ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΜΑΙΟΥ 2024, 09:39

ΑΛΙΜΟΣ

Ο διαγωνισμός για τη Μαρίνα Αλίμου και τα σενάρια για Lamda - Dogus

0 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 12:15

Η διαγωνιστική διαδικασία για τη Μαρίνα του Αλίμου έχει ξεκινήσει. Το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε προ ημερών τη σχετική πρόσκληση για την παραχώρηση της Μαρίνας για 35 χρόνια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Κεφάλαιο, από ανθρώπους της αγοράς εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός θα προσελκύσει σημαντικά επενδυτικά σχήματα λόγω του μεγέθους, της πολυετούς διάρκειας παραχώρησης του άνω των 1100 θέσεων ελλιμενισμού, αλλά και των μεγάλων δυνατοτήτων αξιοποίησης της χερσαίας έκτασης του τουριστικού λιμένα με φόντο ακόμα και τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Κατά το παρελθόν, σε σχετικό άγονο διαγωνισμό, είχαν δηλώσει αρχικό "παρών" σχήματα και ονόματα όπως οι Dogus J&P Άβαξ, η κοινοπραξία των Azimut-Benetti, η Global Liman Isletmeleri A.S, η Majestic Marine Engineering, η Envitec η κοινοπραξία, Archirodon Group A 1 Yacht Trading Consortium Στήριξις Τεχνική, η κοινοπραξί Άκτωρ Yachting, η Πόρτο Καρράς κ.λπ.

Για κάποιον ιδιαίτερο όμως λόγο δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο εάν θα κατέβει στο νέο διαγωνισμό η τουρκική Dogus  και μάλιστα σε συνεργασία με τη Lamda με την οποία άλλωστε έχουν συστήσει κοινοπραξία την κοινή εταιρεία Lamda Dogus Marina Investment.
 
Ωs γνωστόν o τουρκικός  όμιλος είναι συνέταιρος με τη Lamda στη Μαρίνα Φλοίσβου, ενώ  συμμετέχει και στις 
εταιρείες διαχείρισης των τουριστικών λιμένων Γουβιών (Κέρκυρα), Λευκάδας και Ζέας ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει και άλλες μπίζνες-συμμετοχές στη χώρα σαν όμιλος  στον Αστέρα Βουλιαγμένης στο Hilton κ.λπ 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.