ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 15:53

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: H επένδυση δεν ξεκινάει εάν δεν επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν τον δήμο

0 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 21:28

"Είμαστε υπέρμαχοι της επένδυσης. Καμμία όμως επένδυση δεν μπορεί να προχωρήσει oμαλά αν δεν λυθούν τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης". 

Αυτό τόνισε σήμερα ο δήμαρχος  Γιάννης Κωνσταντάτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την παραχώρηση της έκτασης του Ελληνικού στον επενδυτή, πριν αυτό έρθει προς ψήφιση αύριο στη Βουλή.  

Ως υποψήφιος Δήμαρχος είπε, υποστήριζα ότι η επένδυση αυτή πρέπει να γίνει και συνεχίζω να το υποστηρίζω. Όμως σήμερα υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα για τα οποία δεν έχουμε πάρει απαντήσεις, τόνισε. 

Ο Δήμαρχος εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να διατυπωθούν τα αυτονόητα που συνοδεύουν το επενδυτικό σχέδιο και που αφορούν και απασχολούν το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

Παρά το γεγονός είπε ότι προσπαθήσαμε να έχουμε συνάντηση με τους αρμόδιους εκπροσώπους της κυβέρνησης για να θέσουμε τα θέματα που μας απασχολούν σε σχέση με την επένδυση που βρίσκεται κατά 90% στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, με εξαίρεση το ΤΑΙΠΕΔ και την "Ελληνικόν Α.Ε". Υπάρχουν μια σειρά ζητήματα όπως τα δημοτικά τέλη, εάν και πως θα εισπράττονται, το θέμα των απορριμμάτων, οι διοικητικές υποδομές  και άλλα, για τα οποία η πολιτεία οφείλει να μας απαντήσει. Δεν θα δεχθούμε και πάλι ο Δήμος μας να αδικηθεί είπε, όπως έγινε τόσα χρόνια με τη λειτουργία του αεροδρομίου, που ο δήμος δεν είχε ούτε παραλία, ούτε μαρίνες, ούτε και ανάπτυξη, ούτε φυσικά και έσοδα, όπως οι όμοροι δήμοι.

Αναφέρθηκε στη σημερινή παραχώρηση από την Κυβέρνηση του παραλιακού μετώπου στους δύο όμορους  Δήμους  τονίζοντας πως ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης δεν μπορεί να μην έχει το δικό του παραλιακό μέτωπο.

"Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λύσει το Ελληνικό κράτος. Εμείς δεν μπορούμε να συνομιλούμε με τον επενδυτή. Η κυβέρνηση οφείλει να το κάνει" τόνισε. "Πότε θα διασφαλιστούν τα κρίσιμα αυτά ζητήματα για το μέλλον της περιοχής" αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος. "Δεν είναι μία άλλη πόλη αυτή που θα γίνει, είναι επέκταση του Ελληνικού" κατέληξε. 

Βγαίνοντας από τη Βουλή μετά το πέρας της συζήτησης ο Δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"H κύρωση της συμφωνίας για το Ελληνικό από τη Βουλή είναι μια ιστορική εξέλιξη για το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και την ευρύτερη περιοχή. 

Είναι μία συμφωνία που επιτέλους θα φέρει στην ελληνική κοινωνία και σ' όλη την Ελλάδα τα οικονομικά οφέλη που τόσο έχει ενάγκη η χώρα. 

Σε καμία όμως περίπτωση κι αυτό τόνισα σήμερα στους βουλευτές δεν μπορεί καμία επένδυση να ξεκινήσει αν το κράτος, η ελληνική πολιτεία δεν διευθετήσει όλες τις εκκρεμμότητες που έχει με την τοπική αυτοδιοίκηση, με το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, με τους φορείς και τους συλλόγους μέσα στο πρ. αεροδρόμιο.

Καλωσορίζουμε την επένδυση, διεκδικούμε όμως μέχρι τέλους τις προϋποθέσεις που έχουμε εμείς".  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.