ΓΔ: 859,46 -1,36% EUR/USD: 1,1346

ΒΟΥΛΑ

Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη: Ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία για την ανακύκλωση και την καθαριότητα

0 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 11:52

Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία για την ανακύκλωση και την καθαριότητα στην πόλη πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Καθαρά, μαζί!».

Αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο επισκέφθηκε σχολεία του Δήμου και μίλησαν με τους μαθητές, για το πώς η ανακύκλωση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών διαχείρισης απορριμμάτων μπορεί να αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης.Στην ομάδα ενημέρωσης συμμετείχαν ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο Διευθυντής της της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Μιλτιάδης Καβράκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Βάσης, και ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου. Παράλληλα με τους προαναφερόμενους, εκπρόσωποι της εταιρείας «Cyclefi» παρουσίασαν στους μαθητές το πρωτοποριακό πρόγραμμα που ξεκινάει στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσω του οποίου δίνονται κίνητρα στους δημότες να ανακυκλώνουν.

Ο Δήμαρχος εξήγησε στους μαθητές τα οφέλη για το Δήμο από την αύξηση της ανακύκλωσης και τους κάλεσε να μεταφέρουν μια σύγχρονη περιβαλλοντική κουλτούρα στις οικογένειές τους. Στους μαθητές δόθηκε ενημερωτικό υλικό για τα βήματα που πρέπει όλοι οι δημότες να ακολουθούν, για μια πιο καθαρή πόλη.

Ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος μετέφερε στα παιδιά την εικόνα που εισπράττουν όσοι επισκέπτονται τον ΧΥΤΑ στη Φυλή και τη σημασία της μείωσης των απορριμμάτων προκειμένου να μην χάνεται ζωτικός χώρος και να προστατεύεται το περιβάλλον.

Ο Διευθυντής της υπηρεσίας, Μιλτιάδης Καβρακός, εξήγησε στους μαθητές τις διαδικασίες για τη σωστή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων και μοίρασε σχετικό ενημερωτικό υλικό.
Ενθουσιασμό προκάλεσε στα παιδιά το πρόγραμμα της «Cyclefi» και ειδικότερα όταν ενημερώθηκαν, ότι ως αντάλλαγμα για την ανακύκλωση που θα κάνουν από το σπίτι τους, θα παίρνουν δωρεάν μονάδες μεταφοράς δεδομένων για τα κινητά τηλέφωνά τους.

Τέλος, στην ενημερωτική εκστρατεία συμμετείχε και ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος έδωσε το σύνθημα να ρίχνουμε τα σκουπίδια στο σωστό καλάθι.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βούλας, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Βουλιαγμένης και στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Βάρης. Θα ακολουθήσουν και νέες πρωτοβουλίες ενημέρωσης στο σύνολο των σχολείων της περιοχής.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.