ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Αποκάλυψη: Έγγραφο βόμβα για Ελληνικό - Κίνδυνος για Ελονοσία, Δάγκειο Πυρετό και ιό Ζίκα

15 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, 21:03

Με έγγραφο φωτιά που αποκαλύπτει το vimaonline.gr, το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, που έχουν στα διοικητικά τους όρια χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, πως αυτοί είναι εν δυνάμει υγειονομικές βόμβες. (Δείτε εδώ ολόκληρη  την αναφορά του ΚΕΕΛΠΝΟ)

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεπές στην αποστολή του για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση μεταδοτικών νόσων, τώρα που λόγω και των πρόωρα αυξημένων για την εποχή θερμοκρασιών, η επώαση των κουνουπιών γίνεται νωρίτερα. Tο ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει, πως τα κουνούπια που λειτουργούν ως μεταφορείς επικίνδυνων νόσων, μπορούν να μολύνουν και τον τοπικό πληθυσμό με ασθένειες όπως η ελονοσία, ο Δάγκειος πυρετός, ο ιός Ζika, η νόσος Chikungunya κ.ά. αν προηγουμένως τσιμπήσουν μετανάστη ή πρόσφυγα που προέρχεται από χώρες που ενδημούν αυτές οι ασθένειες. 

Όπως σημειώνει σε επείγουσα αναφορά του στις 15/3/2016 θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης επικίνδυνων ασθενιών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες-πρόσφυγες από ενδημικές χώρες. Ο κίνδυνος αυτός μετάδοσης αφορά τόσο σε μετανάστες-πρόσφυγες, όσο και στον τοπικό πληθυσμό (κατοίκους και εργαζόμενους).

Το ίδιο έγγραφο τονίζει επίσης ότι, στις περιοχές και στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων , κρίνεται άκρως απαραίτητη η διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης, ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρησης απορριμάτων, και μείωση στο μέτρο του δυνατού των συνθηκών συγχρωτισμού.

Το ακριβώς αντίθετο, από το να χαρακτηριστεί κατάλληλος χώρος διαμονής είναι ο χώρος φιλοξενίας του Ελληνικού. Συνολικά 5.500 μετανάστες και πρόσφυγες είναι στην κυριολεξία στιβαγμένοι σε άθλιους χώρους, χωρίς αποχέτευση και κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής. Μετανάστες και πρόσφυγες καταφεύγουν στις παραλίες προκειμένου να κάνουν ένα μπάνιο με θαλασσινό νερό(!!!), ενώ στον γειτονικό αθλητικό χώρο του Αγίου Κοσμά όλες οι σωληνώσεις ποτίσματος είναι κομμένες και κατεστραμμένες αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να κόψουν την γενική παροχή νερού σε όλα τα παρτέρια. 

Επίσης, όπως τονίζουν εργαζόμενοι στο αθλητικό κέντρο ο χώρος έχει γεμίσει από ακαθαρσίες των ανθρώπων  που απλά δεν έχουν που να κάνουν την ανάγκη τους και αφοδεύουν στην κυριολεξία όπου βρουν.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως, σε προγενέστερη ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής είχε προειδοποιήσει για την υγειονομική βόμβα, ιδίως στο κτίριο του δυτικού αεροδρομίου όπου βρίσκεται η αίθουσα αναμονής και είχε τονίσει ότι αυτό θα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα.

Κίνδυνοι για τον τοπικό πληθυσμό

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στο έγγραφό του εφιστά την προσοχή και στον τοπικό πληθυσμό (Άλιμος, Γλυφάδα, Ελληνικό-Αργυρούπολη) για τυχόν μετάδοση των επικίνδυνων ασθενιών (ελονοσία, Δάγκειος πυρετός,  ιός Ζika, νόσος Chikungunya) και τους καλεί να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας όπως να τοποθετήσουν σίτες στα παράθυρα, να ψεκάζονται με ειδικά εντομοαπωθητικά και να κυκλοφορούν τους καλοκαιρινές μήνες με τα κατάλληλα ρούχα (παντελόνι, μακρυμάνικα μπλουζάκια κτλ.).

Μεγάλος είναι και ο κίνδυνός μετάδοσης και του ιού ΖΙΚΑ, ενός ιού που προσβάλει τις έγκυες γυναίκες. Ο ιός έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 20 χώρες της Λατινικής Αμερικής τους τελευταίους μήνες αλλά και τις Ασίας, με τον ΠΟΥ να χαρακτηρίζει την εξάπλωσή του «εκρηκτική», κάνοντας λόγο ακόμα και για 4 εκατομμύρια ανθρώπινα κρούσματα το 2016.

