ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 19:56

ΒΟΥΛΑ

Η αλήθεια για το Ασκληπιείο Βούλας - Γιατί αντιδρούν οι συνδικαλιστές στα σχέδια του δημάρχου

1 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, 18:00

Καγκελόπορτα απαγορεύει την είσοδο στο "ιδιωτικό" πάρκινγκ του νοσοκομείου

Στα πλαίσια της αναμόρφωσης της πόλης ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρουσίασε μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής εισόδου της πόλης στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας. 

Όπως προβλέπει η μελέτη,  μεταξύ των άλλων, στο κάτω μέρος του Ασκληπιείου (Παραλιακή Λεωφόρο) στον χώρο, στον οποίο σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης του προσωπικού του νοσοκομείου, ιατρών και επισκεπτών, θα δημιουργηθεί  χώρος περιπάτου, αναψυχής και περίπου 100 ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, οι οποίες θα είναι προσβάσιμες σε όλους και όχι επιλεκτικά.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα δώσει ανάσα στην παρακείμενη αγορά, θα διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών του νοσοκομείου αλλά και όσων θέλουν να επισκευτούν το παραλιακό μέτωπο της πόλης, αλλά και θα αναπλάσει ένα τελείως εγκαταλελλειμένο κομμάτι του Ασκληπιείου.

Το καθεστώς της έκτασης

Για να γίνουν όλα αυτά όμως, πρώτα πρέπει να τακτοποιηθεί η πολεοδομική εκκρεμότητα που υπάρχει από το 1960 βάσει της οποίας πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο ένα κομμάτι του οικοπέδου του Ασκληπιείου, συνολικής έκτασης περίπου 5 στρεμμάτων σε σύνολο 105 στρεμμάτων οικοπέδου, και αυτό να αποδοθεί σε κοινή χρήση. Το υφιστάμενο ρυμοτομικό σχέδιο προβλέπει την απόδοση λωρίδας του οικοπέδου πλάτους 20 μέτρων επί της Οδού Βασιλέως Παύλου και της Οδού Ιπποκράτους, από την πάνω είσοδο του νοσοκομείου μέχρι το κάτω άκρο της μάντρας.

Αν εφαρμοστεί αυτό, υποχρεωτικά θα καταστραφούν οι δύο πύλες του νοσοκομείου καθώς και μέρος του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος που βρίσκεται εντός του οικοπέδου και έτσι ο Δήμαρχος πρότεινε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, τον περιορισμό της λωρίδας σε 10 μέτρα και το υπόλοιπο ρυμοτομούμενο να αποδοθεί στην δυτική πλευρά του οικοπέδου (Παραλιακός χώρος) εκεί που σήμερα υπάρχουν κάποιες άτυπες θέσεις στάθμευσης.

Οι αντιδράσεις

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων του νοσοκομείου για το συγκεκριμένο σχέδιο ανάπλασης στην πρόσφατη παρουσίαση της μελέτης, στους δημότες από τους μελετητές και προσωπικά από τον δήμαρχο Γρ. Κωνσταντέλλο.

Στη συνάντηση συμμετείχε μια μερίδα εργαζόμενων του νοσοκομείου, οι οποίοι για άγνωστους λόγους, προσήλθε στη συνάντηση όχι για να συμμετάσχει σε μια διαδικασία διαλόγου, ούτε για να καταθέσει προτάσεις, αλλά για να τορπιλίσει τη συζήτηση με προπηλακισμούς, ύβρεις και απειλές.

Η Δημοτική Αρχή βρέθηκε αντιμέτωπη με μια στείρα άρνηση χωρίς ωστόσο αυτή να συνοδεύεται από κάποια ουσιαστική επιχειρηματολογία και χωρίς να προκύπτει από πουθενά πως ζημιώνεται το Ασκληπιείο, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες έχει ακουστεί ότι ο Δήμος «βάζει χέρι στο νοσοκομείο» ή ότι ο Δήμαρχος συρρικνώνει το Ασκληπιείο.

