ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 01:00

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Το Ελληνικό στη Βουλή - Φλαμπουράρης: Αντί να μας πείτε γιατί επί 13 χρόνια δεν προχώρησε, μας κάνετε κριτική

0 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 18:32

Συμφωνία που συμβάλλει στη «δίκαιη ανάπτυξη» χαρακτήρισε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης τη σύμβαση παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα με ευρεία πολιτική συναίνεση

Ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για το συντονισμό του έργου του Ελληνικού Αλέκος Φλαμπουράρης απαντώντας στην κριτική για την καθυστέρηση και την αμφισβήτηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το εάν πέτυχαν κάτι παραπάνω, είπε ανάμεσα και σε άλλα ότι "σταθεροποίησαν" το master plan, ότι κέρδισαν αντισταθμιστικά οφέλη για δήμους της Αθήνας, ότι έδωσαν μεγάλη μάχη, ότι παραμένει το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.

Παρά το γεγονός ότι πριν από την τοποθέτηση του κ. Φλαμπουράρη, ο υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε την ψήφιση του κυρωτικού νομοσχεδίου συμβιβασμό και ήττα για την κυβέρνηση, ο υπουργός επικρατείας επιχείρησε να χαρακτηρίσει ως επιτυχία της κυβέρνησής του την επικαιροποιημένη σύμβαση

«Μας κατηγορούν ότι καθυστερήσαμε. Το έργο ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια και εμείς ούτε απ έξω δεν περνάγαμε από την κυβέρνηση, την εξουσία και πολλές φορές από την Βουλή. Αντί να μας πείτε γιατί επί 13 χρόνια δεν προχώρησε, μας κάνετε κριτική γιατί τον ένα χρόνο παρουσιάζουμε καθυστέρηση» είπε ο υπουργός για να προσθέσει ότι το μάστερ πλαν που είχε ετοιμαστεί από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αποτελούσε «έκθεση ιδεών».

«Εμείς δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε με αυτό το μάστερ πλάν και φάγαμε αρκετό καιρό για το τοπογραφικό σχεδιο. Ναι, καθυστερήσαμε γιατί επιδιώξαμε και πετύχαμε να βελτιώσουμε την σύμβαση που βρήκαμε. Αυτή η εξέλιξη άξιζε και πρέπει να το παραδεχθείτε. Αρα η όποια καθυστέρηση είχε θετικά αποτελέσματα» είπε σε άλλο σημείο.

«Μας κάνετε κριτική για το τι λέγαμε πριν γίνουμε κυβέρνηση» συνέχισε ο ίδιος: «Επί χρόνια λέμε ότι είμαστε εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων αλλά υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων που εσείς επιβάλλατε. Δηλαδή το ξεπούλημα των επιχειρήσεων. Σε αυτές τις συμβάσεις που εσείς υπογράψατε και εμείς τις πήραμε και είμασταν αναγκασμένοι να τις κρατήσουμε δώσαμε μάχη και σε πολλές περιπτώσεις κερδίσαμε να τις βελτιώσουμε. Αν είστε διαβαστεροί θα έχετε δει ότι η ανάπτυξη από την πλευρά μας έχει 3 πλευρές: δημοσίου, ιδιωτικές επενδύσεις και κοινωνική οικονομία».

"Οι θετικές αλλαγές που παρουσιάζει η σύμβαση" είπε "εντοπίζονται η επέκταση του χώρου πρασίνου κατά 300 στρέμματα αλλά και οι αλλαγές στην παραλιακή ζώνη. Το παραλιακό μέτωπο θα είναι ελεύθερο. Μπορεί να υπάρχουν πολυθρόνες και μπίτς μπαρ αλλά θα είναι ελέυθερο. Η δική μας διαπραγμάτευση διατηρεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Αγιο Κοσμά μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα και μετά θα θα μεταφερθεί σούμπιτος πάνω από το δρόμο».

«Εμείς επιλέξαμε αντί αύξησης τιμήματος, αύξηση των επενδύσεων που θα δώσουν θέσεις εργασίες» υπογράμμισε ο κ. Φλαμπουράρης ενώ απηύθυνε και κάλεσμα στο ΚΚΕ λέγοντας «Η δίκαιη ανάπτυξη έχει σχέση με τις συνθήκες που ζούμε και πραγματικά όταν ζούμε σε μια περίοδο με 1,5 εκατ. ανέργους και εργασιακές σχέσεις 4ωρων και σε μια περίοδο που η λιτότητα κυριαρχεί πάνω στα κεφάλαια όλων μας, εμείς επιλέγουμε να βοηθήσουμε στην δίκαιη ανάπτυξη που θα δίνει σωστό μεροκάματο στο 8ωρο. Αυτό διεκδικούμε και σε αυτή την γραμμή σας καλούμε να μπείτε και να διεκδικήσουμε μαζί δίκαιη ανάπτυξη».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.