ΑΛΙΜΟΣ

Αλιμος: Ο Δήμαρχος Α. Κονδύλης διέγραψε δημοτικό του σύμβουλο

11 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 21:03

Κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η διαγραφή του Ταξιάρχη Δήμου από την παράταξη του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη υπήρξε "κεραυνός εν αιθρία". 

Η απόφαση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες που μιλούσαν για "κακό" κλίμα ανάμεσα στον δήμαρχο και στον δημοτικό του σύμβουλο, που υπέβοσκε εδώ και αρκετό καιρό.

Στην απόφαση διαγραφής του όμως, φαίνεται πως δεν ήταν απλά το "κακό" κλίμα που έπαιξε τον πρώτο ρόλο. Υπήρχαν κι άλλα πολύ σημαντικά πράγματα, που αναφέρονται στην ανακοίνωση που κατατέθηκε σήμερα στο προεδρείο και διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, που οδήγησαν τον δήμαρχο στην ακραία, για κάθε παράταξη, διαγραφή εκλεγμένου μέλους της.

Η απόφαση αυτή του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη αποδεικνύει πως, δεν διστάζει προκειμένου να διαφυλάξει όλα όσα θεωρεί θεμελιώδη και αδιαπραγμάτευτα για την ορθή λειτουργία του Δήμου και της παράταξής του, να προχωρήσει σε αποφασιστικές κινήσεις.

Ζητούσε έμμισθη θέση 

Για αθέμιτες, αντιδεοντολογικές πρακτικές που δεν συνάδουν με το ήθος της παράταξης "Αγαπώ τον Άλιμο" και για επιδίωξη προσωπικών ωφελημάτων αλλά και για ατυχείς ενέργειες σε ευαίσθητους τομείς όπως τα μαγιαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος κατηγορεί τον διαγραφέντα δημοτικό σύμβουλο ο Δήμαρχος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση ο Σάκης Δήμου απαίτησε έμμισθη θέση και όταν δεν του δόθηκε επιδόθηκε σε εκστρατεία δυσφήμισης και κατασυκοφάντισης συναδέλφων του. 

Παρά δε τις συνεχείς συστάσεις που του έγιναν δεν σταμάτησε αυτή την τακτική με αποτέλεσμα σε έκτακτη συνεδρίαση της δημοτική ομάδας στις 23 Απριλίου, να αποφασιστεί η διαγραφή του από την παράταξη.  

 Ολόκληρο το κείμενο της διαγραφής 

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου

Πριν από 4 περίπου χρόνια ξεκινήσαμε μία προσπάθεια για να αλλάξουμε την πόλη μας, τον Άλιμο. Προϋπόθεση για να το πετύχουμε αυτό, ήταν πρώτα από όλα εμείς οι ίδιοι να γίνουμε το παράδειγμα της διαφορετικής πολιτικής συμπεριφοράς που θέλαμε να δούμε γύρω μας.

Αυτό που είχε ανάγκη ο τόπος μας, ο Άλιμος, αλλά και συνολικά η Ελλάδα, ήταν μια άλλη νοοτροπία, μια άλλη κοσμοθεωρία, μία άλλη πολιτική ηθική.

Αδιαπραγμάτευτη θέση μας ήταν και είναι ότι η συμμετοχή κάθε μέλους, δημοτικού συμβούλου ή απλού στελέχους, στην παράταξη μας είναι εθελοντική και τιμητική, με κοινό συλλογικό στόχο την ποιοτική καθημερινότητα στην πόλη μας. Για να περιφρουρηθούν όλα αυτά, αυτοδεσμευτήκαμε όλοι σε ορισμένους κανόνες του δέοντος, του πρέποντος, του απαραίτητου, του αυτονόητου, ώστε η νέα αυτή πολιτική αντίληψη να γίνει πραγματικότητα.

Ο στόχος ήταν δύσκολος, το ξέραμε, γι' αυτό και η περιφρούρηση... Μέρα με τη μέρα, με σκληρή δουλειά, πετυχαίνουμε το στόχο μας. Ταυτόχρονα, όμως, επαγρυπνούμε.

Έτσι, όταν διαπιστώσαμε ότι η πολιτική συμπεριφορά μέλους της παράταξής μας ερχόταν σε αντίθεση με τις αρχές που είχαμε ορίσει, οφείλαμε να δράσουμε. Κανείς δεν μπορεί να συναρτά, και πολύ περισσότερο να εξαρτά, τη συμμετοχή του στην παράταξή μας από οικονομικά και προσωπικά ωφελήματα. Η συμμετοχή στην ομάδα μας πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής, με μοναδικό κίνητρο έναν κοινό συλλογικό στόχο: το να αλλάξουμε την πόλη μας προς το καλύτερο, υλοποιώντας το κοινό όραμα μας.

Όποιος δεν συμμερίζεται αυτόν τον κοινό στόχο, αλλά αποδεικνύεται στην πορεία ότι συνέπραξε μαζί μας αποσκοπώντας σε ατομικά και προσωπικά ωφελήματα, δεν μπορεί να έχει θέση ανάμεσά μας.

Για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποπέμψουμε τον κ. Ταξιάρχη (Σάκη) Δήμου από την παράταξη της πλειοψηφίας και να τον διαγράψουμε από Δημοτικό Σύμβουλο της δημοτικής μας ομάδας.

Η ομόφωνη απόφασή μας έρχεται ως αποτέλεσμα των αθέμιτων και αντιδεοντολογικών πρακτικών εκ μέρους του κ. Δήμου, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες πολιτικής ηθικής, δεοντολογίας και νοοτροπίας που παραπάνω αναφέραμε.

