ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 19:03

ΑΛΙΜΟΣ

"Τα Μυστικά των Εικόνων" και οι Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι στον Άλιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ "V" 0 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, 12:46
Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης: "Δημιουργούμε τη Δημοτική μας Πινακοθήκη".

Με τίτλο "Τα Μυστικά των Εικόνων - η γενιά του '60", συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής στον Άλιμο μέχρι τις 15 Ιουλίου, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την πρώτη του τρέχοντος μήνα, στον ανακαινισμένο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Εκτελωνιστών στη Λεωφόρο Ιωνίας 96. 

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

"Εγκαινιάζουμε σήμερα μια φιλόδοξη προσπάθεια ώστε να αποκτήσει η πόλη μας τη Δημοτική Πινακοθήκη που της αξίζει.Ένα χώρο δηλαδή καλλιτεχνικής έκφρασης και παιδείας που θα αφορά σε όλους τους δημότες μας και κυρίως στους νέους. Παρουσιάζουμε αυτή την πρώτη πιλοτική έκθεση με επιλεγμένα αριστουργήματα της σύγχρονης τέχνης μας και με τίτλο "Τα μυστικά των εικόνων - ηγενιά του '60", έχοντας ως κεντρικό στόχο σε βάθος χρόνου να αποκτήσει ο Δήμος Αλίμου και μόνιμη συλλογή και κτήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας μοντέρνας πινακοθήκης.


Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης μπροστά στον πίνακα του Βασιλείου "Χρυσή Αθήνα",  ιδιοκτησίας του Δήμου Αλίμου. 

Βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να συνδυάζεται σταθερά το παλιό και το καινούργιο, οι κλασικές δημιουργίες με τους νέους πειραματισμούς, η παιδεία με την αληθινή ψυχαγωγία. Φίλες και φίλοι, αγαπητοί μου συμπολίτες μπορεί να είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά το ταξίδι ξεκίνησε.

Θέλω  από τη θέση αυτή να ευχαριστήσω θερμά τους φίλους και συνεργάτες Άννα Αγγελοπούλου, Παντελή Τσάτση, Άκη Πίτσικα και Αποστολία Σκλάβου, για τη διαρκή προσφορά τους στις πολιτιστικές πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει.

Τέλος, σας θυμίζω ότι την έκθεση θα εμπλουτίζουν ειδικές ξεναγήσεις, παιδικό παιχνίδι αλλά και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα θα μας προτείνουν οι δημότες ως διαδραστική σχέση και αμφίπλευρη ενέργεια. Καλή μας αρχή!"

Στη συνέχεια ο Μάνος Στεφανίδης, που είχε την επιμέλεια της έκθεσης, μίλησε για τα έργα και ξενάγησε τον κόσμο, που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα.

Στη συγκεκριμένη έκθεση, παρουσιάζονται ενδεικτικά τα έργα καλλιτεχνών, οι οποίοι γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1920 και το 1940, ωρίμασαν στην περίοδο της δικτατορίας και έκτοτε πρωταγωνίστησαν στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή και όχι μόνο.  

Μεταξύ αυτών, χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Παν. Τέτση, Κώστα Τσόκλη, Γιάννη Γαϊτη, Νικ. Κεσσανλή, όπως και των λίγο πιο νέων, Δημ. Μυταρά, Σωτ. Σόρογκα, Αλέκου Φασιανού, Όπυς Ζούνη, Μπίας Ντάβου κ.ά. 

Την εξαιρετική αυτή έκθεση, τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Δώρα Σύρμα, Στέφανος Διαμαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Μπελιά, Μαρία Ανανιάδου, Χάρης Μέξας, Α. Καραμολέγκος, Γιάννης Μαριόλης, ο τ. Δήμαρχος Αλίμου Αργύρης Αργυρίου, ο αντιπρόεδρος του ΘΟΠΑΑ Νίκος Αλβανός κ. ά. 
Δώρα Σύρμα, Μαρία Ανανιάδου, Στέφανος Διαμαντής, Νίκος Αλβανός. Ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Μέξας μπροστά από τον πίνακα "Χρυσή Αθήνα". 
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.