ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φιάσκο η αξιολόγηση στο Δημόσιο - Στο 80% κυμάνθηκε η αποχή των υπαλλήλων

0 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, 08:59

Στο 80%, κατά τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και στο 80% κατά την ΑΔΕΔΥ κυμάνθηκε η αποχή των υπαλλήλων από τη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία παρά το γεγονός ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου, πήρε τις σχετικές παρατάσεις. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», άκαρπη απέβη -μετά και τις αλλεπάλληλες προτροπές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ- και η τρίτη προσπάθεια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο, καθώς την Τρίτη έληξε και η νέα προθεσμία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό της αποχής φαίνεται πως έχει θορυβήσει τους θεσμούς, καθώς βλέπουν τα χρονοδιαγράμματα να παρακάμπτονται σημαντικά.

Βάσει μνημονίου η όλη διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετά τον Δεκαπενταύγουστο προτίθεται να καταθέσει διάταξη που θα προβλέπει τη σύνδεση της αξιολόγησης με νέο σύστημα κινητικότητας.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάλληλοι δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλεισθούν από τη δυνατότητα να μετακινηθούν στις θέσεις που επιθυμούν. Στην αποτυχία του μέτρου φέρεται να συνέβαλε σημαντικά και η δέσμευση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη ότι δεν θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος των απείθαρχων υπαλλήλων.

Επιτελείς πάντως του υπουργείου, υποστηρίζουν ότι την εμπλοκή προκάλεσε κυρίως η άρνηση των προϊσταμένων να παραλάβουν τα φύλλα αξιολόγησης.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.