ΒΟΥΛΑ

Κιάμος - Βούλα: Μάχη χαρακωμάτων για την πρεμιέρα του νυχτερινού μαγαζιού

0 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, 12:03

Ο πόλεμος του απορριμματοφόρου και της μπουλντόζας βρίσκεται σε εξέλιξη μπροστά από το νυχτερινό κέντρο must όπου θα κάνει πρεμιέρα απόψε ο Κιάμος.

Ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης εμφανίστηκε χθες το απόγευμα μπροστά από το εν λόγω νυχτερινό κέντρο με δύο εκσκαπτικά μηχανήματα και κοινοποίησε στον επιχειρηματία ότι το χώρο, που χρησιμοποιείται σήμερα για πάρκινγκ μπροστά από το μαγαζί του, σκοπεύει να τον μετατρέψει σε νησίδα πρασίνου. 

Όπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοσθένης Βαμβασάκης, ο Δήμος έχει και τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων φορέων. 


Δημοσθένης Βαμβασάκης και Διονύσης Γεωργουλόπουλος με τα τοπογραφικά σχεδιαγράμματα μπροστά στο Must.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για τον επιχειρηματία καθώς ο μεγάλος χώρος ο οποίος όπως διακρίνεται και στην εναέρια φωτογραφία είναι οριοθετημένος ως χώρος πρασίνου, είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια τσιμεντωμένος προκειμένου προφανώς να εξυπηρετήσει τις ανάγκες παρκαρίσματος των γύρω μαγαζιών. 


Στην εναέρια λήψη του VIMADRONE φαίνεται καθαρά ο αποκλεισμός του δημόσιου χώρου από αυτοκίνητα, κοντέινερ και νταλίκες οι οποίες έχουν παρκάρει κατά μήκος της παραλιακής. Καθαρά επίσης φαίνεται και η οριοθέτηση της νησίδας που προσπαθεί να την φυτέψει και να την κάνει πράσινη ο δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Από την άλλη πλευρά ο επιχειρηματίας δηλώνει ότι έχει άγνοια και ότι ουδέποτε του κοινοποιήθηκαν τα σχετικά έγγραφα. 

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί ο χώρος αποκλείσθηκε, άγνωστο από ποιους, όπως φαίνεται και από την εναέρια φωτογραφία του vimadrone, με φορτηγά, νταλίκες και άλλα αυτοκίνητα βαρέως τύπου και τα οποία ουσιαστικά αποκλείουν την πρόσβαση στα μηχανήματα του δήμου να παρέμβουν στο χώρο αφήνοντας μια μικρή δίοδο για είσοδο και έξοδο.  

Εξ αιτίας του γεγονότος αυτού, δημιουργήθηκε ένταση σήμερα το πρωί καθώς στο συγκεκριμένο σημείο ήρθε η δημοτική αστυνομία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βαμβασάκη προκειμένου να δουν τι συμβαίνει, ενώ παράλληλα κλήθηκε και η Ελληνική Αστυνομία με ένα γερανό, ο οποίος τελικά έφυγε άπραγος.

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Η περίοδος που ο κάθε επιχειρηματίας έκανε ότι ήθελε τελείωσε 

Σε αποκλειστική δήλωσή του στο vimaonline.gr ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε: 

"Η περίοδος που ο κάθε επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων που δραστηροποιούνταν στην περιοχή μας και επέβαλε τους όρους του πέρασε ανεπιστρεπτί.Οι πολίτες απαιτούν νομιμότητα και διαφάνεια παντού και ο Δήμος την επιβάλει στο όνομά τους και για λογαριασμό τους. Θα συνεχίσουμε μεχρι τέλους ανεξάρτητα του πόσο ισχυροί ειναι οι προστάτες των επιχειρηματιών της νύχτας μέσα στον κρατικό μηχανισμό αλλά και στο πολιτικό στερέωμα. Τα ψέματα τελείωσαν. Η πόλη απαιτεί εμείς υλοποιούμε".

Το ιστορικό 

Από την πλευρά του ο Δήμος αναφέρει πως ο χώρος μπροστά από το κτίρια του νυχτερινού κέντρου δεν έχει μισθωθεί ποτέ από τους επιχειρηματίες και ότι αυτό το βεβαίωσε και εγγράφως η ΕΤΑΔ.

Ο περιβάλλων χώρος που έχει μισθωθεί από τους επιχειρηματίες είναι μόνον 400 μέτρα, ενώ ο χώρος που χρησιμοποιείται σήμερα ως πάρκινγκ είναι 4.000 μέτρα. Ανήκε πάντα στον ΕΟΤ  και μάλιστα είχε φύτευση μιας κυκλικής πλατείας.Το 2007 οταν κατασκευαζόταν το τραμ και χάθηκαν κάποιες θέσεις πάρκινγκ, αυθαίρετα όπως αναφέρει ο Δήμος, κατέστρεψαν τα παρτέρια και τις φυτεύσεις και το έκαναν όλο πάρκινγκ.

Η ΕΤΑΔ τους είχε ζητήσει και εγγράφως να το επαναφέρουν στη προτέρα κατάσταση  πολλές φορες χωρίς αποτέλεσμα.

Σήμερα ο δήμος με αίτησή του στην ΕΤΑΔ ζήτησε να του επιτραπεί,  με ιδια μέσα να προχωρήσει και να υλοποιήσει τη εγκεκριμένη μελέτη διαμόρφωσης του ΟΡΣΑ. Η ΕΤΑΔ χορήγησε την άδεια, αλλά ο δήμος βρέθηκε μπροστά σε... εμπόδια. 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.