ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 19:46

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ηλιούπολη: Tι πρέπει να κάνεται για να απαλλαγείται από διοικητικά πρόστιμα της Δημοτικής Αστυνομίας

0 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016, 14:48

Ο δήμος Ηλιούπολης και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία Κωνσταντίνος Καλούδης ενημερώνει τους πολίτες για τη διαδικασία ακύρωσης πράξεων βεβαίωσης της Δημοτικής Αστυνομίας και απαλλαγής του διοικητικού προστίμου για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης με αριθμό 76/2011 ισχύουν τα παρακάτω:

«Για τις περιπτώσεις του άρθρου 104 §2 του Κ.Ο.Κ. και για την ακύρωση της πράξης βεβαίωσης της παράβασης καθώς και για την απαλλαγή του παραβάτη από το διοικητικό πρόστιμο, αποκλειστικά αρμόδια να αποφασίσει είναι η Οικονομική Επιτροπή.

Στη συνεδρίασή της που θα εξετάζονται οι υποβληθείσες αιτήσεις θα παρίσταται και ο Αντιδήμαρχος που έχει την ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η Οικονομική Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει περιπτώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εκδώσει αυτό απόφαση περί ακύρωσης ή μη της πράξης.

Επίσης για τις αιτήσεις που θα απορρίπτονται, θα επικυρώνεται το διοικητικό πρόστιμο και θα καταβάλλεται κατά το ήμισυ εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία επίδοσης της απορριπτικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ή του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Αστυνομία, εκτός της περίπτωσης της παραγράφου 5 του άρθρου 9 του Κ.Ο.Κ., όπου το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στο ακέραιο.»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

1. Ο ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να εμφανισθεί στο Δήμο εντός προθεσμίας τριών (3) ημερών, που αρχίζει από την ημέρα επίδοσης της βεβαίωσης όπως αυτή προσδιορίζεται στη σχετική βεβαίωση παράβασης, προκειμένου να προβάλει τις αντιρρήσεις του.

2. Συμπληρώνει την αίτηση ακύρωσης της πράξης βεβαίωσης και απαλλαγής του διοικητικού προστίμου, καταχωρώντας τα πλήρη στοιχεία του και επισυνάπτει σε αυτή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

• Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

• Αντίγραφο της Άδειας Κυκλοφορίας του Οχήματος

• Αντίγραφο της Έκθεσης Βεβαίωσης Παράβασης του Οχήματος

• Λοιπά δικαιολογητικά εφόσον υπάρχουν (π.χ. ιατρικές γνωματεύσεις).

3. Καταθέτει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος την αίτηση του στο πρωτόκολλο και λαμβάνει τον αριθμό πρωτοκόλλου.

4. Συγκεντρώνονται όλες οι αιτήσεις, έως ότου συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή.

5. Οι αιτήσεις μαζί με τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής μεταβιβάζονται στη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής προκειμένου να εκδοθούν.

6. Ο ενδιαφερόμενος παραλαμβάνει την απαντητική επιστολή στην αίτησή του, με επισυναπτόμενη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας. Ώρες παραλαβής: 8:30πμ έως 1:30μμ.

Για τις αιτήσεις που θα απορρίπτονται, θα επικυρώνεται το διοικητικό πρόστιμο και θα καταβάλλεται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, κατά το ήμισυ εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία επίδοσης από τη Δημοτική Αστυνομία, της απορριπτικής απόφασης της Οικονομικής επιτροπής ή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.