ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Επί θητείας Κορτζίδη κόπηκαν οι λεύκες στο τρίγωνο Σπέντζου

0 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, 22:50

Σε 9 λεύκες στήριζε την αντιπολιτευτική της πολιτική η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης τον τελευταίο καιρό, αφού ο καταιγισμός αλλαγών και έργων της σημερινής διοίκησης Κωνσταντάτου δεν αφήνει περιθώρια για τίποτα περισσότερο. Δυστυχώς όμως "έπεσαν" κι αυτές. 

Η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη τον τελευταίο καιρό με διάφορες δημοσιεύσεις στοχοποιούσε τη διοίκηση Κωνσταντάτου κατηγορώντας την για μεροληπτική τακτική υπέρ επιχειρηματία τον οποίο χαρακτήριζε "χορηγό" της διοίκησης. 

Συγκεκριμένα, η αντιπολιτευτική πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιαζόταν το  τελευταίο δίμηνο περίπου,  στην εκρίζωση των 9 λευκών από  τη συμβολή των οδών Αργυρουπόλεως & Λ. Κύπρου, στο λεγόμενο τρίγωνο "Σπέντζου", κατηγορώντας τη διοίκηση ότι κάνει τα "στραβά μάτια" υπέρ του επιχειρηματία, ο οποίος σύμφωνα με την αντιπολίτευση προχώρησε στην εκρίζωση γιατί αυτές έκρυβαν την επιχείρησή του.  

Η αλήθεια τελικά ήταν εντελώς διαφορετική αφού χθες αποκαλύφθηκε με έγγραφο από το αρχείο της υπηρεσίας ότι επί διοικήσεως Κορτζίδη και με την υπογραφή του αρμόδιου αντιδημάρχου Κοροβέση στο βιβλίο της υπηρεσίας, είχε αποφασιστεί η κοπή και εκρίζωση των συγκεκριμμένων δέντρων  για λόγους καθαρά φυτοπαθολογικούς. 

Τα δέντρα κόπηκαν επί δημαρχίας Κορτζίδη δηλαδή και έμενε να υλοποιηθεί και η εκρίζωσή τους η οποία δεν έγινε ποτέ επί της θητείας τους λόγω "αμελείας" εκ μέρους της διοίκησης όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης. 

Ο επιχειρηματίας, προχώρησε στην εκρίζωσή με δική του πρωτοβουλία, (πράγμα που δεν έπρεπε να κάνει όπως δήλωσε και ο δήμαρχος) πυροδοτώντας από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης "πύρινο" αντιπολιτευτικό λόγο, αφήνοντας υπονοούμενα ευνοϊκής μεταχείρισης σε επιχειρηματίες - χορηγούς της διοίκησης. 

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, διάβασε στο σώμα αναλυτικό έγγραφο προς αυτόν της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου με τίτλο «Ενημέρωση & πληροφορίες για τα δέντρα, είδους Λεύκας, του τριγώνου στην συμβολή των οδών Αργυρουπόλεως & Λ. Κύπρου Δ. Εν. Αργ/λης » στο οποίο παρέχονται πλήρη και αναλυτικά στοιχεία από το αρχείο της Υπηρεσίας για το τι, πότε και από ποιόν έχει γίνει με τα δένδρα αυτά.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο, που παραθέτουμε αυτούσιο στη συνέχεια, αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, ότι «.....Αποφασίστηκε μετά το συμβάν (σημ.: πτώσης μιας λεύκας) και εφόσον στο σύνολό τους οι Λεύκες είχαν προσβληθεί (σημ: από ασθένειες) να κοπούν. Η ενέργεια αυτή υλοποιήθηκε στις 16/12/13 από συνεργεία μας με την βοήθεια της «αρπάγης». Τα δέντρα κοπήκαν σε ύψος ενός (1) μέτρου με σκοπό στην πορεία να προχωρήσουμε στην εκρίζωση αυτών (κάτι που βέβαια, λόγω αδυναμίας των υπηρεσιών, δεν έγινε ποτέ) με αποτέλεσμα να αναβλαστήσουν (σημ.: να πετάξουν παράπλευρα κλαδιά από τους κομμένους κορμούς τους) και πάλι....».

