ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 09:55

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επένδυση Ελληνικού: Πως κατανέμονται κάτοικοι και οικονομικές δραστηριότητες

0 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 18:50

Πολύ λόγος έχει γίνει για την νέα πόλη που θα δημιουργηθεί και στις άλλες οικονομικές δραστηριότητες που θα γεννηθούν μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κατά την διάρκεια των εργασιών στα πλαίσια της επένδυσης που δρομολογείται.

Πολλά ερωτήματα για την νέα πόλη δεν έχουν απαντηθεί απο την κυβέρνηση. Οι νέοι κάτοικοι, αυτοδιοικητικά σε ποιον δήμο από τους τρεις θα ανήκουν; Ποια θα είναι τα δημοτικά τέλη που θα πληρώνουν; Οι επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται σε ποιον από τους τρεις δήμους θα πληρώνουν τον δημοτικό φόρο επί των αποδείξεων που θα κόβουν;

H λογική απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα θα ήταν η νέα πόλη και οι δραστηριότητες που θα δημιουργηθούν να κατανεμηθούν ποσοστιαία στους δήμους, σύμφωνα με τους επίσημους χάρτες του “Κτηματολογίου ΑΕ” και της “Ελληνικόν Α.Ε.”.

Σύμφωνα λοιπόν με τους επίσημους χάρτες το 87,7% της έκτασης του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού ανήκει στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, το 8.1% της έκτασης στον δήμο Γλυφάδας και το 4.2% στον δήμο Αλίμου.

Τα μεγαλύτερα οφέλη λοιπόν, από την επένδυση, εάν κατανεμηθούν κάτοικοι και δραστηριότητες σύμφωνα με τους επίσημους χάρτες, θα έχει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης που θα δει ξαφνικά τα ταμεία του να γεμίζουν, και από ένας δήμος με ελάχιστα έσοδα που είναι σήμερα, να γίνει από τους πιο εύρωστους δήμους της Αττικής.

Για αυτά τα ζητηματα, και για πολλά άλλα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει απαντήσεις ακόμα, καθώς η ίδια και τα στελέχη της αναλώθηκαν εδώ και 2 χρόνια στο πως θα μπλοκάρουν και θα φέρουν προσκόμματα στην συγκεκριμένη επένδυση, και όχι να ασχοληθούν με τις επιμέρους τεχνικές λεπτομέρειες που θα αλλάξουν τον οικονομικό χάρτη των νοτίων προαστίων και όχι μόνο.

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης (κόκκινο χρώμα)
87.7% (5.434.119 τ.μ.)

Δήμος Αλίμου (γαλάζιο χρώμα)
4.2% (258.114 τ.μ)

Δήμος Γλυφάδας (κίτρινο χρώμα)
8.1% (513.444 τ.μ.)

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.