ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 09:54

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Οδ. Αθανασίου: Το Ελληνικό αλλάζει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα

0 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 18:08
"Η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην επενδυτική κοινότητα και εξωστρέφειας είναι βασικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση κεφαλαίων"

Για τη σημασία της επένδυσης του Ελληνικού η οποία κυρώθηκε πριν από λίγες μέρες από την Ελληνική Βουλή μίλησε ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου σε συνέντευξή του στο CNBC. 

Ο κ. Αθανασίου τόνισε πως η επένδυση του Ελληνικού δεν είναι απλά μία μεγάλη υπόθεση real estate αλλά μία υπόθεση που αλλάζει το επενδυτικό παιχνίδι στη χώρα. 

"Πρόσφατα" είπε, "είχαμε κάποιες πολύ σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό, και τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι πραγματικά πιστεύουμε σε αυτές. Το Ελληνικό δεν είναι απλά ένα real estate project αλλά αποτελεί ένα game changer", υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου."Η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην επενδυτική κοινότητα και εξωστρέφειας είναι βασικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση κεφαλαίων" είπε και τόνισε το γεγονός πως η θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αλλάξουν εντελώς το κλίμα και την ψυχολογία τόσο των πολιτών, όσο και των επενδυτών. 

"Το Ελληνικό συνδυάζει πολλές σημαντικές παραμέτρους και έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, θα αναδείξει δε τη χώρα ως σημαντικό επενδυτικό προορισμό και θα ενδυναμώσει το τουριστικό μας προϊόν μειώνοντας δραστικά την εποχικότητα".

 

70.000 θέσεις εργασίας 

Η έναρξη των έργων για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από την Lamda Development, εταιρίας που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό και υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινοπραξία επενδυτών Global Investment Group, ο οποίος αποτελείται από τον Όμιλο Λάτση, την Κινεζική Fosun και την Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi, θα σηματοδοτήσει τη δημιουργία 70.000 νέων θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο μικτής ανάπλασης στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς. Η έναρξη των έργων θα σηματοδοτήσει επίσης την ενίσχυση κλάδων που έχουν πληγεί καίρια από την κρίση, όπως των κατασκευών, της τσιμεντοβιομηχανίας, της χαλυβουργίας, του κλάδου αλουμινίου, των προμηθευτών και μεταφορών από ευρύτατο τομέα προϊόντων αλλά και υπηρεσιών.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.