Τους κανόνες αυτούς ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος έχει εδώ και καιρό παραβεί συστηματικά και παρά τις πολλαπλές προσπάθειες συνέτισής του, δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, δεν έχει θέση πλέον στη Δημοτική μας Ομάδα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά τις πρόσφατες Δημαιρεσίες ο συγκεκριμένος συνάδελφος απαίτησε να καταλάβει έμμισθη θέση, εξαρτώντας ουσιαστικά από αυτό την περαιτέρω συνεργασία του μαζί μας. Επειδή η απαίτησή του δεν έγινε αποδεκτή, ενέτεινε στην συνέχεια την τακτική του να διασπείρει βαρύτατα υπονοούμενα σε βάρος συναδέλφων, εντός και εκτός Δημοτικής Ομάδας, με αόριστες αναφορές και εντελώς δυσφημιστικό, αναληθές και συκοφαντικό περιεχόμενο. Δυστυχώς θα πρέπει να αναφερθούμε επίσης και στις ατυχείς ενέργειες του συναδέλφου σε ευαίσθητα ζητήματα (π.χ. Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος), για τις οποίες έγκαιρα του είχαμε κάνει αυστηρές συστάσεις.

Κατόπιν αυτών, και πολλών ακόμα που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, στη συνεδρίαση της Δημοτικής μας Ομάδας την Κυριακή 23/4/2017 αποφασίσαμε ομόφωνα τη διαγραφή του από τη δημοτική παράταξη «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ».

Πραγματικά, μας είναι πολύ δυσάρεστο, που αποπέμπεται ένας συνάδελφος από την παράταξη μας. Όμως, αποτελεί υποχρέωσή μας να διαφυλάττουμε τη Δημοτική Αρχή και την τοπική κοινωνία από όποιον προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το αξίωμα τού Δημοτικού Συμβούλου για να αποσπάσει οικονομικά, υλικά και προσωπικά οφέλη.

Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας συνεχίζει το έργο της, σύμφωνα με όσα πίστεψε και όσα ονειρεύτηκε, χωρίς να υποχωρεί, χωρίς να διαπραγματεύεται με οποιονδήποτε αποβλέπει σε ιδιωτικά του συμφέροντα, παραμένοντας πάντοτε πιστή στις αρχές της για ένα νέο πολιτικό ήθος και στο όραμά της για τον Άλιμο.


Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ» &
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ» &
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΙΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΓΑΡΥΦΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ-ΠΑΓΟΥΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ

ΒΡΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΚΟΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΟΥΔΩΝΗ ΕΥΔΟΞΙΑ

ΜΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑ

ΠΑΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΥΡΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΑΡΑΠΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ


Σχόλια Αναγνωστών

11 Προσθήκη σχολίου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΚΛΟΣ 24.04.18
23/4/2018ΚΑΛΛΙΟ ΒΑΡΑΕ ΝΑ ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ!!!! ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ!!!!!
Απάντηση
παλαιοφαληριωτης 30.05.17
Φαληριωτης απο που ως που.Οσο ιδιες ειναι η οδος Αγ. Αλεξανδρου με τη λεωφορο Καλαμακιου αλλο τοσο ιδιοι μαγκες ειναι οι δυο τους.
Απάντηση
ΟΥΣΤ 27.04.17
Δηλαδή αυτοί που κόπτοντας να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι δεν αποβλέπουν σε έμμισθες θέσεις (κονομα κοινως) Σε λίγο τα παπαγαλάκια θα μας κάνουν να το πιστέψουμε!!
Απάντηση
Μανώλης Μ. 28.04.17
Αυτός δεν απέβλεπε απλώς.
Απάντηση
Γ.Π. 27.04.17
η παραίτηση του δήμου από το δημοτικό συμβούλιο είναι πλέον μονόδρομος. πολύ σκληρές οι κατηγορίες από τον δήμαρχο. αν δεν απαντήσει ο δημοτικός σύμβουλος με πειστικό τρόπο καλύτερα να παραιτηθεί και να έρθει ο επόμενος
Απάντηση
Ι.Β. 27.04.17
Νομίζω ότι ήτανε πολύ σωστή αυτή η κίνηση !!!!!!! Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να κόβονται εξ' σρχεις !!!!!!! Μπράβο σε όλους σας !!!!!!!!!!!!!
Απάντηση
Ανέστης 27.04.17
Το φαινόμενο των απαιτήσεων νεοεισερχόμενων δημοτικών συμβούλων δυστυχώς δεν είναι καινούργιο. Υπάρχουν άνθρωποι που αποφασίζουν ν' ασχοληθούν με τα κοινά μόνο και μόνο για να τα κονομήσουν και όταν οι δήμαρχοι τους λένε ότι δεν μπορείς αμέσως να έχεις έμμισθη θέση τότε αρχίζουν τα παρατράγουδα...
Απάντηση
Φαληριώτης 27.04.17
Τελικά ο Κονδύλης είναι μάγκας σαν τον δικό μας.
Απάντηση
Αλιμνιώτης 27.04.17
Είσαι ωραίος ρε δήμου. Δώσε μου έμμισθη θέση αλλιώς θα σου δείξω εγώ... ¨Επεσες όμως σε βράχο. Κάτσε τώρα σπιτάκι σου
Απάντηση
ΜΠΡΑΒΟ 27.04.17
Συνέχισε έτσι Ανδρέα και θα είσαι δήμαρχος για τα επόμενα 50 χρόνια
Απάντηση
Γνώστης 27.04.17
Ο δήμαρχος μας εκβιασμούς δεν δέχεται. Αντε τώρα τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία κ. Δήμου
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.