ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Λάθος η είδηση για το 4ο Δημοτικό Σχολείου Παλαιού Φαλήρου

1 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 14:09

H λανθασμένη αναπαραγωγή της είδησης ότι το κρούσμα βίας σε δημοτικό σχολείο αφορούσε το 4ο δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου, ενώ το περιστατικό συνέβη στο 6ο δημοτικό σχολείο Αλίμου, προκάλεσε την αντίδραση τόσο της Διεύθυνσης του Δημοτικού Σχολείου όσο και του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη. 

Συγκεκριμένα η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγγελική Μαστρομιχαλάκη διαμαρτυρόμενη για την εμπλοκή του 4ου δημοτικού σχολείου αναφέρει τα εξής:

"Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η εκ λάθους ενημέρωση και ψευδής είδηση, όπου αναφέρεται το 4ο Δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου, από τα ΜΜΕ (και ιδιαίτερα: ανακοίνωση του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά και των ηλεκτρονικών εφημερίδων athensmagazine, parasitο, autodioikisi κ.α.) ουδεμία αλήθεια ειδήσεως ενέχει.

Συνιστούμε να γίνεται προσεκτική προσέγγιση μετά από έγκυρη έρευνα για όποιο θέμα αφορά το σχολείο μας. Ο Σύλλογος Διδασκόντων σέβεται και αγαπάει τους μαθητές και η σχέση αυτή βασίζεται σε παιδαγωγικές αρχές".

Παράλληλα σε δήλωση προέβη και ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης ο οποίος τόνισε πως "ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου αντέδρασε άμεσα στην λανθασμένη και άκριτη αναπαραγωγή είδησης σχετικά με περιστατικό σχολικής βίας που μετεδίδετο ότι αφορούσε σχολείο της Πόλης μας ενώ αφορούσε άλλο σχολείο, άλλου Δήμου".

"Η λανθασμένη είδηση αδικούσε και αδικεί τους εκπαιδευτικούς και το σύνολο της σχολικής κοινότητας του Δήμου μας (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές)".

"Θα συνιστούσα ως Δήμαρχος και ως Πολίτης αυτής της χώρας οι ασχολούμενοι με τα ΜΜΕ να λειτουργούν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, να μην απαξιώνουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα και να σέβονται περισσότερο το επάγγελμα τους που ενημερώνει την κοινή γνώμη. Κυρίως δε, να μην αυτοαναιρούνται , σεβόμενοι τους πολυπληθείς αναγνώστες και ακροατές τους". 
 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ο ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ 12.11.17
εχει ηδη επιληφθει του θεματος που προεκυψε στο 6ο Δημοτικο Σχολειο Αλιμου, η 4η Δ'. Π.Δ. ΑΘΗΝΑΣ
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.