ΓΔ: 858,84 -1,43% EUR/USD: 1,1362

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ "V" και Δημήτρης Βλάχος 0 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, 16:08

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και οι γονείς της Σοφίας Μπεφόν, το όνομα της οποίας φέρει πλέον το Κλειστό Γυμναστήριο.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε μέχρι την ολοκλήρωσή του,

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 14 Οκτωβρίου, παρουσία πλήθους κόσμου, τα εγκαίνια του καινούργιου Κλειστού Γυμναστηρίου  Παλαιού Φαλήρου, που βρίσκεται στην περιοχή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ), στο παραλιακό μέτωπο του Τροκαντερό.

Τα εγκαίνια έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με το δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη παρουσία και των Περιφερειαρχών Αττικής Ρένας Δούρου και του προκατόχου της Γιάννη Σγουρού. 

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε μέχρι την ολοκλήρωσή του, τα οποία όπως είπε κατόρθωσε να ξεπεράσει ευχαριστώντας γι' αυτό όλους όσους τον βοήθησαν, όλως δε ιδιαιτέρως τον κ. Παυλόπουλο, θυμίζοντας πως και ως υπουργός Εσωτερικών ο κ. Παυλόπουλος έπραξε το ίδιο για την ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης. 

Ο κ. Δήμαρχος απευθυνόμενος στη νεολαία της περιοχής, ανέφερε πως όλη αυτή η προσπάθεια που καταβλήθηκε απ' όλους και από τον ίδιο, σκοπό είχε να τους δώσει υγιή ερεθίσματα προκειμένου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα. 


Διονύσης Χατζηδάκης. 

Χωρίς να μακρυγορήσει, περιέγραψε τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, όχι μόνο σε ότι αφορά αποκλειστικά το Κλειστό Γήπεδο, αλλά και τις πολλές επιπλέον, αναπλάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Αθλητικού Κέντρου. 

Σε ότι έχει σχέση με το κόστος του έργου, αν και ο προϋπολογισμός ήταν 10 εκ. ευρώ, κατόρθωσε να το ολοκληρώσει με 6 εκ. όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με την ονομασία του Γυμναστηρίου, ανέφερε πως, παρ' ότι σύλλογοι και δημοτικοί σύμβουλοι, του ζήτησαν να δώσει το δικό του όνομα, αυτός προτίμησε να δώσει το όνομα μιας γυναίκας, ιπταμένης ιατρού, της Σοφίας Μπεφόν που έχασε τη ζωή της, την ώρα του καθήκοντος, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Το σώμα της Σοφίας Μπεφόν χάθηκε στα νερά του Αιγαίου, η ψυχή της όμως θα βρίσκεται κάθε στιγμή και για πάντα εδώ". 

Κλείνοντας, επισήμανε πως, αποστολή των αιρετών που τους εκλέγει ο κόσμος, είναι να υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνία, και πως ο ίδιος θα συνεχίσει να την υπηρετεί. 


Ρένα Δούρου. 

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, συνεχάρη το Δήμαρχο γιατί κατάφερε να φέρει σε πέρας αυτό το έργο και εξήρε το γεγονός ότι, πράγματι, ο Διονύσης Χατζηδάκης σ' αυτές τις δύσκολες οικονομικές περιόδους που περνά η χώρα, κατόρθωσε να το ολοκληρώσει με λιγότερα χρήματα απ' όσα του είχε εγκρίνει η Περιφέρεια. 


Γιάννης Σγουρός. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προκάτοχός της Γιάννης Σγουρός, κατά τη διοικητική περίοδο του οποίου εγκρίθηκε η δαπάνη και θεμελιώθηκε το Κλειστό Γήπεδο λέγοντας πως η "προίκα" που άφησε στη σημερινή Περιφερειάρχη, των  350 εκ., είναι το αποτέλεσμα της χρηστής διοίκησης εκ μέρους του και τα οποία με τέτοια έργα επιστρέφονται στον φορολογούμενο πολίτη. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου η κηδεία του οποίου θα γινόταν λίγο αργότερα στο Ελληνικό.Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συνεχάρη κι αυτός με τη σειρά του το δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη, τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια, και συμπλήρωσε πως τον βοήθησε σε ότι του ζήτησε γιατί τον εμπιστεύεται. 