Όπως επισήμανε ο ΠΟΥ, ο ιός πιστεύεται ότι συνδέεται με κρούσματα μικροκεφαλίασης σε εκατοντάδες νεογνά κατά τους τελευταίους μήνες, ειδικά στη Βραζιλία, όπου η επιδημία έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Η μικροκεφαλίαση, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην εγκεφαλική ανάπτυξη των παιδιών, τα οποία γεννώνται με αφύσικα διαμορφωμένα κρανία.

 Ο ιός Chikungunya εμφανίζεται πιο συχνά στην Αφρική και την Ασία και μεταδίδεται από το τσίμπημα κουνουπιών Aedes aegypti, Ο Chikungunya προκαλεί ποικίλα πρώιμα συμπτώματα, όπως πυρετό και εξάνθημα, τα οποία συνήθως υποχωρούν μετά από αρκετές ημέρες. Ωστόσο, ο σοβαρός πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να συνεχιστεί για μερικούς μήνες και μερικές φορές για περισσότερο από ένα χρόνο

Στην Αϊτή , όπου ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του Μαΐου, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι 5.500 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία που μπορεί να θεραπεύσει τον ιό.

Άραγε με τι αμφίεση θα πρέπει να επισκέπτονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τις παραλίες των δήμων γύρω από το κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό οι λουόμενοι με βάση το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ; Μήπως με... μακρυμάνικα και φόρμες, καθώς θα υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενιών από κουνούπια που επωάστηκαν μέσα στον καταυλισμό του Ελληνικού και πιθανώς θα μεταφέρουν μεταδοτικές νόσους;  

Άμεση ανάγκη για ψεκασμούς και δημιουργία αποχετεύσεων 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί τους δήμους και τις Περιφέρειες να προβούν άμεσα σε ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών και στην δημιουργία αποχετεύσεων, αφού όπως αναφέρει "θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης ελονοσίας και άλλων επικίνδυνων ασθενιών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες - πρόσφυγες από ενδημικές χώρες".

Στελέχη της αυτοδιοίκησης δηλώνουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ψεκαστούν αποτελεσματικά 6.500 στρέμματα. Επίσης επισημαίνουν ότι οι συνθήκες υγιεινής στο Ελληνικό μπορούν να βελτιωθούν και να είναι διαχειρήσιμες  μόνο εάν ο αριθμός μειωθεί στα 1.000 περίπου άτομα. Παρ όλα αυτά, αυτή την στιγμή στον χώρο του Ελληνικου βρίσκονται 5.500 μετανάστες και πρόσφυγες και η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλα τρία τολ στο ανατολικό αεροδρόμιο για την φιλοξενία τουλάχιστον 2.000 αφγανών και της φυλής Γεζίντι από Συρία και Ιράκ.

Υγειονομική βόμβα το Ελληνικό, ο Πειραιάς και η Ειδομένη 

Με βάση όλα τα παραπάνω οι τρεις μεγάλοι χώροι όπου "φιλοξενούνται" συνωστιζόμενοι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες αποτελούν υγειονομικές βόμβες έτοιμες να εκραγούν. 

Οι εικόνες της Ειδομένης είναι γνωστές στο Πανελλήνιο και όχι μόνο. Άνθρωποι, προσπαθώντας να υλοποιήσουν το "όνειρο" της μετάβασης σε μια ευρωπαϊκή χώρα του βορρά, ζουν  κάτω από συνθήκες τραγικές, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές, ανάμεσα σε σκουπίδια και βρωμόνερα. 

Στον Πειραιά οι 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στην Ε1 και Ε2 στο δε Ελληνικό δεν πάει πολύς καιρός που η Περιφέρεια δια στόματος αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρήστου Καπάνταη είχε πει ότι ο χώρος "φιλοξενίας" στην αίθουσα αναχωρήσεων του πρ. αεροδρομίου πρέπει να κλείσει γιατί αποτελεί υγειονομική βόμβα. 

Μετά από το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για να προστατέψει και τους γηγενείς εκτός από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τους οποίου δηλώνει και εντύπως ότι αγαπά, σκέπτεται και συμμερίζεται τις κακουχίες του; Μήπως να γίνει πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, πριν η αλληλεγγύη που έχει δείξει η κοινωνία μέχρι σήμερα σ' αυτούς τους ανθρώπους μετατραπεί σε κάτι άλλο; 

Δείτε εδώ ολόκληρη την αναφορά του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σχόλια Αναγνωστών

