ΓΔ: 858,34 -1,49% EUR/USD: 1,1349

ΒΑΡΗ

Κοιμητήριο Βάρης: Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο αναδιάταξης

0 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 18:15

φώτο: vimadrone

Μετά από εκτενή δημόσια διαβούλευση, αλλά και τη θετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου και του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενέκρινε το σχέδιο αναδιάταξης του Δημοτικού Κοιμητηρίου Βάρης, στο οποίο απεικονίζονται οι νέες θέσεις ταφής στις νέες ζώνες, όπως επίσης και οι λοιπές λειτουργικές εγκαταστάσεις του Κοιμητηρίου.

Σε παλαιότερη συνάντηση με τους συγγενείς των ενταφιασμένων στο συγκεκριμένο κοιμητήριο, ο Δήμαρχος είχε δηλώσει: «το Νεκροταφείο της Βάρης είναι μία ωρολογιακή βόμβα και για να μπορέσει να λειτουργήσει, πρέπει να περάσει σε άλλη διάσταση, ώστε ο χώρος να δημιουργεί αίσθηση πολιτισμού και σεβασμού προς τους ανθρώπους που αναπαύονται σε αυτό».

Αυτή ακριβώς την ανάγκη, όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, ήρθε να καλύψει το σχέδιο αναδιάταξης του κοιμητηρίου αφού τακτοποιεί την χωροταξία του κοιμητηρίου, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει τη λειτουργία όλων των βοηθητικών χρήσεων που απαιτεί ένα σύγχρονο νεκροταφείο.


φώτο: vimadrone

Παράλληλα, όταν ολοκληρωθεί η αναδιάταξη, και εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας του κοιμητηρίου, θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και η σημαντική έλλειψη τάφων που υπάρχει σήμερα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι μετά την αναδιάταξη, το κοιμητήριο θα διαθέτει συνολικά 458 απλούς και 28 διπλούς τάφους, όπως χωροθετούνται στο αντίστοιχο σχέδιο.

Στα 4.180 τ.μ. που εκτείνεται το κοιμητήριο Βάρης αναλυτικά προβλέπονται:

1) 20 (είκοσι) απλοί τάφοι, στη ζώνη Δ, οι οποίοι θα παραχωρούνται «τιμής ένεκεν» σε όσους με το έργο τους συνεισέφεραν στην πρόοδο του Έθνους και του τόπου μας καθώς και σε διατελέσαντες Δημάρχους ή Προέδρους Κοινότητας σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Κοιμητηρίων.

2) 160 (εκατόν εξήντα) οικογενειακοί απλοί τάφοι, στις ζώνες Σ1, Σ2 και Σ3, των οποίων η χρήση θα διατεθεί στις οικογένειες των αρχικών κληρούχων (Γηγενών, κτηνοτρόφων και Συνοικισμού Βάρκιζας) που θα υποβάλουν σχετικό αίτημα εντός ενός μηνός από τη σχετική δημόσια ανακοίνωση – πρόσκληση του Δήμου, έναντι τιμήματος που θα αποφασίσει αρμοδίως η Οικονομική Επιτροπή. Η διάθεση της χρήσης των ανωτέρω τάφων θα γίνει με δημόσια κλήρωση των δικαιούχων που έχουν υποβάλει αίτηση. Μόνο ένας (1) τάφος μπορεί να χορηγηθεί ανά αρχικό κληρούχο ανεξάρτητα εάν διαθέτει κλήρο και σε άλλο παραχωρητήριο εκ των ανωτέρω τριών.

3) 124 (εκατόν είκοσι τέσσερις) οικογενειακοί τάφοι από τους οποίους 96 απλοί οικογενειακοί τάφοι και 28 διπλοί τάφοι, στις ζώνες ΟΑ και ΟΔ. Η διάθεση της χρήσης των ανωτέρω τάφων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας, στην οποία θα προηγούνται όσοι ήδη είχαν ή έχουν χρήση τάφου στο Κοιμητήριο της Δ.Ε. Βάρης. Το σχετικό τίμημα θα προσδιοριστεί με απόφαση της οικονομικής επιτροπής.

4) 182 (εκατόν ογδόντα δύο) απλοί τάφοι τριετούς χρήσης σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος κανονισμού κοιμητηρίουΤο σχέδιο αναδιάταξης περιλαμβάνει και τις διαδικασίες μετάβασης από τη σημερινή στην αυριανή λειτουργία του κοιμητηρίου, χωρίς όμως να διακοπεί σε καμία φάση η εύρυθμη λειτουργία του.

Τέλος, το σχέδιο έχει εκπονηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, και μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αρχίσει άμεσα η υλοποίηση του.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.