ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 16:30

ΑΛΙΜΟΣ

Μαρίνα Αλίμου: Έκλεβαν πετρέλαιο τροφοδοσίας πλοίων με ειδικό μηχανισμό στα βυτιοφόρα

0 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, 17:12

Ένας 42χρονος ιδιοκτήτης βυτιοφόρων πετρελαίου συνελήφθη χθες, από τη Λιμενική Αρχή Φλοίσβου για κλοπή πετρελαίου κατά τη διάρκεια τροφοδοσίας πλοίου στη Μαρίνα Αλίμου. 

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, σε έλεγχο που έγινε από μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από Λιμενικούς, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) του Β΄ Τελωνείου Εξαγωγών – Εισαγωγών Πειραιά της Δίωξης Λαθρεμπορίου, καθώς και υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων μέσα στη Μαρίνα του Αλίμου, αποκαλύφθηκε η κλοπή πετρελαίου κατά τη διάρκεια τροφοδοσίας πλοίου.Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Λιμενική Αρχή, σε βυτιοφόρο με οδηγό τον 42χρονο κατά την διάρκεια πετρέλευσης σε Ε/Γ – Τ/Ρ πλοίο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη διακλάδωσης με σωλήνωση στην έξοδο του καυσίμου μετά τον μετρητή, η οποία επέστρεφε ποσότητα καυσίμου ξανά πριν τον μετρητή.

Στην διακλάδωση βρέθηκε τοποθετημένη αεροβάνα προκειμένου να ενεργοποιεί την επιστροφή του μετρημένου καυσίμου ξανά πριν τον μετρητή. Επίσης, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε από τους υπαλλήλους της Κινητής Μονάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) ότι στο βυτίο υπήρχαν 133 λίτρα πετρελαίου κίνησης επιπλέον της ποσότητας που θα έπρεπε να έχει σύμφωνα με τα παραστατικά που συνόδευαν το όχημα.

Στη συνέχεια, ο έλεγχος επεκτάθηκε και σε δεύτερο βυτιοφόρο της ίδιας εταιρείας που ήταν σταθμευμένο στην προβλήτα 2 της Μαρίνας Αλίμου, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ίδιου συστήματος κλοπής του πετρελαίου.

Στην διακλάδωση βρέθηκε τοποθετημένη αεροβάνα, η οποία ενεργοποιούνταν με τηλεχειριστήριο, προκειμένου να επιστρέφεται μετρημένο καύσιμο ξανά πριν τον μετρητή.

Μετά από έλεγχο στην καμπίνα του βυτιοφόρου εντοπίστηκε το τηλεχειριστήριο, το οποίο και κατασχέθηκε.

Από το Κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης δεσμεύτηκε με σφραγίδες η διάταξη των σωληνώσεων και των δύο οχημάτων, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα βυτιοφόρα οχήματα. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.