ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 05:33

ΒΑΡΗ

Οι κόντρες στην Βάρκιζα μέσα από τα μάτια ενός παρατηρητή

Γράφει ο Παρατηρητής 2 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 10:09
Εντολές όμως του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να μην υπάρξει καμία επιείκια στους παραβάτες οδηγούς. Το κακό με τις αυτοσχέδιες κόντρες έχει παραγίνει, και οι εντολές που έχουν δοθεί σαφείς.

 Το ραντεβού κλείστηκε μέσω σελίδας στο Facebook. 4.500 "like" στην σελίδα προμήνυαν ότι δεν θα ήταν ήσυχη νύχτα. 

Η Τροχαία Ελληνικού είχε λάβει τα μέτρα της καθώς ο διοικήτης της έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων. Στο παρελθόν έχει ουκ ολίγες φορές ματαιώσει τέτοιου είδους "συγκεντρώσεις" και οι άντρες του έχουν μοιράσει εκατοντάδες κλήσεις σε οδηγούς που παραβιάζουν τον ΚΟΚ και θέτουν όχι μόνο την δική τους ζωή σε κίνδυνο αλλά και άλλων οδηγών και πεζών.

Όλοι οι άντρες της Τροχαίας Ελληνικού από νωρίς το απόγευμα επί ποδός. Προληπτικοί έλεγχοι σε όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου, στα λιμανάκια και στους δρόμους που οδηγούσαν στο "Ribas". 

Ομάδα της Ο.Π.Κ.Ε κάνει συνέχεια συλλήψεις οδηγών που νόμισαν ότι βρίσκονται σε πίστα αγώνων. Μία από αυτές ήταν "υψηλού κινδύνου" αφού συνελήφθη ένας οδηγός από την ομάδα, μπροστά από όχλο 200 νεαρών ατόμων που έβριζαν τους αστυνομικούς.Το "Ribas" είχε γίνει "απόρθητο φρούριο". Στον παράδρομο του φαναριού αναστροφής βρισκόταν μία διμοιρία ΜΑΤ, κλιμάκιο της Ασφαλείας, και τροχονόμοι που έκαναν συνέχεια ελέγχους, ενώ ένα περιπολικό έκλεινε την είσοδο του πάρκινγκ μπροστά από το "Ribas" αποτρέποντας την στάθμευση αυτοκινήτων.

Όλα έδειχναν ότι το μεγάλο "event" θα ακυρωνόταν. Άμεσα όμως οι διοργανωτές με μηνύματα ειδοποιούσαν ότι το μέρος άλλαξε. Πλέον οδηγούσαν τον κόσμο στην κεντρική διασταύρωση της Βάρκιζας, μπροστά από την πλαζ Yabanaki. Το μεγάλο πάρκινγκ μπροστά από την πλαζ, ευνοούσε την αθρόα συγκέντρωση του κόσμου.

Τα 200 άτομα που ήταν αρχικά συγκεντρωμένα μέσα σε 20 λεπτά πλησίασαν τα 1.500, και από τις δύο  πλευρές του δρόμου μπλοκάροντας την κυκλοφορία.  Μηχανές με συνεχόμενα "burn out" μπροστά από το αλαλάζων πλήθος έδωσαν το σύνθημα. Μέσα σε πέντε λεπτά ο δρόμος κατακλύστηκε από "φτιαγμένα αυτοκίνητα". Τούρμπο, και σκάστρες δονούσαν την ατμόσφαιρα ενώ τα δεκάδες κινητά στόχευαν τις εξατμίσεις προκειμένου να καταγράψουν τις φλόγες που έβγαιναν από αυτές. Τα αυτοκίνητα στο φανάρι της Βάρκιζας. Νεκρά στο κιβώτιο, τέρμα γκάζι να ακουστούν οι κόφτες, τα κινητά να καταγράφουν και οι θεατές πορωμένοι να κάνουν νοήματα στους οδηγούς να φύγουν "τάπα".


Ξαφνικά φαίνεται από το βάθος καπνός. Οι θεατές εκστασιάζονται. Ένα EVO αρχίζει και καίει λάστιχα. Το Mitsubishi Evo αντιμετωπίζεται ως θεότητα στην κοινωνία των αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας. "Σπάστο, Σπάστο του φώναζαν". Ο οδηγός δεν τους χαλάει χατίρι. Πρώτη, γρήγορο άφημα του συμπλέκτη, με το μπλοκέ να δουλευει άψογα και το EVO να εκτοξεύεται χωρίς σπινιαρίσματα. Το κοινό χοροπήδαγε από την χαρά του και ο οδηγός περήφανος για το αυτοκίνητό του. Δευτέρα καρφωμένη και το EVO εξαφανίζεται στην ευθεία προς το Ribas. Κάπου εκεί όμως το πανηγύρι τελείωσε. Ο δρόμος είχε αποκλειστεί και από τα δύο ρεύματα και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Τα ΜΑΤ εμφανίστηκαν να επιβάλλουν την τάξη. Μία ομάδα 50 περίπου ατόμων, έτοιμη για τσαμπουκά, αρματωμένοι με πέτρες, φωτοβολίδες, γουρούνες και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους αποφάσισαν να συνεχίσουν τον χαβαλέ της βραδιάς με άλλο τρόπο. Καμμένα λάστιχα, καπνοί, σκάστρες, τουρμπισμένα αυτοκίνητα με επιδόρπιο ντου στα ΜΑΤ εξασφάλιζαν τουλάχιστον πέντε ημέρες κουβέντας στα καφέ και στο facebook για τα κατορθώματα εκείνης της βραδιάς.

