ΓΔ: 858,41 -1,48% EUR/USD: 1,1346

ΒΟΥΛΑ

Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη: Ξεκινά εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καταπολέμηση της ανεργίας

0 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 13:33

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο των δράσεων καταπολέμησης της ανεργίας στην πόλη, ξεκινάει συνεργασία με το skywalker.gr, μέσα από την οποία θα πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων στην κατεύθυνση αυτή.

Η συνεργασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τη Skywalker επισημοποιήθηκε τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύω μερών. Το μνημόνιο περιγράφει τους στόχους των κοινών δράσεων που κατά βάση η αντιμετώπιση της ανεργίας και η εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων, για την διαχείριση σειράς προβλημάτων που δημιουργεί η ανεργία στην τοπική κοινωνία.

Η πρώτη στη σειρά των δράσεων είναι η διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου με άξονα την κινητοποίησή τους προς την ενεργή αναζήτηση, τη διατήρηση και την εξέλιξη της θέσης τους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, το οποίοι πραγματοποιείται ήδη με μεγάλη επιτυχία από την skywalker.gr σε διάφορες περιοχής της Αθήνας για τη στήριξη των μη απασχολούμενων, αλλά και των εργαζομένων.

Έτσι, τo skywalker.gr σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διοργανώνει το 17ο Μονοπάτι Απασχολησιμότητας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2016 (5 ημέρες) από 10:00 έως 16:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρ. Δημαρχείου Βουλιαγμένης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης, με κύρια θέματα τους δείκτες απασχολησιμότητας και τις απαραίτητες ήπιες δεξιότητες (soft skills), σύμφωνα με τις νέες ανάγκες του εργασιακού χώρου.

Το πρόγραμμα των 30 ωρών (πέντε ημέρες), περιλαμβάνει ομαδικό εργαστήριο συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και εισηγήσεις όπου θα διερευνηθούν μεταξύ άλλων ήπιες δεξιότητες όπως: αποτελεσματική επικοινωνία, διαχείριση μετάβασης και σύγκρουσης, συναισθηματική νοημοσύνη, ένταξη σε ομάδα, στοχοθεσία - επαγγελματικό πλάνο δράσης και εργαλεία λήψης απόφασης. Επιπρόσθετα, θα διεξαχθούν εργαστήρια σχετικά με σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος, αποτελεσματική συνέντευξη, τεχνικές αναζήτησης εργασίας και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή στα Μονοπάτια Απασχολησιμότητας είναι χωρίς χρέωση.
Λόγω της δομής του προγράμματος, προϋπόθεση για την ένταξη στο 17ο Μονοπάτι Απασχολησιμότητας είναι η διαθεσιμότητά σας για την παρακολούθηση ολόκληρου του σεμιναρίου (5 ημέρες) και όχι τμήματος αυτού.

Την επιστημονική ευθύνη κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει η Career Design και οι καταξιωμένοι εισηγητές των Μονοπατιών που συμμετέχουν εθελοντικά.
Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.footstep.gr από ή να επικοινωνούν στο τηλ: 213 2020141 – 213 2020142.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.