ΒΟΥΛΑ

Νέα σύγχρονη ελεύθερη πλαζ δημιουργείται δίπλα στο Δημαρχείο Βούλας (φωτο-drone)

1 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, 12:23

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ανάπλασης της παραλίας που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο στη Βούλα σε έκταση δύο στρεμμάτων περίπου. Τα κατάλοιπα του νυχτερινού κέντρου "Αρχιπέλαγος" απομακρύνονται οριστικά.   

Όπως είχε ανακοινώσει πριν από αρκετούς μήνες ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η ανάπλαση της παραλίας θα περιλαμβάνει σπάσιμο της τσιμεντένιας εξέδρας και της τσιμεντένιας προβλήτας, καθαρισμό του βυθού από τα κατάλοιπα ξύλινης κατασκευής που υπήρχε ως προέκταση της τσιμεντένιας εξέδρας, ενοποίηση της παραλίας με τη διπλανή, και πλήρωση του χώρου με 1600 κυβικά άμμου Τυνησίας. 

Κατά τον τρόπο αυτό και στα πλαίσια της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου που έχει εκχωρηθεί πλέον στη χρήση του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, θα δημιουργηθεί ελεύθερη πλαζ λουομένων, με θαλάσσιο μέτωπο μήκους περίπου 250 μ. Όπως πληροφόρησε το vimaonline.gr ο δήμαρχος η πλαζ θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα διαθέτει όλες εκείνες τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση του κοινού (ντους, σκίαστρα, τουαλέτες κλπ.). 

Επιπλέον, από τον αγωγό ομβρίων που καταλήγει εκεί, θα απομακρυνθούν τα φερτά υλικά ούτως ώστε να μη δημιουργούνται στάσιμα νερά. 

Όπως τόνισε ο δήμαρχος ήταν ένα έργο που έπρεπε να είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάϊο, υπήρξε όμως καθυστέρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών. 

Τα έργα ανάπλασης αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή. 

Από το αναψυκτήριο του Voula Beach στο "Αρχιπέλαγος" του Γιδόπουλου 

Το ιστορικό των τσιμεντένιων εγκαταστάσεων πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. Στο χώρο λειτούργησε τη δεκαετία του '60 μικρό λιμανάκι και μετέπειτα στη δεκαετία του '70 δημιουργήθηκε η τσιμενένια εξέδρα και η ξύλινη προέκταση που χρησιμοποιήθηκε από το τότε ξενοδοχείο Voula beach, ως αναψυκτήριο. 

Όταν έπαψε να λειτουργεί το ξενοδοχείο ο χώρος νοικιάστηκε από τον επιχειρηματία Γιδόπουλο ο οποίος έφτιαξε το νυχτερινό κέντρο "Αρχιπέλαγος".

Το νυχτερινό κέντρο απομακρύνθηκε το 1989 και εκδόθηκε οριστικό πρωτόκολλο κατεδάφισης των κατασκευών στον αιγιαλό τον ίδιο χρόνο.

Σήμερα σε εφαρμογή αυτού του πρωτοκόλλου με έξοδα του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και με την επίβλεψη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου πραγματοποιείται η κατεδάφιση των τσιμεντένιων κατασκευών στον αιγιαλό.
Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
κατοικος 18.10.17
Όταν ο δήμαρχος αγαπάει την πόλη του φαίνεται με πράξεις
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.