ΒΟΥΛΑ

Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2016 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

0 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, 12:28

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκαν τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2016.
Τρεις επιχειρηματικές προτάσεις επελέγησαν ανάμεσα από 1.100 συμμετοχές και θα λάβουν χρηματοδότηση ύψους €1.250.000, συμβουλευτική καθοδήγηση, καθώς και ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης στο πλαίσιο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2016.

Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 1 Ιουνίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ.  Προκόπιος Παυλόπουλος, απένειμε τα βραβεία στους τρεις νικητές του φετινού Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας οι οποίοι είναι οι: Blueground, Bubbllz και Raymetrics, με δραστηριότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών κλάδων, από φιλοξενία, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ, έως μετεωρολογία.

Παρών στην τελετή ήταν και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος δήλωσε πως θεωρεί πολύ σημαντικό σήμερα να υπάρχουν στην Ελλάδα θεσμοί, όπως το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, το οποίο δίνει κίνητρα σε νέους ανθρώπους να παραμείνουν στην χώρα, να δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες, και με τη βοήθεια του βραβείου να τις υλοποιήσουν, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό συνθήκες αληθινής ανάπτυξης της οικονομίας και ουσιαστικής καταπολέμησης της ανεργίας.

Κατά τη φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν συνολικά 1.100 επιχειρηματικές ιδέες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών από την έναρξη του θεσμού. Κάθε χρόνο οι νικητές επιλέγονται με βάση τις ολοκληρωμένες επιχειρηματικές τους προτάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από βιωσιμότητα, καινοτομία, χρηματοοικονομική σύνεση καθώς και προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας σχολίασε: «Ο αριθμός ρεκόρ των φετινών συμμετοχών αποδεικνύει ότι το επιχειρηματικό πνεύμα στην Ελλάδα, είναι ζωντανό και ισχυρό. Συγχαίρουμε τους 1.100 φετινούς συμμετέχοντες, οι οποίοι επέδειξαν το θάρρος και την πίστη να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πραγματικότητα.

Για την κριτική επιτροπή, η επιλογή των τελικών νικητών ανάμεσά από 10 εξαίρετους φιναλίστ ήταν μία άκρως απαιτητική διαδικασία. Είμαστε υπερήφανοι που υποδεχόμαστε στην οικογένεια του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας τους φετινούς νικητές και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί τους, έτσι ώστε μέσω της δραστηριότητάς τους να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που έχουν ήδη δημιουργηθεί, από προηγούμενους νικητές.»

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.