ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Νομίμως αγκυροβολεί το σκάφος εφοπλιστή ανοιχτά της Βουλιαγμένης

0 19 ΜΑΙΟΥ 2016, 12:26

"Δεν υπάρχει απαγόρευση αγκυροβολίου σε ανοιχτό όρμο" ήταν η απάντηση του δημάρχου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης στις ενστάσεις δημοτικού συμβούλου της ελλάσσοντος μειοψηφίας για την παρουσία του σκάφους γνωστού εφοπλιστή της περιοχής ανοιχτά της Βουλιαγμένης.

Το σκάφος που αγκυροβολεί σε τακτά χρονικά διαστήματα στο ίδιο σημείο αποτελεί "κόκκινο πανί" για ορισμένους στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, οι οποίοι προτάσσουν  λόγους ρύπανσης, όχλησης και άλλες αιτιάσεις για να ζητήσουν την απομάκρυνση και την απαγόρευση αγκυροβολίου στο συγκεκριμένο σημείο. Όπως αναφέρθηκε χθες από τη δημοτική αρχή καλό είναι να μη δημιουργούνται θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, αφού ο κανονισμός Λιμένων δεν απαγορεύει το αγκυροβόλιο σε ανοιχτούς όρμους και το συγκεκριμένο σκάφος δεν ηχορυπαίνει ούτε φυσικά ρυπαίνει το θαλάσσιο περιβάλλον με τα λύμματά του.

Από τον έλεγχο που έκανε το Λιμενικό μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής, αποδείχθηκε ότι οι θυρίδες εξόδου των λυμμάτων του δεν ανοίχθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως είπε ο δήμαρχος οι έξοδοι σφραγίζονται πριν τον απόπλου του σκάφους και ανοίγουν στο λιμάνι κατάπλου όπου και αδειάζουν με συγκεκριμένο τρόπο. 

Επίσης διευκρινίστηκε πως, απαγόρευση αγκυροβολίου σύμφωνα με τον κανονισμό Λιμένων υπάρχει σε κλειστούς όρμους για λόγους ασφαλείας. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.