ΓΔ: 790,14 -0,49% EUR/USD: 1,2076

ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Θετικός ο πρώτος Απολογισμός της διοίκησης Παπανικολάου

0 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, 17:25
"Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τα capital conrols και τις δραματικές μειώσεις των κεντρικών πόρων, ο Δήμος μας κατόρθωσε να κάνει πολλά έργα και να βάλει τις βάσεις για πολλά περισσότερα" επεσήμανε ο κ. Παπανικολάου

Στον απολογισμό της μέχρι σήμερα θητείας της προχώρησε την περασμένη Τετάρτη η δημοτική αρχή του Γιώργου Παπανικολάου στη Γλυφάδα ο οποίος συντάχθηκε υπό την επίβλεψη του Γ. Γ. του δήμου κ. Μάριου Τσάκα. (Διαβάστε εδώ τον απολογισμό)

Τη συζήτηση άνοιξε ο Δήμαρχος ο οποίος περιέγραψε τα όσα έγιναν στους 18 μήνες που πέρασαν, ακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι που αναφέρθηκαν στο έργο της αντιδημαρχίας τους και οι σύμβουλοι που επικούρησαν στο έργο των διαφόρων τομέων του Δήμου. 

Ο απολογισμός του έργου της δημοτικής αρχής δεν είναι μονάχα μια θεσμική υποχρέωση που προβλέπεται από το νόμο. Είναι μια υποχρέωση πολιτική και ηθική, στην οποία ανταποκρινόμαστε με συνέπεια τόνισε ο Δήμαρχος ανοίγοντας τη συζήτηση ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται καθημερινά προς όφελος των δημοτών και του κοινωνικού συνόλου. 

"Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τα capital conrols και τις δραματικές μειώσεις των κεντρικών πόρων, ο Δήμος μας κατόρθωσε να κάνει πολλά έργα και να βάλει τις βάσεις για πολλά περισσότερα" επεσήμανε ο κ. Παπανικολάου. 

Ο κ. Παπανικολάου αναφερόμενος στην οικονομική θέση του Δήμου τόνισε πως "νοικοκύρεψαν" τα του οίκου τους με στοχευμένες παρεμβάσεις, σωστό προγραμματισμό και χρηστή διοίκηση. Αύξησαν τα έσοδα και εξορθολόγησαν τις δαπάνες.

"Με συνετή διαχείριση των οικονομικών και με τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, καταφέραμε και αυξήσαμε κατακόρυφα τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου στα 23,7 εκ. ευρώ μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο" τόνισε ο Δήμαρχος τα οποία όπως είπε θα επανεπενδυθούν στην πόλη με τον προγραμματισμό νέων σημαντικών έργων.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας που απέκτησε για πρώτη φορά η Γλυφάδα. Αυτή τη στιγμή  διαθέτει πέντε λεωφορεία, μεσαίου μεγέθους, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία εκτελούν καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα δύο κυκλικά δρομολόγια και καλύπτουν σχεδόν όλη την πόλη. 

Αναφορά έγινε για τη χωροθέτηση του νέου νεκροταφείου της πόλης που θα λύσει ένα από τα πιο σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα της Γλυφάδας ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην κοινωνική πολιτική που ασκείται σήμερα στην πόλη και δίνει ανάσες ανακούφισης στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. 

"Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμoυ Γλυφάδας αναβαθμίστηκαν και ενισχύθηκαν" υπογράμμισε ο κ. Παπανικολάου.

"Μέσα από μια σειρά προγραμμάτων απευθυνθήκαμε σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες (δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος, διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες, εμβολιασμοί ανασφάλιστων παιδιών, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη πολύκνων οικογενειών και ΑμεΑ κ. ά.), ενώ ενισχύθηκαν σημαντικά οι παιδικοί σταθμοί με τη δημιουργία τριών κανούργιων μέσα στο έτος".

"Επίσης, αναβαθμίστηκε ο δημόσιος χώρος της πόλης μας με τη βελτίωση της εικόνας των πλατειών και των κοινόχρηστων χώρων, όπως επίσης ανακαινίστηκαν και πιστοποιήθηκαν οι παιδικές χαρές".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στον τομέα της Καθαριότητας, στη σύνταξη σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος στόλου και την προμήθεια νέων κάδων συλλογής απορριμμάτων. 

Επίσης ο κ. Παπανικολάου αναφέρθηκε στο εθελοντικό κίνημα της πόλης, στην εφαρμογή του προγράμματος FixMyCity γα την γρήγορη εξυπηρέτηση αιτημάτων των πολιτών και στην εξασφάλιση κοινοτικών κονδυλίων για έργα πνοής στην πόλη. 

Σε επίπεδο Τεχνικού Προγράμματος ανέφερε πως έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, έργα ύψους 11 εκ. ευρώ και συγκεκριμένα:

Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων, κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην Τερψιθέα, ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων, κατασκευή τριών πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες, εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας στις μαρίνες της Γλυφάδας, ανάπλαση παιδικών χαρών κ. ά.

"Προχωρήσαμε σε ευρεία ανάπλαση της παραλίας" τόνισε ο Γιώργος Παπανικολάου, "ακυρώσαμε στην πράξη μια σειρά από αυθαιρεσίες και προχωρήσαμε σε κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, όπως παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας".

"Ανάγουμε τον αθλητισμό σε προτεραιότητα" υπογράμμισε ο δήμαρχος "με πολλές στοχευμένες παρεμβάσεις. Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του κολυμβητηρίου "Μάκης Λιούγκας" και στη διοργάνωση πολλών αθλητικών εκδηλώσεων".

Τέλος, αναφορικά με τη σχολική κοινότητα είπε πως συνεχίζεται η προσπάθεια αναβάθμισης των σχολικών μονάδων, ενώ για τον Πολιτισμό είπε πως δίνεται έμφαση στη διοργάνωση και φιλοξενία σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων στην πόλη. Αναφέρθηκε στη δημιουργία νέας δημοτικής βιβλιοθήκης η οποία βρίσκεται στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμο, διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 14.000 τίτλους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών. 

Ακολούθησαν οι αναλυτικές αναφορές των αντιδημάρχων για τους τομείς της αρμοδιότητάς τους και η τοποθετήσεις των αρχηγών της αντιπολίτευσης, με τον κ. Κόκκορη να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι όση ώρα άκουγε τις περιγραφές των αντιδημάρχων είχε την αίσθηση ότι ο Δήμος Γλυφάδας δημιουργήθηκε επί των ημερών της διοίκησης Παπανικολάου και ότι πριν δεν υπήρχε τίποτα.

Με κριτική διάθεση πλην όμως και παραδοχή των όσων θετικών έγιναν,  ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Λυγνού

  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.