15 Προσθήκη σχολίου
..... 12.04.16
Κάθε γυναίκα έχει 6-7 παιδιά, η μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων είναι κάτω από 18 ετών. Καταλαβαίνετε για τι γεννητικότητα μιλάμε;; Νόμιμος κάτοικος Ελλάδας Σύριος ο οποίος ζει στη χώρα μας δεκαετίες μου ανέφερε ότι όταν έφυγε από τη Συρία στα τέλη της δεκαετίας του 70 ο πληθυσμός της χώρας τους ήταν 8 εκατομμύρια όταν εμείς ήμασταν με βάση την απογραφή του 1981 9,8 εκ ( αν κάποιος βρει επίσημα στοιχεία για τον πληθυσμό της Συρίας εκείνη την εποχή ας με ενημερώσει για να ξέρω αν η πληροφορία που μου έδωσε ο Σύριος είναι σωστή). Πριν από την έναρξη του εμφυλίου (2011) ο πληθυσμός της Συρίας ήταν πάνω από 22 εκατομμύρια! Μιλάμε για γεωμετρική αύξηση , σχεδόν τριπλασιασμός σε 1 γενιά όταν οι Έλληνες δεν μπορούμε να πετύχουμε ούτε καν αριθμητική αύξηση. Τι θα συμβεί λοιπόν αν με τον ένα ή άλλο τρόπο εγκλωβιστούν λχ 1 εκατομμύριο μη αφομοιώσιμοι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα;; Σε 1 γενιά (30-35 χρόνια από τώρα) θα είναι 3 εκατ. , σε 2 γενιές (60-70 εκ) 9 εκατ. κοκ όταν εμείς σε 70 χρόνια με την υπογεννητικότητα που μας χαρακτηρίζει ίσως να μην είμαστε ούτε 5 εκατομμύρια. Η Ελλάδα αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση έχει τελειώσει, η καταστροφή δεν θα συγκρίνεται από ποιοτική άποψη με το οποιοδήποτε μνημόνιο διότι δεν θα πρόκειται για οικονομική καταστροφή αλλά για εθνικό αφανισμό έστω και αν δεν θα αφορά την δική μας γενιά (που ούτε για αυτό μπορούμε να είμαστε βέβαιοι). Όποιος θέλει βέβαια μπορεί να παρηγορηθεί από το γεγονός ότι θα είναι πολύ περισσότεροι τότε αυτοί που θα μας [εννοώ την δική μας γενιά] ευγνωμονούν για την αβελτηρία μας, στις προσευχές τους προς τον Αλλάχ στα τζαμιά απ΄αυτούς που θα μας καταριούνται ως εμιγκρέδες σε κάποιο σημείο της Υφηλίου ή στην Ελλάδα μέσα σε κατακόμβες!
Απάντηση
Αλιεύς 11.04.16
Κύριοι, ψηφίσατε τρις το αναρχοαριστερό μόρφωμα, τετράκις μαζί με το δημοψήφισμα. Τώρα το πικρό ποτήρι θα το πιούμε όλοι.
Απάντηση
X 11.04.16
Γιατί αλήθεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένας διαχωριστικός κλοιός περί των κατασκηνωτών και να απαγορεύεται - εμποδίζεται η είσοδος εκεί παντός μη έχοντα εργασία ''αλληλέγγυου'', αναρχοχτυπημένου και λοιπών διαταραγμένων ψυχών; Δεν νομίζω πως είναι ανέφικτο κάτι τέτοιο και σιγά-σιγά, θα πεισθούν οι περισσότεροι να μετακινηθούν σε χώρους φιλοξενίας, αν και δεν θυμάμαι να τους καλέσαμε ποτέ τους 50τόσες χιλιάδες προς......φιλοξενίαν ,οι πτωχευμένοι.Πάντως αυτή η κατάντια της φασιστικής κατάληψης των απελπισμένων που μας επιβάλλεται, δεν μπορεί να συνεχιστεί μοιρολατρικά και η παθητική ηττοπάθεια, θα οδηγήσει σύντομα σε πολύ χειρότερες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.Σε κανένα Ευρωπαϊκό κράτος δεν θα ήταν ανεκτός αυτός ο ιδιότυπος φασισμός του ''δυστυχισμένου πρόσφυγα''. Να γίνει κατανοητό λοιπόν οτι υπάρχουν νόμοι, όρια και κανόνες και ότι αυτά ισχύουν απαράβατα, για οποιονδήποτε πατά το χώμα της χώρας. Αφού επέλεξαν να εισέλθουν (παρά τη θέλησή μας), θα σεβαστούν απόλυτα τους νόμους και θα κατανοήσουν ότι ο πρόσφυγας και ο μετανάστης, δεν εκβιάζουν, ούτε απαιτούν, ούτε δημιουργούν τετελεσμένα. Πόσο μάλλον όταν απέναντί τους έχουν έναν αμέτοχο και μη συνυπαίτιο των συμφορών τους, ευγενή και ιδιαίτερα ανεκτικό (στην πλειοψηφία του), Ελληνικό λαό.
