ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Αποδοχή Χατζηδάκη της πρότασης Φρέρη για συζήτηση της υπόθεσης “Phylax” στο Δ.Σ.

0 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 23:51

Συζήτηση - ενημέρωση, στα προ ημερησίας του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου θα γίνει για το γλυπτό PHYLAX μετά την αποδοχή εκ μέρους του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, της πρότασης του νεοεισελθόντα δημοτικού συμβούλου Γιάννη Φρέρη. 

Ο επικεφαλής της κίνησης  «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» πρότεινε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παράμετροι της υπόθεσης του αγάλματος “Phylax” πρωτοκολλώντας σχετική έγγραφη αίτηση με παραλήπτες τόσο το Δήμαρχο όσο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στις 8 Ιανουαρίου 2018.

Στις 11.1.2018 ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης,  ενημέρωσε τον Δημοτικό Σύμβουλο για την πρόθεσή του να συζητήσει την υπόθεση μεταξύ των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια έθεσε στη διάθεσή του Γ. Φρέρη την απόφαση 209/2017 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, η οποία συνεδρίασε στις 23.5.2017 με θέμα την «Αποδοχή της δωρεάν παραχώρησης γλυπτικής σύνθεσης από την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΑΙΓΕΑΣ προκειμένου να τοποθετηθεί στο χώρο πρασίνου στη θέση Τροκαντερό».

Όπως φαίνεται από το πρακτικό, κατά τη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος είχε εισηγηθεί «την αποδοχή της δωρεάν παραχώρησης γλυπτικής σύνθεσης του γλύπτη Κωστή Γεωργίου, η οποία απεικονίζει τον φύλακα-άγγελο προστάτη της πόλης εμπνευσμένο από τη μυθολογία, από την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΑΙΓΕΑΣ προκειμένου να τοποθετηθεί στο χώρο πρασίνου στη θέση Τροκαντερό η οποία αποτελεί την είσοδο στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου».

Η εισήγηση του Δημάρχου είχε γίνει αποδεκτή «έπειτα από διαλογικές συζητήσεις» με ψήφους 6 υπέρ από πλευράς συμπολίτευσης και 1 λευκή από πλευράς αντιπολίτευσης.

Ευχόμενος ο διάλογος που θα αναπτυχθεί να είναι ποιοτικός και πλήρως ενημερωτικός για τους δημότες και το σύνολο της κοινής γνώμης, ο κ. Φρέρης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πληροφόρηση και για τη διάθεσή του να συζητήσει το ζήτημα, έστω και προ ημερησίας διατάξεως, στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. που αναμένεται να λάβει χώρα πριν την παρέλευση δεκαημέρου. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.