.  


Πριν

Μετά 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.