ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Βουλιαγμένη: Αναβάλλεται η ανάπλαση της πλατείας Νυμφών μέχρι νεωτέρας

0 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 18:42
Παρουσιάζοντας με διαφάνειες τα στάδια εξέλιξης της μελέτης ανάπλασης, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος χαρακτήρισε «αστικό μύθο» τα περί τσιμεντοποίησης

Παρά τα βελτιωμένα σχέδια ανάπλασης της πλατείας Νυμφών που παρουσιάστηκαν από τη δημοτική αρχή στους κατοίκους της Βουλιαγμένης  κατά τη διάρκεια της 3ης διαβούλευσης που έγινε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, οι ενστάσεις και οι προβληματισμοί εκ μέρους των κατοίκων δεν υποχώρησαν. 

Παρά το γεγονός ότι η κάλυψη σε πράσινο αυξήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δήμαρχος και μειώθηκαν δραματικά οι χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, εκ μέρους των κατοίκων που συμμετείχαν στη διαβούλευση διατυπώθηκε το αίτημα να μην αλλάξει ουσιαστικά η φυσιογνωμία της πλατείας και να αποφευχθεί η χρήση τσιμέντου. 

Παρουσιάζοντας  με διαφάνειες τα στάδια εξέλιξης της μελέτης ανάπλασης, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος  χαρακτήρισε «αστικό μύθο» τα περί τσιμεντοποίησης, είπε ότι έγιναν δεκτές οι περισσότερες παρατηρήσεις Βουλιαγμενιωτών που κατατέθηκαν κατά την επίσημη διαδικασία διαβούλευσης και απέδωσε στην παραπληροφόρηση τη λάθος εντύπωση κατά τον ίδιο, που έχουν δώσει τα σχέδια της δημοτικής αρχής.

Μετά από τις ενστάσεις που παρουσιάστηκαν εκ νέου και τις αρνητικές τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και κατοίκων της Βουλιαγμένης αποφασίστηκε να γίνουν προς το παρόν μόνον έργα συντήρησης της πλατείας και να μεταφερθούν οι νέες παρατηρήσεις των πολιτών στους μελετητές.

Μετά από αυτή την εξέλιξη από το δήμο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
 
Ολοκληρώθηκε η 3η διαβούλευση για την ανάπλαση της Πλατείας Νυμφών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη σε σειρά συνάντηση διαβούλευσης για την ανάπλαση της Πλατείας Νυμφών στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στη γεμάτη αίθουσα του καταστήματος «Aqua Marina».

Παρουσία πολλών κατοίκων της Δ.Ε. Βουλιαγμένης, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρουσίασε τη μελέτη ανάπλασης τη πλατείας, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις προτάσεις που κατατέθηκαν στις προηγούμενες δύο διαβουλεύσεις ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους «αριθμούς» της μελέτης.

Όπως φάνηκε σε σχετικό πίνακα που παρουσιάστηκε και επισυνάπτεται, σε όλες τις εξελικτικές φάσεις της πρότασης ανάπλασης μετά την αρχική, το πράσινο και τα μεγάλα δέντρα της πλατείας αυξάνονται σημαντικά και ο χώρος για την ανάπτυξη τραμεζοκαθισμάτων μειώνεται κατά 50%.

Οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για την πρόταση των μελετητών που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή οι οποίες επικεντρώθηκαν στο αίτημα να μην χρησιμοποιηθεί τσιμέντο στην πλατεία και να μην αλλοιωθεί η σημερινή χωμάτινη φυσιογνωμία της.

Ο Δήμαρχος παρακολούθησε με προσοχή όλους του ομιλητές σχολίασε αρκετές από τις τοποθετήσεις και κλείνοντας ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμία ανάπλαση αν αυτή δεν είναι αποδεκτή από την τοπική κοινωνία.

Για το λόγω αυτόν, ανακοίνωσε ότι μετά τη χθεσινή συζήτηση ο Δήμος θα προχωρήσει σε εργασίες επισκευής της πλατείας, αντικαθιστώντας τις σπασμένες πλάκες, τα φωτιστικά και τα παγκάκια, αφού στη συγκεκριμένη πλατεία δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση από το 1975, ενώ σε ότι αφορά τα σχέδια ανάπλασης, θα μεταφέρει τις απόψεις και τα αιτήματα των κατοίκων στους μελετητές και όταν υπάρχει νέα πρόταση θα συνεχιστεί η διαδικασία της διαβούλευσης.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη διαρκή επιθυμία του να συμμετέχουν οι κάτοικοι τις περιοχής σε διαδικασίες διαβούλευσης αφού θεωρεί πως όλα τα μεγάλα έργα στην πόλη πρέπει να έχουν την αποδοχή των πολιτών. 

 
Στη συνέχεια παρατίθενται σχεδιαγράμματα με την εξέλιξη του μελετητικού σχεδιασμού της ανάπλασης της πλατείας από την πρώτη διαβούλευση έως και τις προτάσεις στην στην τρίτη διαβούλευση. 
1η Διαβούλευση


2η Διαβούλευση

3η Διαβούλευση με δύο προτάσεις (Α+Β)

Συγκριτικά στοιχεία

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.