ΒΟΥΛΑ

Υπόθεση ΜΕΕΚΒ: Άραβες ήθελαν να κτίσουν στην παραλία της Βούλας - Τους σταμάτησε η Δημοτική Αρχή

ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 3 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, 18:07

Το σημείο στην παραλία της Βούλας που ήθελε να κτίσει την βίλα του Άραβας

Tον Μάρτιο του 2015 έκαναν την εμφάνισή τους στο Δήμο μεσίτες, ως εκπρόσωποι Σαουδάραβα που ήθελε να αγοράσει την έκταση που βρίσκεται το άγαλμα του Βενιζέλου, δίπλα στο καφέ ΝΟΤΟΣ, προκειμένου να χτίσει βίλα με θέα το Σαρωνικό.

Το "αίμα" του πίσω παίρνει ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης αφού στην υπόθεση της ΜΕΕΚΒ, της Μετοχικής Εταιρείας, Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας, που διεκδικούσε την έκταση από την Α' πλαζ έως του β' πλαζ, όπου βρίσκεται και το "ΝΟΤΟΣ" καφέ, στο παραλιακό "φιλέτο" της Βούλας, επήλθε πλήρης ανατροπή. 

Αναπάντεχη ήταν η εξέλιξη αυτή για τους διεκδικητές της έκτασης, που είχαν κερδίσει όλα τα δικαστήρια σε βάρος του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και διεκδικούσαν από το Δήμο, εκτός της έκτασης και αποζημιώσεις ύψους 15 εκ. ευρώ. 

Η καθοριστική απόφαση που ανέτρεψε τα δεδομένα, επήλθε στο Πολυμελές Εφετείο Αθηνών, στο οποίο οδηγήθηκε η πρωτόδικη απορριπτική απόφαση της προσφυγής της ΕΤΑΔ, αυτή τη φορά,  δημοσιοποιήθηκε στις 31 Μαίου 2017 και φέρει τον αριθμό 26571. Την υπόθεση έκριναν τρεις γυναίκες Εφέτες και η απόφαση είναι τελεσίδικη.

Με βάση την απόφαση αυτή, η έκταση ανάμεσα στην Α' και Β' πλαζ  επανέρχεται στην κυριότητα του Δημοσίου, και σύμφωνα με πληροφορίες θα παραχωρηθεί όπως και άλλα παραλιακά μέτωπα προς χρήση στο Δήμο, ενώ επιβάλλει ποσό ύψους 11.000 ευρώ στη ΜΕΕΚΒ για τα δικαστικά έξοδα.   

Όπως δήλωσε στο vimaonline.gr ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο δήμος μετά από αυτή την εξέλιξη θα καταθέσει αγωγή ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων από τη μίσθωση του ΝΟΤΟΣ καφέ που εισέπραττε από το 2013 η ΜΕΕΚΒ και μάλιστα εντόκως. 

Το χρονικό 

 Ολιγωρίες, αμέλειες και κακές πρακτικές εκ μέρους προηγούμενων δημοτικών αρχών οδήγησαν την υπόθεση των διεκδικήσεων της ΜΕΕΚΒ (εταιρεία φάντασμα είχε χαρακτηριστεί), στις δικαστικές αίθουσες όπου ο δήμος Βούλας τότε, είχε απανωτές δικαστικές ήττες.

Ακόμα και η προσπάθεια της διοίκησης Πανά να επαναφέρει την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες και να ανατρέψει τις μέχρι τότε δικαστικές αποτυχίες του Δήμου Βούλας απέβη άκαρπη αφού ο Καλλικρατικός δήμος πλέον Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης  έχασε και πάλι. Το όφελος από την αλλαγή στρατηγικής του δήμου και το οποίο τελικά στην πορεία ανέτρεψε την υπόθεση,  ήταν η ανάμειξη του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα της ΕΤΑΔ η οποία ως ελληνικό δημόσιο, μήνυσε τη ΜΕΕΚΒ. 

Και η ΕΤΑΔ όμως δεν είχε καλύτερη τύχη από το Δήμο αφού πρωτοδίκως έχασε τη δίκη. Η υπόθεση όπως ήταν φυσικό οδηγήθηκε στο Εφετείο. Στο διάστημα αυτό, όμως, τόσο ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης όσο και η Νομική Υπηρεσία της ΕΤΑΔ δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια. 

Όπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου "ξεσκόνισε" στην κυριολεξία τα αρχεία της φτάνοντας σε βάθος χρόνου έως και το 1923. Το ίδιο συνέβη και με τη Νομική Υπηρεσία της ΕΤΑΔ που ανέτρεξε στο αρχείο του τότε ΕΟΤ. 

Η "ανασκαφή" αυτή στα αρχεία όμως, έβγαλε "λαυράκι" το οποίο ονομάζεται "ασυνέχεια ιδιοκτησίας". Χρησιμοποιώντας αυτό το στοιχείο, τεκμηριώνοντας και "δένοντας" πολύ καλά την υπόθεση ΕΤΑΔ και Δήμος έκαναν την ανατροπή σε μια υπόθεση που θεωρούνταν εδώ και χρόνια χαμένη. Το Εφετείο δικαίωσε το Ελληνικό Δημόσιο, εκδίδοντας τελεσίδικη απόφαση και απάλλαξε το Δήμο από τις απαιτήσεις εκατομμυρίων της ΜΕΕΚΒ. 

Οι περιφράξεις και ο Σαουράραβας

Με τελεσίδικα χαμένη την υπόθεση εκ μέρους του Δήμου η ΜΕΕΚΒ και πριν γίνει η ανατροπή στο Εφετείο, εμφανίστηκε στο Δήμο με εκπρόσωπό  της ο οποίος ζητούσε να του χορηγήσει ο δήμος άδεια περίφραξης(!) στα οικοδομικά τετράγωνα Κ1, Κ2, Κ3 (ΝΟΤΟΣ).

Όπως χαρακτηριστικά απάντησε ο Δήμαρχος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας εκδιώχθηκε στην κυριολεξία και ως απάντηση η ΜΕΕΚ κατέθεσε και άλλη αγωγή ζητώντας επιπλέον 3,5 εκ. ευρώ. Σύνολο δηλαδή, απαιτήσεων 15.εκ. ευρώ.

Όμως τον Μάρτιο του 2015 έκαναν την εμφάνισή τους στο Δήμο και μεσίτες, ως εκπρόσωποι Σαουδάραβα που ήθελε να αγοράσει την έκταση που βρίσκεται το άγαλμα του Βενιζέλου, δίπλα στο καφέ ΝΟΤΟΣ, προκειμένου να χτίσει βίλα με θέα το Σαρωνικό.

Όλα τα παραπάνω, που μετά τη δικαστική ανατροπή φαντάζουν κωμικοτραγικά, θα αποτελούσαν μια δυσάρεστη έκπληξη για τους Βουλιώτες, που ξαφνικά θα διαπίστωναν ότι δεν θα μπορούσαν να απολαύσουν τον καφέ τους στο ΝΟΤΟ, ούτε να κάνουν τον περίπατό τους στο πανέμορφο αυτό παραλιακό τμήμα της Βούλας γιατί θα τους το απαγόρευε ο Σαουδάραβας ιδιοκτήτης.

Τέλος καλό, όμως όλα καλά. Συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή αλλά και στην ΕΤΑΔ που δεν κατέθεσαν τα όπλα και τεκμηρίωσαν με τέτοιο τρόπο την υπόθεση στο Εφετείο, ώστε η ΜΕΕΚΒ να μείνει τελικά εκτός... νυμφώνος και το πανέμορφο τμήμα της παραλίας της Βούλας στους δημότες της.  

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Διονυσης Κοντοννης 16.07.17
Μην ξεχναμε επι αντιδημαρχιας Κωνσταντελλου οι δικηγοροι του δημου εχασαν τον δρομο προς το δικαστηριο και η ΜΕΕΚΒ κερδισε την υποθεση χωρις την παρουσια δικηγορων του δημου. Επισης η τοτε δημοτικη αρχη ΟΥΔΕΠΟΤΕ ενημερωσε το ελληνικο δημοσιο για να παραστει στην υποθεση. Ο Πανας ηταν αυτος που ενημερωσε το κρατος και ετσι τελικα κερδισε το ελληνικο δημοσιο την υποθεση. Αυτα για αρχη.
Απάντηση
GEORGE VIL 15.07.17
ειμαι περιεργος αν θα το αναρτησετε το προηγούμενο!!
Απάντηση
GEORGE VIL 15.07.17
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΘΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ;;;!!!ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΑ!!ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΦΑΒΕΛΕΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΖΗΤΟΚΡΑΓΑΥΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.