Απάντηση
Νίκος 10.04.16
Επέστρεφα με το τραμ προχθές το βράδυ από Νέο Φάληρο για Γλυφάδα και ήταν μέσα 15 πρόσφυγες(?)και 5 έλληνες από τους οποίους οι τρεις ήταν νέες κοπέλες.Έπρεπε να βλέπατε πως τις κοιτούσαν κάποιοι από αυτούς!!!Άσε που κανένας από δαύτους δεν θα είχε βγάλει εισιτήριο!!!Κατά τα άλλα,πλήρωνε μακάκα έλληνα εκτός από όλα τα υπόλοιπα που έχεις πάρει στη πλάτη σου,και τα σούρτα φέρτα τους από πλαζ σε πλαζ και από πλατεία σε πλατεία(ορισμένοι είχαν και το καφεδάκι φρέντο τους.Αμέεεε!!!)
Απάντηση
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ 10.04.16
ΠΗΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ!!! ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΣΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΕΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ
Απάντηση
Καμμένος για πάντα 10.04.16
Συγχαρητήρια για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αναρωτιέμαι γιατί τα μεγάλα κανάλια έχουν αποκρύψει τέτοια είδηση. Ποιόν καλύπτουν και γιατί;;;
Απάντηση
Ρεαλιστης 10.04.16
Γιατί οι άλλοι ήταν καλύτεροι; Ο Σαμαράς δεν άνοιξε τα σύνορα; Ο Κούλης έχει πρόγραμμα δηλαδή για να καταλάβω.... 40 χρόνια οι άλλοι δε φταίνε και τα έκαναν όλα τούτοι εδώ σε ένα χρόνο;
Απάντηση
Παλαιός Άλιμος 11.04.16
Μόνο ρεαλιστής δεν είσαι αγαπητέ. Αν ήσουνα θα παραδεχόσουν ότι αυτά που γίνονται εδώ και ένα χρόνο είναι τόσο πολλά και άσχημα μαζί που έχουν ήδη ισοφαρίσει λάθη αρκετών χρόνων μαζί. Αν το καταλάβεις αυτό και το καυτηριάσεις τότε έχει μέλλον και η πατρίδα μας και η κοινωνία μας αλλά και το παιδί μας θα αποκτήσουν μέλλον..........
Απάντηση
dora 10.04.16
Αυτή η προσπάθεια που κάνετε ορισμένοι να πετάξετε τη μπάλα στο παρελθόν είναι για γέλια. Υποτίθεται γι' αυτό έφερε ο κόσμος τον Αλέκο για να τα κάνει καλύτερα όχι χειρότερα από τους προηγούμενους. Αληθεια, ρεαλιστή, που είναι ο Αλέκος και ο Πάνος σήμερα που οι σκοπιανοί πέρασαν τα ελληνικά σύνορα κυνηγώντας τους πρόσφυγες με χημικά;
Απάντηση
Παλαιός Άλιμος 11.04.16
Δεν πρόκειται να σε καταλάβουν ποτέ οι "κολλημένοι". Λες και δεν είναι αυτονόητο ότι κοιτάμε μπροστα και δεν πρέπει να επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος. Αλλά αυτοί οι σημερινοί ....άρχοντες του κράτους εννοούν πρόοδο και στα λάθη. Δέκα έκαναν οι προηγούμενοι ;;; Εκατόν δέκα θα κάνουν αυτοί !!!
ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 09.04.16
Κοντά στο σπίτι του Τσίπρα ομως δεν υπάρχουν μετανάστες.3
Απάντηση
Hλίας Μοσχοβίτης 08.04.16
Από καιρό τώρα έχει επισημανθει πως οι συνθήκες στο Ελληνικό είναι απαράδεκτες και ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Να τώρα που ο καθ' ύλην αρμόδιος οργανισμός του υπουργείου υγείας χτυπάει καμπανάκι. θα το ακούσει κανείς;
Απάντηση
Tom 08.04.16
Καλά οι αλλοι δήμαρχοι που είναι ρε τα ζωντανά μόνο του Ελληνικού βλέπουμε να πλακωνεται. Ξυπνηστε
Απάντηση
ΕΛΕΟΣ 08.04.16
Αν είναι δυνατόν... ΕΛΕΟΣ ρε φούστη μου. Πάτε καλέ ρε!!!!
Απάντηση
Φορολογούμενος 08.04.16
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας πεθάνει.... κυριολεκτικά!!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.