ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Σε εφαρμογή ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Φιλοζωικής Δράσης

1 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016, 12:47

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ξεκίνησε την εφαρμογή του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία κάτω από την επίβλεψη του Δήμου, παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα αδέσποτα της περιοχής, τα οποία παραλαμβάνει και στη συνέχεια επιστρέφει στο Δήμο.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος για τα αδέσποτα αφορούν στην περισυλλογή, καταγραφή, εμβολιασμό, στείρωση, αποπαρασίτωση, περίθαλψη, υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων στο περιβάλλον. 

Ο Δήμος πέρα από την εφαρμογή του προγράμματος καταβάλει προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί ειδικό τμήμα με κύριο αντικείμενο την εφαρμογή του προγράμματος για τα αδέσποτα, ενώ παράλληλα θα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις για τα ζώα.

Με ανακοίνωσή του ο δήμος απευθύνεται προς τους πολίτες ζητώντας πέρα από τη συμμετοχή του δικτύο εθελοντών, την ενεργή συμμετοχή όλων, για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, ώστε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, να επιτευχθεί η ουσιαστική προστασία των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος ζητά από τους πολίτες να απευθύνονται στη γραμμή του δημότη, στο τηλεφωνικό νούμερο 15415, στο οποίο θα μπορούν να δηλώνουν τα αδέσποτα ζώα προκειμένου αυτά να στειρωθούν, να αποπαρασιτωθούν και αν χρειάζεται να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Δαρζεντα Σοφία 18.10.16
Ενδιαφέρομαι για στείρωση αδέσποτου Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.