ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 21:24

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επένδυση Ελληνικού: Ποιος είναι ο δασάρχης που μπλοκάρει την μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη

1 13 ΜΑΙΟΥ 2017, 22:42

Το σχέδιο απλό. Από την στιγμή που δεν απετράπη η ψήφιση της επένδυσης του Ελληνικού από τη Βουλή  των Ελλήνων, μπήκαν σε λειτουργία οι υπόγειοι μηχανισμοί του βαθέος ιδεοληπτικού κράτους, αποτελούμενου από κρατικοδίαιτους καθηγητάδες, που δεν έχουν "ρίξει" ούτε τσιμεντόλιθο στο χωριό τους και επαγγελματίες "αγωνιστές" που βγάζουν τον "άρτον υμών το επιούσιον" πουλώντας φτηνό λαϊκισμό.

Οι συνεχείς προσπάθειες των "τραβηγμένων από τα μαλλιά¨ αιτιάσεων και προσφυγών (δασικό, νεώτερα μνημεία, αρχαιολογικός χώρος και ποιος ξέρει τι άλλο) των γνωστών συγκεκριμένων ομάδων με σκοπό να μπλοκάρουν την εξέλιξη της επένδυσης του Ελληνικού, πλέον, "βγάζουν μάτι".  

Τα 37 στρέμματα δάσους...

Αφού δεν τους "βγήκε" το σχέδιο με τα νεώτερα μνημεία, βρήκαν σε ποια σημεία ο επενδυτής, πλην του πάρκου των 2.500 στρεμμάτων που θα φτιάξει, θα κατασκευάσει τις υποδομές, οι οποίες θα του αποφέρουν κέρδος και... "χτύπησαν", βάζοντας σε περιπέτεια το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο της χώρας.

Αυτό το σημείο είναι οι εγκαταστάσεις της Πολιτικής Αεροπορίας στα σύνορα των δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας. Στο σημείο αυτό θα ανεγερθεί ξενοδοχείο και μέσα σε αυτό το καζίνο, καταστήματα και πολυτελείς κατοικίες.  

Το σχέδιο ξεκίνησε αμέσως μετά την ψήφιση στη Βουλή

Το σχέδιο ακύρωσης της επένδυσης από τους εν λόγω κύκλους, ξεκίνησε την επομένη κιόλας της ψήφισής του από την Βουλή.

Αρχικά, προσπάθησαν να κηρύξουν τις εγκαταστάσεις αυτές ως νεώτερα μνημεία, καθώς εκεί πριν απο δεκάδες χρόνια στεγαζόταν το Αμερικάνικο Κολλέγιο Θηλέων. Το συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων το απέρριψε. Δεν υπήρχαν βάσιμα στοιχεία. Δεν το έβαλαν όμως κάτω.

Στη συνέχεια κίνησαν τις διαδικασίες για να κηρυχθεί το συγκεκριμένο ως δάσος, ώστε ο επενδυτής να αναγκαστεί να αλλάξει το master plan, πράγμα αδύνατο, καθώς είχε πλειοδοτήσει βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδίου, που τώρα αναγκάζεται να αλλάξει. Η συγκεκριμένη ενέργεια οδηγεί καθαρά τον επενδυτή σε αποχώρηση.

Ο δασάρχης Πέτρος Σακκάς, μετά από πολύ χρόνο, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο σημείο των 37 στρεμμάτων, "δάσος" και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την έκθεση του ανώτατου γνωμοδoτικού οργάνου του κράτους (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους) το οποίο έχει αποφανθεί ότι στον χώρο της επένδυσης δεν υπάρχουν δάση. 

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια ακύρωσης της επένδυσης διαδραματίζουν και δύο γυναίκες Γενικοί Γραμματείς Διευθύνσεων του Υπουργίου Περιβάλλοντος τις οποίες είχε διορίσει σε καίριες θέσεις ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προκειμένου να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη επένδυση και τις οποίες για τους δικούς του λόγους ο Αλέξης Τσίπρας κρατά στις θέσεις τους. 

Προφανώς διατηρώντας σε νευραλγικά σημεία τα πρόσωπα αυτά, που δουλεύουν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, τον εξυπηρετεί, γιατί ενώ δείχνει στους εταίρους - δανειστές ότι συμμορφώνεται ψηφίζοντας τα προαπαιτούμενα  στη Βουλή, με τη διαδικασία της υπονόμευσης και της εφεύρευσης προσκομμάτων ικανοποιεί το αριστερό του ακροατήριο που τάσσεται εναντίον κάθε μορφής ιδιωτικής επένδυσης.

Ο μέντορας του πρωθυπουργού πρ. υπουργός Πολιτισμού Αρ. Μπαλτάς είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκεκριμένη επένδυση όταν ψήφιζε υπέρ της στην Βουλή των Ελλήνων, τονίζοντας ότι "....  πρέπει να προσαρμοστούμε να κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα".

Το μήνυμα σαφές και τα αποτελέσματά του τα βλέπουμε μπροστά μας. Αυτό για όσους πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει και προσαρμόζεται στην πραγματικότητα.

Η λάσπη στο δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης 

Τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος είναι υπέρμαχος της επένδυσης, το συγκεκριμένο σύστημα του έχει προσδώσει πάμπολλους χαρακτηρισμούς όπως, "λακέ του συστήματος", "εκπρόσωπο συμφερόντων", νεοφιλελεύθερο σκυλί" και πολλούς άλλους. Όλα αυτά διότι προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα, είναι υπέρ της ανάπτυξης, ξέρει πως παράγεται ο πλούτος και ποτέ του δεν υπήρξε κρατικοδίαιτος, πράγμα ανήκουστο για τους ιδεοληπτικούς πολέμιους της επένδυσης.

Αλήθεια κ. Πέτρο Σακκά, εσείς πια συμφέροντα εξυπηρετείται, μπλοκάροντας την μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα και τη δημιουργία 70.000 θέσεων εργασίας βαπτίζοντας ως "δάσος" λίγους ευκάληπτους και μερικούς θάμνους;

Δύσκολο να πει κάποιος ότι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον όταν αγνοείται εσείς ο ίδιος γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους... και βάζεται φρένο σε μια επένδυση που θα φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στο κρατικό ταμείο και χιλιάδες θέσεις εργασίας στον άνεργο πληθυσμό της χώρας. 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
γιώργος 19.06.17
Ξιλοστετον απο. Την δουλια του δεν μπορι να κραταη τοσο κοζμο χορις εργασια. Αλλα για να μην τον ξιλονετε ινε αφτο που ελεγε ο παπους μου ινε του κοματος γιαφτο κε δεν φοβατε χαχα τελος η ελαδαρα μας εχουν μινι μονο φτωχη ελιναρες φυσικα εμης τα καναμε γιαφτο ασε να κανουν κουμαντο η γερμανη. Σιγνομη για τα ελινικα μου αλλα δεν αντεξα ελεος αυτό που κανη ο κιριος. Δεν ινε ντροπη. Φισικα δεν φτει αυτος. Το συστημα το ελινικο
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.