ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

H Ρένα Δούρου στη μεγάλη γιορτή για τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες

0 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, 12:37

Στην εκδήλωση για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, βρέθηκαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Γιώργος Γαβρίλης. Η Περιφέρεια Αττικής (Π.Ε. Πειραιά) συνδιοργάνωσε τη μεγάλη αυτή γιορτή που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» με το τέλος της σχολικής χρονιάς 2016, σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ).

Κατά το «μικρό ταξίδι αγάπης και χαράς» για 500 περίπου μαθητές 14 ειδικών σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, η Περιφερειάρχης τόνισε πως πρόκειται για, «ειδικά σχολεία όχι για ειδικά αλλά για ξεχωριστά παιδιά, παιδιά με «ιδιαίτερες ικανότητες».Ειδικά σχολεία για τα μόνα παιδιά που δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ σκασιαρχείο. Για τα μόνα παιδιά για τα οποία το σχολείο αποτελεί πραγματικά δεύτερο σπίτι. Τα παιδιά για τα οποία η εκπαίδευση είναι ίσως το πιο πολύτιμο εφόδιο της ζωής τους.

Τα ειδικά σχολεία, οι εκπαιδευτικοί τους, το σύνολο του προσωπικού τους, προσφέρουν στα ιδιαίτερα αυτά παιδιά το μέλλον. Τους προσφέρουν τις προϋποθέσεις για την κοινωνικοποίηση και τη συμμετοχή. Και παράλληλα εκπαιδεύουν εμάς, τις κοινωνίες, να τα καταλαβαίνουμε. Να τα στηρίζουμε. Μας μαθαίνουν να δεχόμαστε τη διαφορετικότητα και να τη σεβόμαστε. Το έργο σας, παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες, είναι σημαντικό και σπουδαίο. Αναντικατάστατο. Σας ευχαριστούμε».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.