Αναφερόμενος στη δημιουργία τέτοιων έργων είπε, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' Βαθμού όταν συνεργάζονται, χωρίς να κοιτούν πολιτικούς χρωματισμούς, φέρνει θαυμάσια αποτελέσματα. 

Σε ότι αφορά στην ονομασία "ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ", που δόθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο είπε πως, σωστά έπραξε ο Δήμαρχος αφού η γιατρός Σοφία Μπεφόν, έχασε τη ζωή της προκειμένου να σώσει μία άλλη ζωή. 

Τη δοξολογία τέλεσαν ιεράρχες της περιοχής χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Ν. Σμύρνης κ.κ. Συμεών. 

Εκτός από τους τιμηθέντες γονείς της Σοφίας Μπεφόν, παρέστησαν  οι Υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής , ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Τσιρώνης, οι πρώην Υπουργοί Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Παναγιώτης Χηνοφώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Παρασκευάς Αυγερινός, Ντόρα Μπακογιάννη και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καθώς και οι Βουλευτές Άννα Καραμανλή και Θεόδωρος Φορτσάκης.

Επίσης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Ασκούνης, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων κ. Σπύρου Βασίλης, η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεωργία Μαραγκού, ο επίτιμος Αρχηγός Στόλου Γρηγόρης Δεμέστιχας, ο ε.α Ναύαρχος Κωνσταντίνος Δημητριάδης, ο Πρέσβης επί τιμή Αδαμάντιος Βασιλάκης καθώς και οι Δήμαρχοι: Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κ. Τάσος Γαιτάνης καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι Νίκος Χιωτάκης και Γιώργος Κουτελάκης.

Επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Καπάταης , Παναγιώτης Χατζηπέρος , Γεώργιος Γαβρίλης, οι Πρόεδροι της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σακης Θεοδωρόπουλος, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, του ΕΣΚΑΝΑ Λυμπεράτος Ευάγγελος και του Πανιωνίου Χρήστος Δάρας.

Το παρόν έδωσαν επίσης η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ακαδημίας Μαρία Παπαδοπούλου, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΚΑΝΑ Κυριάκος Τσίχλας, ο γ.γ. του ΕΣΚΑΝΑ Γεώργιος Νικολάκης , ο τέως Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αργύρης Μήτσου , ο τέως αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Νίκος Χατζηνικολάου και οι αθλητές: Θοδωρής Παπαλουκάς, Στεφάνια Πατέρα, Τατιάνα Καββαδία και Γιάννης Καλαμπόκης , ο δημοσιογράφος Τάκης Σπηλιόπουλος, ο Διευθυντής της ΕΥΔΑΠ Κωνταντίνος Βουγιουκλάκης, οι Διευθυντές της Περιφέρειας Αττικής κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, Αλέκος Καλογερόπουλος καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μοίρας
Ο Δήμαρχος Διον. Χατζηδάκης, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης. 


Παρών και ο τέως υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης. 


Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. Τα αποκαλυπτήρια της πλάκας. 
 
Η αντιδήμαρχος Γλυφάδας Άννυ Καυκά και ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου. 
Στέφανος Διαμαντής, Γιάννης Βουλγαρέλλης, Σταύρος Τζουλάκης.


Η αντιδήμαρχος Αλίμου Μαίρη Ανανιάδου, ο αντιδήμαρχος Αλίμου Στέφανος Διαμαντής και ο δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Βουλγαρέλλης. 
Θερμή χειραψία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο. 


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους γονείς της Σοφίας Μπεφόν. 


Ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Γιαννιός, στο μέσον, με τους Σπύρο Χωραφά και Κώστα Καραδήμα.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.