ΑΛΙΜΟΣ

Δήμαρχος Αλίμου: Είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε απέναντι στην κυβέρνηση για τις παραλίες μας

0 19 ΜΑΙΟΥ 2016, 15:40

"Οι παραλιακοί δήμοι σήμερα είναι μόνο για να παίρνουν τα σκουπίδια από τις παραλίες" επεσήμανε μιλώντας στο πρωϊνό του Mega ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Ο κ. Κονδύλης κατέκρινε την εισπρακτική και μόνο πολιτική της κεντρικής διοίκησης, τόνισε ότι οι δήμοι σήμερα και έτσι όπως είναι το καθεστώς της διαχείρισης, δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στο παραλιακό τους μέτωπο και δήλωσε πως το κράτος πρέπει να δει τη διαχείρισή τους και από την κοινωνική διάσταση. Αφορμή γι' αυτή την επισήμανση στάθηκε μία ακόμη εισπρακτική κίνηση του Υπουργείου Οινομικών. Με   απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης, η οποία θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του μήνα, θ' αυξηθεί η τιμή μίσθωσης ανά τετραγωνικό των παραλιακών χώρων στους ιδιώτες που τους εκμεταλλεύονται, πράγμα που σημαίνει πως αντίστοιχα θα αυξηθεί και το κόστος των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες. Δηλαδή θα αυξηθεί η τιμή της ομπρέλλας, της ξαπλώστας, του καφέ στην παραλία κλπ.  

Στην απόφαση του υπουργείου προβλέπεται δε, η αύξηση αυτή να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη για νησιά που δέχονται μεγάλη επισκεψιμότητα.  

Δήμαρχος Αλίμου: Οι δήμοι είναι μόνο για να μαζεύουν τα σκουπίδια

"Απ' τα χρήματα που εισπράττει το δημόσιο είτε μέσω της Κτηματική Εταιρείας του Δημοσίου είτε μέσω της ΕΤΑΔ, από τις μισθώσεις των παραλιακών χώρων, δεν πηγαίνει ούτε ένα ευρώ ανταποδοτικά πίσω στις παραλίες, για την αναβάθμισή τους, την καθαριότητα, τη συντήρησή τους. Όλα πηγαίνουν στη "μαύρη τρύπα" του κράτους" σημείωσε καυστικά ο δήμαρχος Αλίμου. 

"Πρέπει το κράτος να καταλάβει ότι πρέπει να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να υπάρξει και μία κοινωνική διάσταση. Δεν είναι δυνατόν εμείς να μαζεύουμε μόνο τα σκουπίδια" είπε.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος είπε πως οι δήμαρχοι των παραλιακών δήμων βρίσκονται σε συνεννόηση και άφησε να εννοηθεί πως είναι αποφασισμένοι, στην περίπτωση που η πολιτεία τους αγνοήσει, να προχωρήσουν και σε "άλλες καταστάσεις". "Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε στην κόντρα πια",  δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.