ΒΟΥΛΑ

Βανδαλισμοί σε παιδικές χαρές του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

0 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016, 16:33

Σε μάστιγα εξελίσσεται η "δραστηριότητα" κάφρων, σε βάρος παιδικών χαρών.  Ικανοποιώντας ποια άραγε ένστικτα αυτοί οι κάφροι βανδαλίζουν και καταστρέφουν παιδικές χαρές σε πολλούς δήμους, χωρίς να υπολογίζουν ότι σ' αυτές βρίσκουν χαρά μικρά παιδιά, χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους για την ασφάλειά τους και χωρίς να υπολογίζουν τα χρήματα που κόστισαν, αλλά κι αυτά που θα χρειαστούν για να επισκευαστούν. 

Θύματα αυτής της "καφρίλας" και οι παιδικές χαρές του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. οι οποίες σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, τους τελευταίους μήνες έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση εκτενέστατες ζημιές από βανδαλισμούς έχουν υποστεί τους τελευταίους μήνες παιδικές χαρές και κοινόχρηστοι χώροι στο Δήμο.

"Ειδικότερα" τονίζεται στην ανακοίνωση, "οι παιδικές χαρές στο πάρκο του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη στη Δ.Ε. Βούλας και στο Δίλοφο της Δ.Ε. Βάρης έχουν υποστεί ζημιές σε τέτοιο βαθμό που η προσωρινή σφράγισή τους από τις υπηρεσίες του Δήμου ήταν επιτακτική μέχρι να επισκευαστούν.

Στην παιδική χαρά του Διλόφου, τα όργανα αντικαταστάθηκαν και ο χώρος έχει τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, ενώ στην παιδική χαρά της Δ.Ε. Βούλας το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό αφού το «πολυόργανο» που βρίσκεται εκεί έχει σχεδόν καταστραφεί και η επισκευή του απαιτεί ανταλλακτικά από τη Γερμανία. Ως προσωρινή λύση, αποφασίστηκε η περίφραξη και ο αποκλεισμός του συγκεκριμένου οργάνου προκειμένου να αποδοθεί σε χρήση η υπόλοιπη παιδική χαρά. Παρακαλούνται όλοι να μην παραβιάζουν την περίφραξη και να μην κάνουν χρήση του οργάνου καθώς οι ζημιές που έχει υποστεί εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για τραυματισμό.Το φαινόμενο των βανδαλισμών έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις δεδομένου ότι η αποκατάσταση των ζημιών επιβαρύνει το ταμείο του Δήμου δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων υποδομών αντί για την επισκευή ζημιών από βανδαλισμούς. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε και να γίνουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος". 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.