ΓΔ: 859,46 -1,36% EUR/USD: 1,1346

ΒΟΥΛΑ

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Τη διασφάλιση των εργαζομένων του ΑΣΤΕΡΑ ζητά η "Δημοτική Βούληση"

0 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 09:55

Τη διασφάλιση των εργαζομένων στον Αστέρα της Βουλιαγμένης ζητά η δημοτική παράταξη του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης "Δημοτική Βούληση".  

Συγκεκριμένα καλεί και τη δημοτική αρχή να συμμετάσχει στην προσπάθεια προκειμένου οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα να μη βρεθούν στην ανεργία τώρα που ολοκληρώθηκε η πώληση του Αστέρα.

Στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Βούληση αναφέρει τα ακόλουθα:     

"Δημοτική Βούληση" Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εκφράζει την αμέριστη στήριξή της προς τους εργαζόμενους του συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης, οι οποίοι την εβδομάδα αυτή αποφάσισαν κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Μια από τις μελανές σελίδες της επένδυσης στο Λαιμό, όπως έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα, πέρα από το εξευτελιστικό τίμημα και την ανησυχητική αλλαγή των όρων δόμησης στο ακίνητο, που μας κάνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς ως προς τη συνέχεια, είναι και το γεγονός ότι οι 650 περίπου εργαζόμενοι του ξενοδοχείου επιδιώκεται μεθοδικά από τη σημερινή διοίκηση να οδηγηθούν στην ανεργία. Αυτό διαφάνηκε από την πρόταση “εθελουσίας εξόδου” που τους έγινε και την οποία απέρριψαν μέσω του Σωματείου τους.

Συντασσόμαστε με το αίτημα των εργαζομένων να παραμείνουν στην εργασία τους κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης και να διατηρηθεί το σύνολο του σημερινού προσωπικού μετά το πέρας των εργασιών.

Τόσο ο πρώην Δήμαρχος, Σπύρος Πανάς όσο και ο νυν, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ένθερμοι και οι δύο υποστηρικτές της δρομολογηθείσας επένδυσης, δυστυχώς δεν προνόησαν ώστε να δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη από τους επενδυτές για την τοπική κοινωνία που θα δοκιμαστεί από την κατασκευή των νέων υποδομών και τη λειτουργία της νέας επιχείρησης.

Η "Δημοτική Βούληση" με ειδική επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε τον Φεβρουάριο του 2016 επισήμανε από νωρίς τις παγίδες της επένδυσης ως προς το πολεοδομικό καθεστώς και τον αρχαιολογικό πλούτο του συγκεκριμένου σημείου, ενώ παράλληλα έκρουσε και τον κώδωνα το κινδύνου για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων.

Τώρα που έφτασε η ώρα της υλοποίησης του έργου, έστω και μετά την υπογραφή των συμφωνιών, είναι η ώρα να επιδείξει πυγμή η δημοτική αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για τη διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων του Αστέρα, που είναι αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της περιοχής μας".
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.