ΓΛΥΦΑΔΑ

Έκλεισε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Ασκληπιείο - Ψήφισμα του Δήμου Γλυφάδας

0 31 ΜΑΙΟΥ 2016, 14:45

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας μετά από εισήγηση της δημοτικής συμβούλου Ειρήνης Βαγγελάτου εξέδωσε ψήφισμα για την αναστολή της λειτουργίας της μονάδας τεχνητού νεφρού του "Ασκληπιείου" Γενικού Νοσοκομείου Βούλας. Το θέμα συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης.  

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, από  τις 22 Απριλίου έχει σταματήσει η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν) στο Ασκληπιείο της Βούλας. Η διακοπή της λειτουργίας ανακοινώθηκε ξαφνικά από τη διοίκηση του νοσοκομείου και μάλιστα την ίδια ημέρα που το Υπουργείο Υγείας απέστειλε έγγραφο, με το οποίο ζητάει εκ νέου εφαρμογή της ΠΝΠ της Άνοιξης 2015 και μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του Νοσοκομείου στην Τράπεζα της Ελλάδας. 

Στην πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η κ. Βαγγελάτου και επί της οποίας έγινε η συζήτηση του θέματος αναφέρεται ακόμα πως: 

"Για τους νεφροπαθείς του δήμου μας και των όμορων δήμων αυτό σημαίνει επιστροφή στις συνθήκες που επικρατούσαν στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν η αιμοκάθαρση γινόταν σε ιδιωτικές κλινικές, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για τους ίδιους και με μεγάλο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αιτία της διακοπής είναι η συνεχής υποχρηματοδότηση, που είχε σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της μονάδας κατά τα τελευταία χρόνια, με παροπλισμό μηχανημάτων λόγω ελλιπούς συντήρησης, με έλλειψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και με τελική κατάληξη το κλείσιμο της.

Η υποχρηματοδότηση αυτή όξυνε τα προβλήματα του Ασκληπιείου γενικότερα και απαξίωσε το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στο Νότιο Τομέα.

Για την κυβέρνηση προέχει η “εξοικονόμηση” πόρων για την αποπληρωμή των δανειστών. Η υγεία των εργαζομένων και ακόμα η ίδια η ζωή ευπαθών ομάδων είναι σε δεύτερη μοίρα.

Οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς, δεν είναι περιοδεύων θίασος, για να ψάχνουν σε ποιο Νοσηλευτικό ίδρυμα, δημόσιο ή ιδιωτικό, θα συνεχίζουν κάθε φορά την θεραπεία τους. Χρειάζονται ένα ασφαλές ιατρικό-νοσηλευτικό περιβάλλον, χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους θεράποντες ιατρούς και νοσηλευτές τους και δικαιούνται το σεβασμό μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία της Μ.Τ.Ν. του Νοσοκομείου της Βούλας. Ζητάει να προχωρήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας στη χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων. Να εξασφαλίσει τη μόνιμη χρηματοδότηση που θα εγγυάται, όχι μόνο την συντήρηση & τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και την στελέχωση της μονάδας με μόνιμο ιατρικό και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξή της. H υγεία και η ζωή των δημοτών μας είναι σε απόλυτη προτεραιότητα" καταλήγει η εισήγηση της κυρίας Ευαγγελάτου.  

Με βάση την εισήγηση της δημοτικής συμβούλου το δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο  ψήφισμα: 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας».

Ζητάει να προχωρήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας στη χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων.

Να εξασφαλίσει τη μόνιμη χρηματοδότηση που θα εγγυάται, όχι μόνο την συντήρηση & τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και την στελέχωση της μονάδας με μόνιμο ιατρικό και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξή της". 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.