Το σύνθημα για το ντου στα ΜΑΤ δόθηκε αμέσως. Νεαρά άτομα από 18 έως 22 ετών τα οποία από τις μεταξύ τους κουβέντες καταλάβαινες ότι το "μπάχαλο"  το έχουν κάνει πολλές φορές άρχισαν την επίθεση στα ΜΑΤ. Οδοφράγματα με κάδους να φλέγονται στήθηκαν αμέσως, ενώ βροχή από πέτρες στόχευαν τους άντρες των ΜΑΤ και της Ο.Π.Κ.Ε που έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση με πλήρη εξάρτηση καταστολής πλήθους.Μετά από περίπου 45 λεπτά επεισοδίων τα ΜΑΤ βρήκαν την ευκαιρία και έκαναν έφοδο. Δακρυγόνα, χημικά και κρότου λάμψης μεταμόρφωσαν για λίγη ώρα την πλατεία της Βάρκιζας σε πλατεία Εξαρχείων.

Λένε, ότι όταν βλέπεις μπροστά σου τους πράσινους (χακί στολή) Ματατζήδες, οι οποίοι είναι για τις "βαριές αποστολές," απλά φεύγεις χωρίς πολλά πολλά. Μάλιστα πρέπει να κρατάς και κάποια απόσταση καθώς η ταχύτητά τους με πλήρη εξάρτηση θυμίζει δρομέα 100 μέτρων. 

Έφοδος των ΜΑΤ και το πλήθος διαλύθηκε άμεσα. Απολογισμός, 30 συλλήψεις. Διανυκτέρευση των νεαρών μπαχαλάκηδων στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ν/Α στο Ελληνικό και το πρωί στον Εισαγγελέα με πολλές κατηγορίες στην πλάτη τους, πολλές από αυτές κακουργηματικού χαρακτήρα.Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. 

Οι γονείς τους κλαίγοντας την επόμενη ημέρα στον διοικητή προσπαθούσαν να εξηγήσουν τα "ανεξήγητα". Εντολές όμως του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να μην υπάρξει καμία επιείκια στους παραβάτες οδηγούς. Το κακό με τις αυτοσχέδιες κόντρες έχει παραγίνει, και οι εντολές που έχουν δοθεί σαφείς. 

Περιπαιχτικά, οι νεαροί λέγανε στις σελίδες του facebook πριν το "event" ότι το βράδυ ο διοικήτης της Τροχαίας Ελληνικού ετοιμάζει κέτερινγκ για τους "καλεσμένους" στο τμήμα. Γνώριζαν ότι η βραδιά θα ήταν μεγάλη...

Η Τροχαία Ελληνικού που έχει στην ευθύνη της ολόκληρη σχεδόν την Ν/Αττική  έχει γίνει ο εφιάλτης των κοντράκηδων και η χαρά των δημάρχων καθώς τα έσοδα από τις κλήσεις γεμίζουν τα δημοτικά ταμεία των περιοχών στις οποίες κόβονται. 

Οι παραβάσεις ήταν οι εξής:
Επικίνδυνοι ελιγμοί 11, οδήγηση για επίδειξη και εντυπωσιασμό 4, παραβίαση κόκκινου σηματοδότη 4, υπέρβαση ανώτατου ορίου ταχύτητας 1, μη χρήση ζώνης ασφαλείας 6, μη χρήση προστατευτικού κράνους 12, στέρηση άδειας οδήγησης 9, χρήση κινητού τηλεφώνου 17, στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος 3, ανασφάλιστα οχήματα 5 και λοιπές τροχαίες παραβάσεις 125. Επίσης, αφαιρέθηκαν 47 άδειες ικανότητας οδήγησης, 39 άδειες κυκλοφορίας και 26 πινακίδες κυκλοφορίας.

Άξιζε τον κόπο; Για αυτούς που διανυκτέρευσαν στα κρατητήρια μάλλον όχι. Για αυτούς που μάζεψαν ροζ χαρτάκια με 700αρες κλήσεις ενοείται πως όχι. Για όλους τους υπόλοιπους οι οποίοι πιστεύουν ότι την γλύτωσαν, μάλλον δεν γνωρίζουν τι είναι οι "φτερωτές".

Ραντεβού στην επόμενη συνάντηση...

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 03.02.17
ΠΑΙΔΙΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Η ΦΑΣΗ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΚΟΜΠΛΕ
Απάντηση
Busa 03.02.17
Ραντεβού στην επόμενη συνάντηση σε λίγο καιρό αδέρφια
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.