ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Επιστολή της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στο Δήμαρχο για το Ελληνικό

2 18 ΜΑΙΟΥ 2016, 10:18

Με επιστολή προς τον Δήμαρχο Αλίμου η Δημοτική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στον Άλιμο, πρόεδρος της οποίας αναδείχθηκε στις πρόσφατες εκλογές ο Μανώλης Μιχαλέτος,  αναφέρεται στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και έτσι όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στον καταυλισμό - γκέτο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Λυπηρά χαρακτηρίζονται τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό από τη Δημοτική Οργάνωση αφού εκεί τονίζει, στοιβάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες ανθρώπινες ψυχές με την αξιοπιστία της κεντρικής διοίκησης για την αντιμετώπιση αυτών των απαράδεκτων συνθηκών να πέφτουν καθημερινά στο κενό.

"Είναι αδιανόητο" επισημαίνεται χαρακτηριστικά, "στον 21ο αιώνα να βλέπουμε τριτοκοσμικές εικόνες σε μία χώρα - μέλος της ΕΕ."

Η κυβέρνηση πλέον δεν μπορεί να επικαλείται αιφνιδιασμό τονίζεται. Όφειλε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να παρουσιάσει και εφαρμόσει αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης με αναλογική κατανομή του βάρους της λύσης και όχι το απαράδεκτο ορισμένοι δήμοι και τοπικές κοινωνίες να επωμιζονται δυσανάλογο και μη διαχειρίσιμο φορτίο που τους επιβάλλεται άνωθεν.  

Η Δημοτική Οργάνωσης τέλος ζητά συχνότερη ενημέρωση από τη δημοτική αρχή και δηλώνει πως θα στηρίξει κάθε προσπάθειά της για να εκτονωθεί η κατάσταση. 

Oλόκληρη η επιστολή της Δημοτικής Οργάνωσης 

Άλιμος, 16/5/2016

Προς: 1. Δήμαρχο Αλίμου κον Ανδρέα Κονδύλη
2. Πρόεδρο και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλίμου


ΘΕΜΑ: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Τους τελευταίους μήνες οι δημότες και οι κάτοικοι του Αλίμου βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, εξαιτίας της δημιουργίας κέντρου προσφύγων – μεταναστών στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η κατάσταση είναι τραγική. Άνθρωποι στοιβαγμένοι κάτω από πρωτόγονες συνθήκες μαζί με εκατοντάδες παιδιά, εκτεθειμένοι σε κάθε λογής κίνδυνο σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από όταν ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κύριος Καπάνταης είχε δεσμευτεί ενώπιών σας και ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου, πως η εγκατάσταση των προσφύγων – μεταναστών θα είναι προσωρινή και θα αφορούσε μικρό αριθμό ατόμων.

Οι δεσμεύσεις έπεσαν στο κενό, μαζί και η αξιοπιστία του κράτους συνολικά: της κεντρικής διοίκησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης που παρακολουθούν ανήμποροι τη δυναμική εξέλιξη του ζητήματος.

Το φαινόμενο είναι λυπηρό και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή του. Η διαφαινόμενη φαβελοποίηση του χώρου στις εγκαταστάσεις στο πρώην αεροδρόμιο θα οδηγήσει σε ανυπολόγιστα προβλήματα τόσο για τους ίδιους τους πρόσφυγες όσο και για τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας.

Είναι αδιανόητο, κύριε Δήμαρχε, στον 21ο αιώνα, να βλέπουμε τριτοκοσμικές εικόνες σε μία χώρα – μέλος της ΕΕ. Πλέον δεν υφίσταται κανένας αιφνιδιασμός. Όφειλε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο καιρό μετά την εμφάνιση και την εξέλιξη του προβλήματος, να έχει ήδη παρουσιάσει και εφαρμόσει συνολικό και αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης με αναλογική κατανομή του βάρους της λύσης και όχι το απαράδεκτο ορισμένοι δήμοι και τοπικές κοινωνίες να επωμίζονται δυσανάλογο και μη διαχειρίσιμο φορτίο που τους επιβάλλεται άνωθεν.

Έχετε ιστορική ευθύνη και υποχρέωση να υπερασπιστείτε την κοινωνία του Αλίμου, η οποία είναι πρόθυμη να αναλάβει το φορτίο που της αναλογεί και όχι αυτό που παραλόγως της επιβλήθηκε. Η ανθρώπινη τραγωδία και ο πόνος των προσφύγων – μεταναστών αγγίζουν το σύνολο της κοινωνίας, η οποία επιθυμεί να βοηθήσει. Ο Άλιμος, παρόλα αυτά, θα πρέπει να γίνει αρωγός της λύσης και όχι θύμα του προβλήματος.

Κύριε Δήμαρχε,
Επιθυμούμε συχνότερη ενημέρωση, ουσιαστική αντίδραση και όχι επικοινωνιακές τακτικές στη βάση των όσων σας αναφέραμε παραπάνω.
Να είσαστε βέβαιος ότι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές πρέπει το σύνολο του πολιτικού κόσμου να λειτουργεί συνετά εκτονώνοντας τη δίκαιη αγανάκτηση που προκαλούν οι άστοχοι χειρισμοί. Ήδη, δε, η οργάνωση μας αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία και στηρίζει την αγωνία των πολιτών που εκφράζεται σε κείμενο με το οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές.

Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΑΛΙΜΟΥ
Εμμανουήλ Μιχαλέτος
Και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Επιτροπής

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Φωνή από τον "Παλαιό Άλιμο" 18.05.16
Πολύ καλή επιστολή. Ορθή έκθεση της κατάστασης χωρίς υπερβολές και ασάφειες. Το αντίθετο από τους δήθεν ....αλληλέγγυους της αντιπολίτευσης του Δήμου μας, οι οποίοι μόνο και μόνο για να υπηρετήσουν το κόμμα τους στην προκειμένη περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ (αριστερά μπαίνοντας αλλά όχι βγαίνοντας) έχουν κάνει και το ψάρι κρέας και τις λαχανίδες γεμάτες χοληστερίνη. Εύγε κύριε Μιχαλέτο. Σε αυτό το πολιτισμένο επίπεδο συνεχίστε. Από νέους ανθρώπους ελπίζουμε να έρθει το καλό μέλλον στην Ελλάδα μας.
Απάντηση
Νικήτας 18.05.16
Εξαιρετική επιστολή χωρίς φαμφάρες και περιττή αντιπολίτευση. Καλό το παλλικάρι,φαίνεται ότι θα κάνει κάτι για τη νδ στο Καλαμάκι. Αυτά περιμένει ο κόσμος και φρου φρου και αρώματα
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.