ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1341

ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Σφοδρές αντιδράσεις δημοτών για τον καταυλισμό - γκέτο του Ελληνικού

1 17 ΜΑΙΟΥ 2016, 18:32

Σφοδρές  είναι πλέον οι αντιδράσεις της κοινωνίας του δήμου Αλίμου για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό - γκέτο του Ελληνικού. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ενημέρωσε το σώμα για τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες ενώ τόνισε ότι καθημερινά συνεργεία καθαρισμού του δήμου ξεπερνώντας τις δυνατότητές τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες, μαζεύουν τόνους σκουπιδιών από την εγκατάσταση του Ελληνικού.

Ο δήμος είπε, έχει προχωρήσει σε μαζικούς ψεκασμούς σε περιοχές που συνορεύουν του αεροδρομίου, ακολουθώντας ουσιαστικά τις κατευθύνσεις που έδινε η  επείγουσα αναφορά του ΚΕΕΛΠΝΟ, το έγγραφο του οποίου αποκάλυψε το vimaonline.gr προκαλώντας πανελλήνια αίσθηση. (Αποκάλυψη: Έγγραφο βόμβα για Ελληνικό - Κίνδυνος για Ελονοσία, Δάγκειο Πυρετό και ιό Ζίκα)

To ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω του εγγράφου αυτού προέτρεπε τους δήμους και τις περιφέρειες να προχωρήσουν σε ψεκασμούς για τα κουνούπια και εφιστούσε την προσοχή ιδιαίτερα σε περιοχές που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες από ενδημικές χώρες, για τον κίνδυνο εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων.

Με μεγάλη σαφήνεια περιέγραφε, πως ο κίνδυνος μετάδοσης αφορά τόσο στους ίδιους τους μετανάστες-πρόσφυγες, όσο και στον τοπικό πληθυσμό (κατοίκους και εργαζόμενους) ιδίως τώρα που λόγω και των πρόωρα αυξημένων για την εποχή θερμοκρασιών, η επώαση των κουνουπιών γίνεται νωρίτερα.

Επίσης το ΚΕΕΛΠΝΟ, διευκρίνιζε, πως τα κουνούπια που λειτουργούν ως μεταφορείς επικίνδυνων νόσων, μπορούν να μολύνουν και τον τοπικό πληθυσμό με ασθένειες όπως η ελονοσία, ο Δάγκειος πυρετός, ο ιός Ζika, η νόσος Chikungunya κ.ά. αν προηγουμένως τσιμπήσουν μετανάστη ή πρόσφυγα που προέρχεται από χώρες που ενδημούν αυτές οι ασθένειες.

Ο δήμαρχος Αλίμου ανέφερε πως η δημοτική αρχή με συνεχείς ενέργειες ζητά να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το Ελληνικό και να μεταφερθούν σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις που σέβονται την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και κατά τη διάρκεια των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανέγνωσε επιστολή δημοτών του Αλίμου την οποία, όπως ενημέρωσε, συνοδεύουν 400 υπογραφές πολιτών.

Στην επιστολή καταγράφονται οι προβληματισμοί και η αγωνία των δημοτών για την δημόσια ασφάλεια και υγεία που απειλείται, από τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, ενώ τονίζουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν τη γκετοποίηση του χώρου.

Οι πολίτες παρά το γεγονός ότι μερίδα της αντιπολίτευσης ισχυρίζεται πως όλα βαίνουν καλώς στον καταυλισμό - γκέτο του Ελληνικού, ζητούν από τη δημοτική αρχή να τους ενημερώσει αν ο δήμος έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την προστασία τόσο των κατοίκων του δήμου όσο και των ίδιων των μεταναστών και προσφύγων, μέχρι να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία να κάνει όλα όσα απαιτούνται για την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση αυτών των ανθρώπων σε εγκαταστάσεις που πληρούν τους στοιχιώδεις κανόνες ανθρωπιάς, υγιεινής και ασφάλειας. 

Δείτε εδώ την επιστολή των πολιτών.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Μυτιληνιά 18.05.16
Συμφωνούμε κι επαυξάνουμε! Εμείς που μένουμε στον παλιό Άλιμο, δίπλα στο Ελληνικό αφενός λυπόμαστε τους ανθρώπους αυτούς, αφετέρου ανησυχούμε και για τη δική μας ασφάλεια. Ακούμε συνέχεια για φωτιές σε καταυλισμούς. Τα ξερά χόρτα στο Ελληνικό είναι 1 μέτρο ψηλά και φτάνουν ως τα σπίτια μας. Τι θα γίνει αν συμβεί κάτι όταν δεν λαμβάνει κανεί την ευθύνη?
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.