ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 02:37

ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Το Δ.Σ. καταδίκασε την επίθεση συνδικαλιστών σε αιρετούς πλην των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 0 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, 00:29

Το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου ψήφισε την καταδίκη των φαινομένων βίας που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης οργάνου του Δήμου προκειμένου να εξεταστεί πειθαρχικά δημοτικός υπάλληλος. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης 26ης Ιουλίου 2017, δύο παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας όμως, αντί να προβούν σε καταδίκη αυτών των φαινομένων βίας κατά συναδέλφων τους, ούτε λίγο - ούτε πολύ, εγκάλεσαν(!) τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη γιατί δεν παρανόμησε! Πρόκειται για τις παρατάξεις "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι" της Ελένης Μπελιά (ΣΥΡΙΖΑ) και "Λαϊκή Συσπείρωση" (ΚΚΕ) η οποία εκπροσωπείται από την Κυριακή Καμαρινού. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα έβαλαν με το δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, γιατί ακολούθησε, ως όφειλε, τις εντολές της Εισαγγελίας Αθηνών, σχετικά με την έρευνα σε υπόθεση της εργαζόμενης του Δήμου.

Έρευνα που εκ του αποτελέσματός της θα εξαρτηθεί και η όποια, ποινή - πιθανόν - να της επιβληθεί, αν αποδειχθεί πως, όντως, έχει υποπέσει σε παράπτωμα, κάτι που μπορεί να επιφέρει έως και την απόλυσή της. 

Ακολουθώντας λοιπόν ο κ. δήμαρχος την ορθή και νόμιμη διαδικασία, συνεστήθη και συνεδρίασε για δεύτερη φορά, η από τις κείμενες διατάξεις, Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου για το θέμα αυτό, στο Δημαρχείο του Αλίμου, εκεί που ως γνωστόν και κατά δήλωση του Δημάρχου, Αντιδημάρχων κ. ά. παρισταμένων, δέχθηκαν επίθεση από συνδικαλιτές της ΠΟΕ - ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. 

Έριξαν τα πρακτικά στη λεκάνη της τουαλέτας 

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν, την πρώτη φορά σχεδόν πριν τρεις μήνες, εκπρόσωποι των συνδικαλιστών κατάφεραν με "τραμπουκισμούς" και βιαιοπραγίες γενικότερα να ματαιώσουν τη συνεδρίαση - συζήτηση εκείνη, ώστε η υπόθεση της υπαλλήλου να μην πάρει το δρόμο της προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τα περαιτέρω, κάτι, όμως, που έγινε τη δεύτερη φορά, παρά τους ίδιους και χειρότερους τραμπουκισμούς.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26ης Ιουλίου, τη δεύτερη φορά οι συνδικαλιστές αφαίρεσαν βιαίως από τα χέρια της Γραμματέως της Επιτροπής, η οποία είναι και συνάδελφό τους(!), το μαγνητόφωνο της απομαγνητοφώνησης των πρακτικών της συζήτησης, καθώς και το βιβλίο των πρακτικών.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το μαγνητόφωνο βρέθηκε πεταμένο στη λεκάνη της τουαλέτας του πρώτου ορόφου στο δημαρχείο!

Ψήφισμα κατά της βίας 

Μετά τα όσα κατήγγειλε ο κ. Δήμαρχος, περιγράφοντας τους "τραμπουκισμούς" και τις "βιαιοπραγίες" που υπέστησαν, όπως και τα όσα ανέφεραν άλλοι αυτόπτες μάρτυρες, ανέγνωσε σχετικό ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζονταν αυτά τα φαινόμενα βίας.

Τελειώνοντας, πρότεινε την έγκρισή του απ' όλες τις δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:  

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου καταδικάζει τα φαινόμενα βίας σε βάρος των αιρετών (Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι) και της υπαλλήλου του Δήμου, τα οποία έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 12.7.2017.

Η άσκηση σωματικής βίας και απειλών σε αιρετούς εκπροσώπους των πολιτών και σε υπαλλήλους του Δήμου μας δεν μπορεί να αποτελεί αποδεκτή πρακτική σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία.

Η ατιμωρησία δεν μπορεί να αποτελεί συνδικαλιστικό αίτημα, ούτε το "λιντσάρισμα" μπορεί να αποτελεί αποδεκτή συνδικαλιστική πρακτική.


Κατά την ψηφοφορία, αυτό εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, αφού οι μόνες που το καταψήφισαν ήταν οι δύο κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, του συνδυασμού "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" Αλ. Γιαννούτσου και Αμαλία Αθανασοπούλου, καθώς και η Κυριακή Καμαρινού (ΚΚΕ) με τη "Λαϊκή Συσπείρωση". 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.