ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1340

ΒΟΥΛΑ

Στο δημαρχείο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης ο σχεδιασμός του ΣΠΑΥ για την αντιπυρική περίοδο

0 10 ΜΑΙΟΥ 2016, 17:40

Στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνεδρίασε για πρώτη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, (ΣΠΑΥ) τη Δευτέρα, 9 Μαΐου.

Η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του συνδέσμου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά από πρόταση του Δημάρχου της πόλης και μέλους του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου να γίνονται οι συνεδριάσεις εκ περιτροπής προκειμένου να μπορέσουν τα μέλη του Δ.Σ. να γνωρίσουν όλους τους δήμους του συνδέσμου.

Η πρόταση υιοθετήθηκε από τη διοικούσα επιτροπή του ΣΠΑΥ και η αρχή έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καλωσόρισε τα μέλη του ΣΠΑΥ στο Δήμο και χαιρέτησε την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής να γίνονται τα συμβούλια εκ περιτροπής και τόνισε πως με τον τρόπο αυτό θα είναι ποιο ενεργή η συμμετοχή στο ΣΠΑΥ, από το σύνολο των μελών του.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την φιλοξενία και έδωσε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κωνσταντέλλο για το γεγονός ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείται να διοικήσει τον Καλλικρατικό Δήμο, με τη μαχητικότητα που τον διακρίνει καταφέρνει να διοικήσει το Δήμο με μεγάλη επιτυχία, με οικονομική ευμάρεια και με αποτελεσματικότητα σε όσες δράσεις χρειάζονται για να δημιουργηθεί μια σύγχρονη πόλη.

Τέλος, ο κ. Βαλασόπουλος καλωσόρισε και τους δημάρχους που παρευρέθηκαν χωρίς να είναι μέλη του Δ.Σ. και ενημέρωσε το σώμα, πως η πρόταση να γίνει συζήτηση με τους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων ήταν του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η συζήτηση της ημερήσιας διάταξης με βασικό θέμα την προετοιμασία του δικτύου δασοπυρόσβεσης, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2016 και τον καλύτερο συντονισμό των δήμων και των εθελοντών, υπό της οδηγίες του πυροσβεστικού σώματος.

Παρόντες στη συνεδρίαση, εκτός από τους εκπροσώπους των δήμων, ήταν εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης Υμηττού αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος από τον Υποδιοικητή της Διοίκησης Αθηνών, Πύραρχο κ. Παλιούρα.

Όλοι οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν απόψεις και αιτήματα για την καλύτερη λειτουργία του δικτύου και την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δήμων, των εθελοντών και του πυροσβεστικού σώματος και όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν ότι η συζήτηση ήταν μια καλή αρχή για την αποτελεσματικότερη συνεργασία όλων των πλευρών.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τόνισε τη σημασία της δημιουργίας αμφίδρομης σχέσης με τις εθελοντικές οργανώσεις για να υπάρξει πληροφόρηση, παρατήρηση και επιστροφή της ενημέρωσης, προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο λειτουργίας του δικτύου εθελοντών και του ΣΠΑΥ.

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων, τους ζήτησε να είναι πιο μαχητικοί απέναντι στο ΣΠΑΥ και στους δήμους και να διεκδικήσουν όσα χρειάζονται, για να μπορέσουν να επιτελέσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το έργο τους.

Ενημέρωσε το σώμα πως ζήτησε να γίνει η συνάντηση επειδή είχε ακούσει προτάσεις από τις εθελοντικές οργανώσεις για να την καλύτερη οργάνωση στη λειτουργία του ΣΠΑΥ. Ο κ. Κωνσταντέλλος κατέθεσε τις δικές του απόψεις για τις πρώτες ενέργειες που θα έπρεπε να κάνει ο σύνδεσμος στην κατεύθυνση αυτή, ενώ τόνισε, πως ίσως το σημαντικότερο όλων είναι η καλύτερη αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.

Κλείνοντας, αναγνώρισε πως από τη στιγμή που έχει ήδη ξεκινήσει η φετινή αντιπυρική περίοδος, λίγα είναι αυτά που θα μπορέσουν να αλλάξουν φέτος, αλλά ζήτησε από το σώμα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας του ΣΠΑΥ αμέσως μόλις κλείσει η φετινή αντιπυρική περίοδος.

Η συζήτηση έκλεισε με την πεποίθηση όλων, πως έγινε μια νέα αρχή στις σχέσεις του ΣΠΑΥ με τις εθελοντικές ομάδες και στη δημιουργία νέων δομών για την συνεχή και άμεση συνεργασία μεταξύ τους.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.