Επομένως από το έγγραφο αυτό προκύπτει σαφέστατα, ότι τα δένδρα αυτά κόπηκαν την περίοδο της διοίκησης Κορτζίδη, με αρμόδιο τον τότε αντιδήμαρχο της, κ. Κοροβέση, και έμμενε ως μόνη εκκρεμότητα η τελική εκρίζωση τους από τον Δήμο, που όμως δεν έγινε ποτέ από την τότε διοίκηση, όπως είχε αποφασισθεί, με αποτέλεσμα από τότε αυτά να αναβλαστήσουν και να μεγαλώσουν και πάλι.

Γ. Κωνσταντάτος: «Αυτά είναι αθλιότητες κ. Κορτζίδη»

Δικαιολογημένα, μετά την κριτική που ασκείται στη διοίκηση τους τελευταίους δύο μήνες με αφορμή τα δέντρα του τριγώνου Σπέντζου, η απάντηση του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου ήταν έντονη και έκανε λόγο για ψέματα και αθλιότητες, που διαδίδονται σκόπιμα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 «Αυτά τα σκόπιμα ψεύδη που διαδίδετε εδώ και 2 μήνες και την παραπληροφόρηση που κάνετε με τις ανακοινώσεις, τα... πρωτοσέλιδα σας και τις συνεχείς αναρτήσεις στο διαδίκτυο των στελεχών και των παρατρεχάμενών της παράταξής σας εναντίον της διοίκησής μας, αποτελούν αθλιότητες κ. Κορτζίδη. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα, ότι τα δένδρα αυτά κόπηκαν από τη δική σας διοίκηση με εντολή του τότε αντιδημάρχου σας κ. Κοροβέση για να εξυπηρετήσετε τον δικό σας κρυφό χορηγό. Πέστε μας να μάθουμε και εμείς ποιος ήταν αυτός ο χορηγός σας;....

Αλλά δεν καταλαβαίνετε, ότι μέσα στην αντιπολιτευτική σας παραζάλη, έχετε ξεχάσει και αυτά που κάνατε ως διοίκηση! Εσείς κόψατε αυτά τα δένδρα και σήμερα, μετά από δύο χρόνια, τολμάτε να έρχεσθε και να εγκαλείτε, εμάς γι' αυτό, διαδίδοντας σκόπιμα ψέματα και παραπληροφορώντας. Δεν είναι αυτή αντιπολίτευση. Είναι ντροπή και αθλιότητα».

Όμως, παρ' όλα αυτά τα αδιάσιστα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν το Δ.Σ., ο πρ. δήμαρχος, σαν να μην τα άκουσε, .....εξακολουθούσε να επιμένει στους δικούς του ισχυρισμούς, επικαλούμενος .... την Google (!!), και δηλώνοντας ότι... δεν τον ενδιαφέρουν τι αναφέρουν τα έγγραφα και τα αρχεία των Υπηρεσιών του Δήμου, που, σημειωτέον, έχουν τα ίδια στελέχη, όπως επί των ημερών του, όπως του επισήμανε και ο Δήμαρχος!!

Ο κ. Κωνσταντάτος κατέληξε λέγοντας:

«Οντως ο σημερινός ιδιοκτήτης του παρόδιου καταστήματος αφαίρεσε παράτυπα και χωρίς γνώση του Δήμου, τους εναπομείναντες κορμούς των κομμένων από εσάς λευκών, αλλά με δική μου εντολή έγιναν σε αυτόν οι απαραίτητες συστάσεις και οφείλει να προβεί στην αντικατάσταση αυτών με νέα φύτευση, πέντε συγκεκριμένων ειδών δέντρων, σε συγκεκριμένα σημεία που του υπόδειξε η Υπηρεσία του δήμου. Και αυτό θα γίνει μαζί με τη σχετική πλακόστρωση».

Δείτε το έγγραφο της υπηρεσίας Πρασίνου που αποδεικνύει πως τα δέντρα αποφασίστηκε να εκριζωθούν  για φυτοπαθολογικούς λόγους επί δημαρχίας Κορτζίδη. 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.