ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Τα "προσφυγικά" της Λ. Αλεξάνδρας στην Περιφέρεια Αττικής

0 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016, 16:29

Εκατόν εβδομήντα επτά διαμερίσματα του συγκροτήματος των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μεταβιβάστηκαν από το Δημόσιο στην Περιφέρεια Αττικής με σκοπό τη διατήρηση και την αξιοποίησή τους. 

Η Αντιπεριφέρειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου με αφορμή το γεγονός αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 "Η μεταβίβαση της κυριότητας 177 διαμερισμάτων του συγκροτήματος των Προσφυγικών της Λεωφ. Αλεξάνδρας, από το δημόσιο στην Περιφέρεια Αττικής, αποτελεί αναμφίβολα μια πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη.

Η κίνηση αυτή, απαντάει στους πολύχρονους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα πολλών κοινωνικών και περιβαλλοντικών φορέων, τοπικών συλλογικοτήτων και ειδικών. Κοινός στόχος όλων των προσπαθειών αποτέλεσε η διατήρηση και αξιοποίηση των ιστορικών αυτών κτισμάτων, με άξονες την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την κοινωνική χρησιμότητα, την ισορροπημένη ένταξή τους στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Με την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης για την προστασία και αξιοποίηση του μοναδικής αξίας συγκροτήματος των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας, ενός εγχειρήματος που απαιτεί την συνεργασία και συντονισμό πολλών φορέων της διοίκησης και της κοινωνίας, η Περιφέρεια Αττικής αναβαθμίζει τον μητροπολιτικό και επιτελικό της ρόλο προς όφελος των πολιτών της Αθήνας".

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.