Το πλέον οξύμορο της κατάστασης, είναι ότι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην αριστερά, αντιδρούν με σφοδρότητα σε ένα σχέδιο ανάπλασης ενός εγκαταλελλειμένου χώρου ο οποίος μάλιστα θα αποδωθεί στον λαό για χρήση αναβαθμισμένος, καθαρός και όμορφος.

Η κατάσταση τώρα 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο συγκεκριμένος χώρος έχει μετατραπεί σε "prive" πάρκινγκ εργαζομένων του νοσοκομείου που μάλιστα έχουν κάνει και ανάλογες διαμορφώσεις προκειμένου να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Μάλιστα όπως τόνισε ο Δήμαρχος μετά από αυτοψία, σε κατάσταση εφημερίας στον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενούνται το πολύ 45-50 αυτοκίνητα ενώ με την ανάπλαση που θα γίνει, διπλασιάζονται οι θέσεις στάθμευσης, δημιουργείται πάρκο, και το κυριότερο από όλα, ο χώρος γίνεται προσβάσιμος από όλους.


Προσωπικά πάρκινγκ διαμορφωμένα με καλαμωτές

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, μετά από συνάντηση με το προεδρείο των εργαζομένων, οι αντιδράσεις και έτσι όπως αυτές διατυπώθηκαν και μεταφέρθηκαν από το δήμαρχο αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. 

"Σε συνάντηση που είχα με τους εργαζόμενους" είπε ο δήμαρχος, "μου είπαν ότι αν εξωραϊσω το συγκεκριμμένο σημείο θα αναβαθμιστεί το Ασκληπιείο και θα 'ρθει ο Ερυθρός Σταυρός και θα ζητήσει περισσότερα χρήματα. Δηλαδή, μου είπαν ότι από 12 εκ. ευρώ που δίνει τώρα το κράτος στον Ερυθρό Σταυρό, αυτός θα ζητήσει μετά από αυτή την αναβάθμιση 30 εκ. ευρώ!. 


Εναέρια λήψη του πάρκινγκ που θα διαμορφωθεί σε χώρο περιπάτου, ελεύθερος για όλους.

Ο Πολάκης (αναπληρωτής υπουργός Υγείας) θα πει ότι δεν τα έχει και άρα με την πράξη μου αυτή θα κλείσω το νοσοκομείο!!"
Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε αυτή συλλογιστική, ακραία πολιτική ισορροπία την οποία φυσικά και απέρριψε. 

Στο κύμα των αντιρρήσεων που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης προστέθηκαν και οι αντιδράσεις μερίδας της αντιπολίτευσης, η οποία κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι η ανάπλαση είναι προσχηματική, αφού κατά την άποψή της, ο χώρος και οι θέσεις πάρκινγκ που θα δημιουργηθούν θα οφελήσουν το παρακείμενο νυχτερινό κέντρο.

Όμως μέσα στον αντιπολιτευτικό τους οίστρο τους διέφυγε το γεγονός  ότι ο Γρ. Κωνστατέλλος ήταν ο μοναδικός δήμαρχος που τόλμησε να κλείσει το συγκεκριμένο κέντρο που ταλαιπωρούσε μια ολόκληρη περιοχή εδώ και πολλά χρόνια μαζί με το Ασκληπιείο.


Ο περιβάλλων χώρος του νοσοκομείου... εγκαταλελλειμένος και βρώμικος.
Ο χώρος που διαμορφωθεί μετά την παρέμβαση του Δήμου ο οποίος θα έχει ελεύθερη πρόσβαση για όλουςΣχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
GIANNIS 25.06.18
Οι συνδικαλιστές δε κάνουν τίποτα παρά να αντιδρούν σε όλα χωρίς να προτείνουν κάτι. Σκέτη ΑΡΝΗΣΗ σε όλα. Βέβαια είναι γνωστό σε όλους ότι προσβλέπουν σε κομματικά οφέλη (π.χ. Κος Πρωτόπαπας Χρήστος - Κος Καλύβης Αλέκος κ.λ.π)
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.