ΓΔ: 906,57 0,50% EUR/USD: 1,1675

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Πρωταθλητής στην Ανακύκλωση ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου

0 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, 13:01

Ο Δήμος του Παλαιού Φαλήρου βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις πρώτους δήμους στην Αττική στην ανακύκλωση.

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας "kontranews" της Κυριακής 16 Ιουλίου τρεις δήμοι στην Αττική ανάμεσα στους 66, ανακηρύσσονται "πρωταθλητές" στην ανακύκλωση. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του φορέα διαχείρισης σύμμεικτων αποβλήτων του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΣΔΝΑ), πρώτος δήμος στην ανακύκλωση είναι το Παλαιό Φάληρο με ποσοστό 12,74%, δεύτερος δήμος το Χαλάνδρι με ποσοστό 7% και είναι σημαντικά υψηλότερο του μέσου ποσοστού των 66 Δήμων της Αττικής που ανέρχεται από 4,16% καισ την τρίτη θέση βρίσκεται η Αγία Παρασκευή με ποσοστό 6,76%. 

Η υψηλή σχετικά θέση των τριών αυτών δήμων, παρ' όλα αυτά, δεν μπορεί να διασκεδάσει την χαμηλή ανταπόκριση στο θέμα της ανακύκλωσης και στη διαχείριση των απορριμμάτων σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. 

Για παράδειγμα στο Seveto της Ιταλίας πόλη με την οποία από κοινού ο Δήμος Χαλανδρίου συμμετέχει στο πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα waste4think το ποσοστό ανακύκλωσης είναι 75% με στόχο των Ιταλών να πιάσουν το 82%!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.